19 Mayıs 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

KAYMAKAMLIK BİNASINA CANLI BOMBA

Saldırıda aralarında ilçe kaymakamının da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Kaymakamlık binasına canlı bomba

10 Kasım 2016 Perşembe 12:42

Derik Kaymakamlığında patlama oldu. DHA, haberi "kaymakamın makam odası önünde canlı bomba saldırısı" olarak duyurdu. Olayda Derik Kaymakamı ve belediye başkanı Muhammed Fatih Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi yaralandı. Kaymakam Safitürk'ün uçak ambulansla Ankara'ya nakledileceği bildirildi.
 
MARDİN’in Derik İlçesi’nde öğle saatlerinde Kaymakamlık binasında büyük bir patlama meydana geldi. Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2’si polis 4 kişi yaralandı. İlk belirlemelere göre terör örgütü PKK’nın ‘canlı bomba’ eylemi olan saldırı saat 12.10’da, Kaymakam Muhammet Safitürk’ün makam odası önünde meydana geldi. Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi.
 
Saldırıda Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün de hafif şekilde yaralandığı bildirildi.
Safitürk geçtiğimiz ay Derik İlçe Belediyesine de ‘kayyum başkan’ olarak atanmıştı.
Saldırıda, Derik Belediyesi’ne eylül ayında kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2 koruma polisi ve orada bulunan 2 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe’deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.
 
Güvenlik güçleri çevredeki tüm yolları kapatarak operasyon başlattı.
 
KAYMAKAM NAKLEDİLDİ
 
Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Mardin’in Derik ilçesinde kaymakamlık binası yakınlarındaki roketaktarlı saldırıda yaralanan Derik Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk' ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi. Safitürk' ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara’ya naklinin planlandığı belirtildi
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem