19 Mayıs 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

KAHPE SALDIRIYI DÜNYA BÖYLE GÖRDÜ

Beşiktaş'taki hain saldırı dünya basınında geniş yer buldu

Kahpe saldırıyı dünya böyle gördü

12 Aralık 2016 Pazartesi 08:51

Önceki gün İstanbul'da gerçekleştirilen hain saldırıyı Dünya basını son dakika olarak duyururken, gazeteler ve televizyonlar saldırıya geniş yer verdi, internet siteleri hain eylemi manşetten duyurdu.
 
ABD basının önemli haber kanallarından CNN, "İstanbul'da çifte patlama: 38 kişi öldü, 155 kişi yaralandı" başlığını attığı haberde, yaşamını yitirenlerin çocuğunun polis olduğunu vurguladı. Fox News, terör eyleminin ardından Türkiye'de bir gün ulusal yas ilan edildiğini aktarırken, saldırıyla alakalı tutuklamalar gerçekleştirildiğini duyurdu. İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Guardian, "Futbol stadının yanında gerçekleşen olay, Türkiye'nin son aylarda gördüğü en yıkıcı saldırıydı" ifadelerine yer verirken, Daily Mail "İstanbul'da kan gölü: Terörsitler futbol maçının oynandığı stadyumun dışında çifte bombalı ve otomatik silahlı saldırı düzenleyerek 38 kişiyi öldürdü" yazdı.
 
 
Uluslararası ajanslardan Reuters "Bir dakikadan az farkla art arda iki bomba patladı" derken, Associated Press "bomba yüklü araç ve bir canlı bombayla gerçekleştirilen çifte saldırı 38 can aldı", AFP "Türkiye'de bir günlük yas ilan edildi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurtdışı gezisini iptal etti" ifadelerine yer verdi. Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde "Bomba yüklü bir araç tarafından 22.30'da gerçekleştirilen terör saldırısı, Beşiktaş futbol takımının stadının hemen yanında yaşandı" ifadelerini kullandı. Le Figaro gazetesi de saldırıyla alakalı canlı haber akışında polis cenazelerine yer verdi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya