16 Mayıs 2024
  • Bursa12°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara13°C

IŞİD KANA DOYMUYOR: 63 ÖLÜ, 100 YARALI

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bugün meydana gelen iki ayrı patlamada en az 44 kişinin öldüğü, 90'dan fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

IŞİD kana doymuyor: 63 ölü, 100 yaralı

17 Mayıs 2016 Salı 15:04

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bugün meydana gelen 3 ayrı patlamada, ölenlerin sayısı 63'e yükseldi. Patlamalarda en az 100 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Bağdat'ın kuzeyindeki Şaab semtindeki bir pazar yerinde intihar bombacısının kendisini patlatması sonucu ölü sayısının 38'e çıktığı açıklandı. Patlamada 70'ten fazla kişinin ise yaralandığına dikkat çekildi. Saldırı bölgesinde Şiilerin yoğun olarak yaşadığı belirtiliyor.

Yine Şii bölgesindeki Sadr City ilçesinin yakınında bomba yüklü araçla yapılan saldırıda en az 19 kişi öldü, 17 kişi ise yaralandı.

Şii ve Sunnilerin beraber yaşadığı Bağdat'ın güneyindeki Aluva El Raşid bölgesinde ise bomba yüklü araçla yapılan diğer bir patlamada 6 kişinin öldüğü, 21 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Hastanede tedavi altına alınan yaralananlardan bazılarının durumunun ciddiyetini koruduğu, ölü sayısının ise artmasından endişe edildiği kaydedildi.

Saldırıları IŞİD üstlendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya