04 Mayıs 2024
  • Bursa12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

KAMPÜSTE SİGARA YASAĞI

Necmettin Erbakan Üniversitesi kampüsünde sigara yasaklandı

Kampüste sigara yasağı

15 Ocak 2020 Çarşamba 16:29

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin kampüsünde öğrenci ve personellerin sigara içmesini yasaklayacaklarını açıkladı. Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, "Beni tanıyanlar sigaraya karşı düşmanca bir tutumum olduğunu bilir. Bu sebeple önümüzdeki süreçte 'Dumansız Kampüs' sloganıyla üniversitemizin kampüsünde sigara içmeyi yasaklayacağız" dedi.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu üniversitenin 2019 yılı faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE SİGARAYI BIRAKTIRMA NİYETİNDEYİZ”

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; Üniversitenin 2020 yılı hedeflerinden de bahseden Zorlu, ‘Dumansız Kampüs’ sloganıyla üniversite kampüsünde sigara içmeyi yasaklayacaklarını belirtti.

Sigaraya karşı düşmanca bir tutumu olduğunu dile getiren Zorlu, “Önümüzdeki süreçte kampüste sigara içmeyi yasaklayacağız. Bu vesileyle Türkiye’de bir ilki hayata geçireceğiz. Biz öğrencilerimizi seviyoruz, bu sebeple öğrencilerimizin sağlığını düşünmek zorundayız. Bu yola öğrencilerimize sigarayı bıraktırma niyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem