KILIÇDAROĞLU: 251 ŞEHİDİN KANI YERDEDİR
Kılıçdaroğlu: FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkmadıkça 251 şehidin kanı yerdedir

16 Temmuz 2019 Salı 14:58
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.
15 Temmuz darbe girişiminden herkesin zarar gördüğünü söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasını istedi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de demokrasi toparlanamamış ise bunun nedeni darbelerdir. 251 şehidin kanı yerdedir. FETÖ'nün siyasi ayağının aydınlanması lazım" diye konuştu.
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Kimden gelirse gelsin her zaman, her yerde, her ortamda darbecilere ve darbe girişimlerine karşı çıkacağız. Bugüne kadar Türkiye'de eğer demokrasi toparlanamamışsa bunun nedeni darbelerdir. Türkiye'nin demokratik güçlü bir anayasaya ihtiyacı var. Darbe dönemlerinde yapılan anayasalar topluma büyük acılar çektirmiştir.
15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden hepimiz mağdur olduk. 251 şehidin kanlarının yerde kalmaması için bir büyük aydınlanmaya ihtiyacımız var. FETÖ'nün siyasi ayağı nerede bunun bilinmesine ihtiyacımız var. 251 şehidin kanı yerdedir. FETÖ'nün siyasi ayağının aydınlanması lazım.
'İKİ ÖNEMLİ AKTÖR KOMİSYONA GELMEDİ'
İki önemli aktör Meclis Araştırma Komisyonu'na gelmemiştir. Birisi MİT Müsteşarı'dır, diğeri dönemin Genelkurmay Başkanı'dır. Soru şu; neden bu iki önemli aktör TBMM Araştırma Komisyonu'na gönderilmemiştir? Neden engel olunmuştur?
20 Temmuz'da sivil darbe gerçekleştirildi, OHAL ilan edildi. 'Biz KHK'larla devleti yöneteceğiz.' Onların ifadelerine göre at izi it izine karıştı. Binlerce masum insan hapishanelere tıkıldı. Darbe girişimi oldu, üzerinden bir süre geçti, baktık ki iktidar kanadının bazı kesimleri bir FETÖ borsasından söz etmeye başladılar. Parası, dayısı olan dışarıya çıkıyor, gariban içeride kalıyor. Gariban içeride, parası arkası olan dışarıda.
Bir kadın öğretmen, başörtülü. FETÖ'cü diye gözaltına alınıyor. Alınabilir, soru sorulabilir. Ama yeni doğum yapmış. Çocuğu bir haftasını doldurmamış. Bu çocuğun anne sütüne ihtiyacı var. İtiraz ettim. Hemen 'Sen FETÖ'cüsün' diye bizi suçladılar. Biraz vicdan. Çocuğun anne sütü içmesine neden müsaade etmiyorsun? Haksızlığa direnmek lazım.

'TAMİMCE'NİN GÖZALTINA ALINABİLMESİ İÇİN MİT'İN, MASAK'IN, EMNİYET'İN RAPORU LAZIM'
Fettah Tamince. Bir kişinin FETÖ'den gözaltına alınabilmesi için MİT'in, MASAK'ın, Emniyet’in raporunun olması lazım. Bu üç rapor da var. Tamince devletin protokülünde. Askeri öğrenciler içeride. Hangi gerekçeyle? Neden işlem yapılmıyor? 17-25 Aralık'tan sonra Pensilvanya’ya gidip Fethullah Gülen'le görüşen kişidir. Ben bunları söylemezsem nasıl ben bütün vatandaşları kucaklıyorum diyeceğim?
Türkiye’ye kara para getiriyor. Erdoğanın avukatları savunduğu için hiçbir hakim ve savcı korkudan bir şey yapamıyor. Nasıl adalet bu? İsyan etmez misiniz siz buna? Yazarı, siyasetçiyi, garibanı içeride tutacaksın. Aynı menzilde yürüyorlar.
'BAKLAVACIYI, İŞÇİYİ, AKADEMİSYENİ BULDUN AMA EN GÜÇLÜ ADAMLARI BULAMADIN'
15 Temmuz'da başarılı olsalardı herhalde başbakan, bakan adayları vardı. Nerede bunlar? Baklavacıyı, işçiyi, akademisyeni buldun ama en güçlü adamları bulamadın. Kim engel? 251 şehidin kanı yerdedir.
FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmak için bizim de verdiğimiz önerge ile komisyon kuruldu. Ama araştırma komisyonu karanlık noktaları ortaya çıkarmasın diye 'Erken bitirin' talimatı geldi. Kim destek verdi bunlara? Türkiye'de kimlerdi bunlar? Siz garibanları ile mücadele ediyorsunuz. FETÖ'cüleri baş kahraman yaptınız. Biz bunları söylediğimizde rahatsız oluyorlar. Ben bunları söylemesem Türkiye'nin en temel noktalarında buluşalım diye nasıl söyleyeceğim?
Adalet tecelli ederse başımızın üstünde yeri var. Faili meçhuller doğru değil. Gözaltına alınan, ailelerinin haberi olmadığı insanlar nerede? Ben bunu dile getirmeyecek miyim? Bu insanlar adalet, hak, hukuk istiyor. Adalet ile hükmedeceksiniz.
Karşınızdaki kişi kim olursa olsun. Aksi halde devlet devlet olmaktan çıkar. Eren Erdem FETÖ'den hapiste. Ne ilgisi var? Osman Kavala hapiste. Musa Kart, Hakan Kara, Güray Öz, Emre İper, Mustafa Kemal Güngör hapiste. Neden? Füsun Üstel hapiste, neden? Bu insanların hapiste ne işi var?
'İHVAN KARDEŞLİĞİNDEN VAZGEÇİLMELİ, SURİYE İLE RESMİ GÖRÜŞME YAPILMALI'
Türkiye'nin temel sorunlarından biri dış politikadır. Dış politika maceracı heveslerle yapılmaz. Dış politika ülkenin çıkarları üzerine inşa edilir, milli olmak zorundadır. Buradan yeni uyarılar yapmak istiyorum.
1- İhvan kardeşliğinden vazgeçilmesi gerekiyor. Türkiye'nin çıkarları her şeyin üzerindedir.
2- Mısır'la barışacaksın. Bu kavganın faturası ağır olur. Mısır’ın demokratikleşmesi için elimizden geleni yapmalıyız elbette. Bir milletle kavga edilmez. Neden Büyükelçimiz yok?
3- Suriye ile resmi görüşme yapılmalı. Neden dolaylı görüşüyorsunuz? Suriye'nin toprak bütünlüğü Türkiye için önemlidir.
4- Libya'ya silah göndermekten vazgeçin. Libya'dan ne istiyorsunuz? Aracı olmak varken, savaşı bitirmek varken düşmanlığı körüklüyorsunuz?
5- Orta Doğu'da barış ve işbirliği teşkilatı kurulmalı.
'AB ÇİFTE STANDART UYGULAMAKTAN VAZGEÇMEDİĞİ SÜRECE BU TOPRAKLARDA DEĞERİ YOKTUR'
Maceracı bir dış politikanın Türkiye’ye faturası ağır, bunu her alanda hissediyoruz. Doğu Akdeniz'de bizim haklarımız var, o hakları sonuna kadar savunacağız, kimsenin bundan endişesi olmasın. AB yaptırım uygulayacakmış, bunu kabul etmiyoruz. AB çifte standart uygulamaktan vazgeçmediği sürece, AB'nin bu topraklarda değeri yoktur. Kalkmışlar bize ambargo uygulayacaklar, sen önce bize verdiğin sözü tut. Siz bu barış talebine destek vermek zorundasınız. KKTC’yi hangi gerekçe ile aldınız?
