16 Eylül 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara22°C

KEMAL OKUYAN'DAN TÜİK TEPKİSİ

TÜİK’i eleştirenler de “devlet kurumlarını itibarsızlaştırma” suçlamasıyla yaftalanıyor...

Kemal Okuyan'dan TÜİK tepkisi

11 Temmuz 2024 Perşembe 13:46

Enflasyon şokunun başladığı 2021'den bu yana TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon verileri şaibeli. Enflasyon hesaplamasında kullanılan madde fiyat listesi Haziran 2022'den bu yana açıklanmıyor. Bunun yerine maddeler gruplandırılarak fiyatlanıyor. Ürün ve hizmet bazında fiyatlar tam olarak bilinmiyor. TÜİK’i eleştirenler de “devlet kurumlarını itibarsızlaştırma” suçlamasıyla yaftalanıyor. 

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan, X hesabından paylaşım yaptı. 

Türkiye’de tüm kurumların piyasa ekonomisinin dümen suyunda çürüdüğünü ifade eden Okuyan “Eğer itibarsa temel mesele, emekliler ve tüm emekçiler burunlarından solurken enflasyon konusunda bu açıklamayı yapabilen bir kurumun kapısına kilit asarak başlayabilirler işe.” dedi.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın paylaşımı şöyle:

"TÜİK’i eleştirenlere “devlet kurumlarını itibarsızlaştırma” suçlamasıyla yanıt veriliyor. Efendim devletin kurumuna neden güvenmiyormuşuz? Neden güveneceğiz? Türkiye’de şu anda piyasa ekonomisinin dümen suyunda çürümeyen hangi kurum var? Eğer itibarsa temel mesele, emekliler ve tüm emekçiler burunlarından solurken enflasyon konusunda bu açıklamayı yapabilen bir kurumun kapısına kilit asarak başlayabilirler işe."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem