KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER GÜNDEM OLMUŞTU! KEDİ CİNAYETİNİN CEZASI BELLİ OLDU
İstanbul’un Başakşehir ilçesinde tadilat için gittiği sitede sahipli ‘Cezve’ isimli kediyi işkence yaparak ölümüne neden olan sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanığın 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

07 Ekim 2025 Salı 10:01
Başakşehir’de 1 Ağustos 2025 tarihinde tadilat için gittiği sitede Serpil Daşcı Pilavcı’ya ait ‘Cezve’ isimli kediyi binaya alıp, ardından yere fırlatıp, tekmelerle işkence ederek öldürmekten hakkında dava açılan Burak Alan, ilk kez hakim karşısına çıktı. Küçükçekmece 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada mahkeme, esasa ilişkin kararını açıkladı. Duruşmaya tutuklu sanık Burak Alan, müşteki Serpil Daşcı Pilavcı, Kadıköy’de bir bit pazarında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi, İstanbul Barosu’na bağlı bir kısım avukatlar ile tarafların avukatları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi ile hayvansever katıldı.
"Olay günü de uyuşturucu madde etkisindeydim"
Duruşmada savunma yapan sanık Burak Alan, "Sözlerime başlamadan önce büyük bir pişmanlık ve vicdan azabı içerisinde olduğumu belirtmek isterim. Ben 9-10 yıldır uyuşturucu madde kullanmaktayım. Olaydan 1-2 hafta önce Çam ve Sakura Hastanesi’ne tedavi amaçlı gitmiştim. Olay günü de uyuşturucu madde etkisindeydim. Sadece kedinin kolumu tırmalaması üzerine kolumda acı hissettim. O anda uyuşturucu maddenin etkisiyle ve daha sonra kediye saldırdığımı yarım yamalak hatırlıyorum. Apartmandan içeriye girdiğimde kedi elimi tırmaladı. Benim sağ bileğimin içinde açık bir yaram vardı. O bölgeyi tırmaladı. Kendimde olmadığım için bu şekilde hareket ettim. Ben emniyette ifade verdim fakat kendimde olmadığım için oradaki beyanlarım geçerli değildir. Savcılık ifadesini de kabul etmiyorum. Ben o sırada da kendimde değildim. Benim yaklaşık 1-2 yıldır psikolojik durumum iyi değildir. Cezaevinde ilaç kullanıyorum. Tahliye olursam tedavime devam edeceğim. Öncelikle beraatımı talep ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Kediyi alıp kasıtlı bir şekilde içeriye almıştır ve kasıtlı olarak bu eylemi gerçekleştirmiştir"
Duruşmada beyanda bulunan Cezve isimli kedinin sahibi müşteki Serpil Daşcı Pilavcı ise, "Cezve’nin annesi bizim oturduğumuz apartmanda doğum yapmıştı. Cezve de o yavrulardan biridir. Sürekli bakımını ben üstlendim. Evimde de kendim bakıp besledim. Cezve isimli kedi benim evimde büyüdü. Ev kedisidir, canlıdır ve duyguları vardır. Anlayabiliyordur. 6 yaşına kadar ben kendim baktım. Olay günü ben evimdeydim. Cezve o sırada kaçtığı için dışarıdaydı. Dışarıya sürekli kaçıyordu. Olay bizim karşı binamızın girişinde yaşanmıştır. Kediyi sevmek isteseydi dışarıda sevebilirdi. Kediyi kasıtlı bir şekilde içeriye almıştır ve kasıtlı olarak bu eylemi gerçekleştirmiştir. Hülya Özbay beni aradı ve Cezve’nin başına bir şeyler geldiğini telefonda söyledi. Daha sonra ben güvenlik kameralarına baktım. Ben Cezve’nin yanına gittiğimde hareketsiz şekilde yatıyordu. Daha sonra hayvan hastanesi aldı. Hakkında rapor çıkardı, polisler geldi. Sanıkla beni karakolda karşılaştırmadılar. Cezve birkaç gün hayvan hastanesinde kaldı, daha sonra bana teslim edildi. Cezve’yi alarak evimin önündeki toprağa defnettim. Şikayetçiyim" şeklinde konuştu.
"Kedi kendini toprak alana atarak orada can verdi"
Duruşmada ‘tanık’ sıfatıyla beyanda bulunan müşteki Daçcı’nın komşusu Hülya Özbay ise, "Olay günü sabah balkona çıktığım zaman bir kedinin can havliyle koştuğunu gördüm. Orada bir beyefendi vardı. Kendisine sordum ancak bir şey söylemedi. Kedinin fenalık geçirdiğini düşünerek mama ve su aldım. Aşağıya indim. Kedi kendini toprak alana atarak orada can verdi. Akabinde belediye veterinerini aradım. Site yönetimine gittim. Site yönetimi bana videoyu attı. Daha sonra polis geldi. Veteriner geldiğinde kedinin öldüğünü söyledi. Daha sonra Başakşehir Belediyesi kediyi oradan aldı. Daha sonra karakola giderek şikayetçi oldum" dedi.
6 aydan 4 yıla kadar hapis talebi
İlk duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanığın müştekiye ait ‘Cezve’ isimli kediyi işkence ederek öldürdüğü, sanığın savcılık aşamasında alınan savunmasında kediyi fırlattığını, tekmelediğini ikrar ettiği, izlenen görüntü tutanağı neticesinde sanığın elinde kediyle apartman girişine geldiği, kediyi yere koyduktan sonra kuyruğundan tutarak yere vurduğu, kedinin yaralandığı, yerdeki kediye tekme atarak vurmaya devam ettiği, arka arkaya kedinin üzerine bastığı, kaçmaya çalışan kediye sürekli tekme attığı, kedinin kuyruğundan tutarak kediyi yere vurduğu, yerin kan olduğu, hareketsiz kalan kedinin üzerine ve kafasına basmak suretiyle kediyi öldürmeye çalıştığı, malzeme taşıyan bir şahsın gelmesi sonucu kediyi bıraktığı, kedinin can çekişerek dışarı çıktığı, sanığın bir dakika boyunca kediye işkence ederek öldürmeye çalıştığını aktardı. Mütalaada sanık hakkında ’bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.
Mütalaaya karşı beyanda bulunan müşteki avukatı, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Savunma yapan sanık avukatı ise, mütalaaya ilişkin bir diyeceklerinin olmadığını belirtti.
3 yıl 8 ay hapis cezasına indirim uygulanmadı
Esasa ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Burak Alan hakkında, ‘bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan iyi hal indirimi yapılmaksızın 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.
İddianameden
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Burak Alan ‘şüpheli’, Başakşehir Çevre Ve Hayvanları Koruma Derneği ‘suçtan zarar gören’ Cezve kedinin sahibi Serpil Daşcı Pilavcı ise ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı. İddianamede, 1 Ağustos 2025 günü Başak Mahallesi Abdülhamit Han Caddesi Yeditepe Evleri B5 Blok No:31 sayılı daireye tadilat için gelen Burak Alan’ın müştekiye ait kediyi işkence ederek öldürdüğü aktarıldı. Şüpheli Burak Alan’ın emniyet ifadesinde yer verilen iddianamede, şahsın, 10 gün boyunca Yedi Tepe Evleri’nde boyacı olarak çalıştığını, olay günü malzeme almak amacıyla aşağıya indiğinde daha önceden sevmiş olduğu kediyi gördüğünü, kediyi sevmek için kucağına almak istediğinde kedinin kendisine saldırdığını ve refleks ile kediyi fırlattığını, sonrasında kediye çok sinirlendiği için kediyi tekmelediğini, kediyi o an kedi olarak görmediğini ve kediyi o an can düşmanı olarak gördüğünü ne yaptığının farkında olmadığını beyan ettiği anlatıldı. Kediyi yere vurduğu, yerin kan olduğu, hareketsiz kalan kedinin üzerine ve kafasına basmak suretiyle öldürmeye çalıştığı aktarıldı.
Hazırlanan iddianamede, görüntü inceleme tutanaklarına da yer verildi. Tutanakta, olay günü şüpheli şahsın elinde kediyle apartman girişine geldiği, kediyi yere koyduktan sonra kuyruğundan tutanak yere vurduğu, kedinin yaralandığı, yerdeki kediye tekme atarak vurmaya devam ettiği, arka arkaya kedinin üzerine bastığı, kaçmaya çalışan kediye sürekli tekme attığı, kedinin kuyruğundan tutanak kediyi yere vurduğu, yerin kan olduğu, hareketsiz kalan kedinin üzerine ve kafasına basmak suretiyle öldürmeye çalıştığı, malzeme taşıyan bir şahsın gelmesi sonucu kediyi bıraktığı, kedinin can çekişerek dışarı çıktığı, şüpheli şahsın bir dakika boyunca kediye işkence ederek öldürmeye çalıştığı, vatandaşın tepki göstermesi sonucu şüpheli şahsın apartmana girdiği tespit edildiği belirtildi.
10 yıla kadar hapis cezası talebi
Hazırlanan iddianamede, şüpheli Burak Alan hakkında, ‘bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.
Milyonları endişelendiren 'yeşil pasaport' iddiası! Cumhurbaşkanlığından açıklama geldiAvrupa Parlamentosu raporuyla birlikte yeşil pasaportla vizesiz seyahatin sona erdiği yönündeki iddialar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İletişim Başkanlığı'ndan cevap gecikmedi.18 Haziran 2026 Perşembe 10:43GÜNDEM
Gümrükte tarihi baskın! Piyasa değeri 3 milyarı aşıyorEdirne'de bulunan İpsala Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen dev operasyonda piyasa değeri milyarlarca lirayı bulan yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.18 Haziran 2026 Perşembe 10:39GÜNDEM
TRT dizisinin setine baskın! Başrol oyuncusu gözaltına alındıTRT tabii ekranlarında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan iddialı yapım "Ateş Denizi"nin setine narkotik polisi tarafından baskın düzenlendi.18 Haziran 2026 Perşembe 10:34GÜNDEM
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor... Bu hilelere dikkat!Çalışanların sigorta primlerini düşük göstermek, giriş-çıkış yaparak kıdemi sıfırlama, boş kağıda istifa için imza attırma gibi yapılan işveren hileleri mahkeme kapılarından geri dönüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 10:29GÜNDEM
Bir belediyeye daha rüşvet operasyonu! 6 kişi gözaltındaİzmir'de yürütülen rüşvet ve usulsüzlük soruşturması kapsamında Seferihisar Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Belediye Başkan Yardımcısı G.P. ile birlikte toplam 6 kişi gözaltına alındı.17 Haziran 2026 Çarşamba 11:28GÜNDEM
Sosyal medyayı sallayan iddia! Tüp bebek parasını millilerin golüne basmışSosyal medyada ortaya atılan bir paylaşım elden ele dolaşıyor. Bir kişi, tüp bebek tedavisi için biriktirdiği parayı maça oynadığı kupona yatırdığını iddia etti.17 Haziran 2026 Çarşamba 10:48GÜNDEM
Böyle iş ilanı mı olur? Herkes aynı yorumu yaptıİzmir'de bir şirketin "idari asistan" ilanında yer alan sıra dışı kriterler tartışma yarattı.16 Haziran 2026 Salı 10:33GÜNDEM
Kabus gibi gece! 62 sarsıntı kaydedildi...Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde gece boyunca art arda meydana gelen depremler paniğe neden oldu. AFAD, bölgede büyüklüğü 3,9'a ulaşan toplam 62 sarsıntı kaydedildiğini açıkladı.16 Haziran 2026 Salı 09:10GÜNDEM
Dikkat! Arı kuşunu avlayana para ve hapis cezasıTürkiye’ye yaz mevsiminde gelen göçmen kuşları arasında yer alan arı kuşları doğaya renk katarken, avlayana ise 6 ay hapis ve 50 bin lira para cezası veriliyor.15 Haziran 2026 Pazartesi 11:04GÜNDEM
Yargıtay kararını verdi: ‘Seni sevmiyorum' demek boşanma nedeniBir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, ‘Seni sevmiyorum, sevgim bitti' diyen kadını kusurlu buldu15 Haziran 2026 Pazartesi 10:50GÜNDEM
Kırmızı bültenle aranan 90 suçlu Türkiye'ye getirildiİçişleri Bakanlığı, yürütülen kapsamlı operasyonlar ve uluslararası koordinasyon çalışmaları sonucunda kırmızı bültenle aranan 42 kişi ile ulusal düzeyde aranan 48 kişinin farklı ülkelerden Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.13 Haziran 2026 Cumartesi 12:46GÜNDEM
Yurtta küçük çocuğun kabusu dakikalarca sürdüKonya'nın Bozkır ilçesinde bulunan özel bir erkek öğrenci yurdunda görev yapan bir personelin, küçük yaştaki bir öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edildi.13 Haziran 2026 Cumartesi 11:50GÜNDEM
Kılıçdaroğlu 7 belediye başkanını ihraç mı edecek? İşte o listeMutlak butlan kararı sonrası iki başlılığın ortaya çıktığı CHP'de, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel ekipleri arasındaki savaş disiplin hamleleriyle zirveye tırmandı.12 Haziran 2026 Cuma 10:41GÜNDEM
Ünlülere uyuşturucu operasyonuna 8 tutuklamaÜnlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında 23 şüpheliden 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i tutuklanırken, diğer 2'si hakkında adli kontrol tedbiri istendi.12 Haziran 2026 Cuma 10:38GÜNDEM
Silivri Belediyesi'ne "yolsuzluk" operasyonu! 17 gözaltıSilivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.12 Haziran 2026 Cuma 10:32GÜNDEM
Teknoloji devinin sahibi Hasan Vatan da gözaltındaİstanbul'da ünlülülere yönelik uyuşturucu soruşturması kapsamında Vatan Bilgisayar'ın sahibi Hasan Vatan da gözaltına alındı.11 Haziran 2026 Perşembe 11:08GÜNDEM
MSB'den çok sert KKTC açıklamasıMilli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs Türklerinin güvenliğini tehdit eden hasmane tutumlara karşı en sert cevabı verme güç ve kararlılığına sahiptir" ifade11 Haziran 2026 Perşembe 11:01GÜNDEM
Çok sayıda ünlüye operasyon! Kenan Doğulu ve eşi Beren Saat de gözaltındaÜnlü isimlere yönelik yeni bir operasyon daha gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlar arasında Kenan Doğulu ve eşi Beren Saat ile Kerimcan Durmaz, Ayşe Hatun Önal, Berdan Mardini gibi isimler bulunuyor.11 Haziran 2026 Perşembe 10:50GÜNDEM
Netflix'e mahkemeden kötü haber! Türk öğretmen davayı kazandıAnkara'da yaklaşık üç yıldır devam eden telif hakkı davasında karar çıktı. Mahkeme, Netflix'in içerik üreticisi Mustafa Güler'e 1 milyon 800 bin lira telif tazminatı ve 150 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.11 Haziran 2026 Perşembe 10:49GÜNDEM
Okullarda 'ara tatil' kalkacak mı? Bakan Tekin açıkladıÖğrenciler, veliler ve eğitim camiasının gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan ara tatil uygulamasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi...11 Haziran 2026 Perşembe 10:30GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.