Erdoğan imzaladı... Atama kararları Resmi Gazete’deCumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.19 Mart 2026 Perşembe 09:48GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan bayramı Rize'de geçirecekCumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı’nı geçirmek üzere memleketi Rize’ye gitti19 Mart 2026 Perşembe 09:44GÜNDEM
MHP lideri Bahçeli Afganistan’daki Türkmen çocuklara bayramlık gönderdiMHP lideri Bahçeli Afganistan’daki Türkmen çocuklara bayramlık gönderdi19 Mart 2026 Perşembe 09:43GÜNDEM
Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı ve Ürdünlü mevkidaşları ile bir araya geldiDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan'da bölgesel son gelişmelerin ele alındığı toplantı marjında Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Thani ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile bir araya geldi.19 Mart 2026 Perşembe 09:42GÜNDEM
Sağlık Bakanlığı binlerce personel alıyor! İşte detaylarKamu sektöründe görev almak isteyen binlerce adayın gözü, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak 26 bin 673 sözleşmeli personel alımına çevrildi.19 Mart 2026 Perşembe 09:35GÜNDEM
Skandal görüntü! Karpuzu hem boyadı, utandamadan da paylaştıAnkara'da bir pazarcı, karpuzun içini daha kırmızı göstermek için pancarla boyadı. Utanmadan skandal anları da paylaşan pazarcı, "Kimse görmeden" notunu düştü.19 Mart 2026 Perşembe 09:17GÜNDEM
Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü! Atatürk'ün 111 yıllık telgrafı...Bugün, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'inci yılı. Çanakkale Savaşı'nda düşman telsizlerinin dinlenmesi, strateji belirleme noktasında önemli rol oynadı. Mustafa Kemal Atatürk'ün cephedeki birlik komutanlarına gönderdiği telgraf da bunu gösteriyor.18 Mart 2026 Çarşamba 10:18GÜNDEM
Sürücüler dikkat! Trafikte hız limitleri değiştiBayram için yola çıkacak sürücüleri ilgilendiren önemli birg elişme yaşandı. Trafikte hız limitleri değişti. Belirlenen limitleri yüzde 10 aşma toleransı da kaldırıldı.17 Mart 2026 Salı 10:00GÜNDEM
İsmail Saymaz duyurdu: Fatih Altaylı'dan kötü haber geldi!Gazeteci Fatih Altaylı'nın beynindeki tümör nedeniyle sabah saatlerinde beyin ameliyatına alındığı açıklandı.17 Mart 2026 Salı 09:44GÜNDEM
Dikkat! Denetimlerde ortaya çıktı! Bu ürün tehlike saçıyor...Ticaret Bakanlığı, 'Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi' üzerinden sağlık riski barındıran yeni ürünleri kamuoyuna açıkladı.17 Mart 2026 Salı 09:31GÜNDEM
Kuşadası Belediye Başkanı Günel tutuklandıİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.17 Mart 2026 Salı 08:47GÜNDEM
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlandıİstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta tarihçi İlber Ortaylı, Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni havadan görüntülendi.17 Mart 2026 Salı 07:57GÜNDEM
Dilencilere zabıta baskını! Üzerlerinden binlerce lira çıktıTekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Ramazan ayında vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yaptığı belirlenen kişilere yönelik zabıta ekiplerince Cuma namazı sonrası operasyon düzenlendi.16 Mart 2026 Pazartesi 09:34GÜNDEM
Eski vekilden İlber Ortaylı'ya ağır sözler! "Kötü tarihçi, siyonizm yalakası..."Eski milletvekili Aydın Ünal'ın 78 yaşına hayatını kaybeden ünlü tarihçi İlber Ortaylı hakkında yaptığı paylaşım gündem yarattı.14 Mart 2026 Cumartesi 10:18GÜNDEM
60 suç kaydı vardı! 8 çocuk annesi kadın cezaevine götürüldüSamsun'da, çok sayıda suç kaydı bulunan 8 çocuk annesi bir kadın ve 13 yaşındaki oğlu, bir evden hırsızlık yaptıktan sonra yakalandı. Hırsızlık olayının ardından mahkemeye çıkarılan anne ve oğlu tutuklandı. Kadın, ağlayarak cezaevine gönderildi.14 Mart 2026 Cumartesi 10:13GÜNDEM
Bursa'dan yola çıkan otobüs tıra çarpı! Çok sayıda yaralı varBursa'dan yola çıkan yolcu otobüsü ile tır Amasya'da çarpıştı. Kazada 11 kişi yaralandı.14 Mart 2026 Cumartesi 09:20GÜNDEM
İlber Ortaylı hayatını kaybettiBir süredir sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören ve kısa süre önce entübe edildiği açıklanan tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 78 yaşında yaşamını yitirdi13 Mart 2026 Cuma 16:21GÜNDEM
Görüntüye tepki yağıyor! Doktordan skandal sözlerİzmir'de bir aile hekimliğinde doktor ile hasta arasında yaşanan tartışma mahkemeye taşındı13 Mart 2026 Cuma 10:24GÜNDEM
Kayıp emekli öğretmen sahilde ölü bulunduBalıkesir’in Bandırma ilçesinde 7 Mart’tan bu yana kayıp olarak aranan emekli öğretmen Ahmet Baysal (66), sahilde ölü bulundu.13 Mart 2026 Cuma 09:54GÜNDEM
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşenur Eraslan ölü bulundu"İşte Benim Stilim" yarışmasıyla tanınan Ayşegül Eraslan'ın evinde ölü bulundu. Kanlı not paylaşımı intihar iddialarını güçlendirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.13 Mart 2026 Cuma 09:07GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.