24 Aralık 2025
  • Bursa8°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara2°C

KARS'TA BİR UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Karakurut nahiyesi ile Kağızman ilçesini birbirine bağlayan karayolunda teröristler araçları ateşe verdi. Kısa süreli alı koyduğu telefonlarını aldığı araç sahipleri ve yolcuları ise serbest bıraktı.

Kars'ta  bir uzman çavuş şehit oldu

 Kars'ın Sarıkamış ilçesi Karakurut nahiyesi ile Kağızman ilçesini birbirine bağlayan karayolunda teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu Uzman Çavuş Ali Gökçe(35) hayatını kaybetti.

PKK'lı bir grup terörist dün akşam saatlerinde, Erzurum- Iğdır karayolunun Karakurt deresi mevkiinde yol kesip aralarında kargo firmalarına ait araçlarında bulunduğu 8 aracı yakmıştı. Kağızman Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünden indirdiği yolcuları ise kısa süreli rehin alan teröristler, yolcuların cep telefonunu aldıktan sonra serbest bıraktı. Olayın duyulması üzerine Erzurum, Iğdır ve Kars'tan çok sayıda asker bölgeye sevk edildi.

Teröristlerin kaçarken anahtarlarını aldığı bazı araçları ve köprüyü mayınladığı ortaya çıktı. Bugün öğle saatlerinde olay yerinde arama- tarama faaliyeti yapan jandarma timine mayınlı pusu kuruldu. Yol kenarında mayın kontrolü yapan Uzman Çavuş Ali Gökçe mayının patlaması sonucu olay yerinde şehit oldu.

Teröristler tarafından dün akşam aracının yakılmasının ardından Iğdır'dan olay yerine giden İsa Abuşka, yakılan araçlarını uzaktan incelerken yol kenarında mayın kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında patlama yaşandığını söyledi. Abuşka, patlamada bir üsteğmen olarak şehit olduğunu ve iki kişinin de yaralandığını dile getirerek, "Aracıma bakmaya gitmiştim. Bu sırada yol kenarında ellerinde sinyal kesici olduğu halda mayın kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında büyük bir patlama meydana geldi. Bir üsteğmen gözümün önünde havaya uçtu. İki kişi yaralandı. Patlamanın yaşandığı yerde toprağa gömülü kablo gördüm. Olay yerinden kaçtık. Askerler bölgeye ambulans ve helikopter istedi. Çok korkuyoruz. Ortalık çok karışık." dedi.

YETKİLİLERE ULAŞILAMIYOR

Bu arada İsa Abuşka'nın şehit olduğunu öne sürdüğü rütbeli askerin üsteğmen değil uzman çavuş olduğu öğrenildi.
Gelişmeler hakkında bilgi almaya çalışan basın mensupları yetkililere ulaşamıyor. Bilgi kirliliğininde yaşandığı bölgede vatandaşlar ise tedirgin. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem