19 Mayıs 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

'İŞE ALMA' VAADİYLE DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Traktör sahiplerini cazip iş tekliflerinde bulunarak dolandırmaya çalıştı.

'İşe alma' vaadiyle dolandırılmaktan son anda kurtuldu

12 Haziran 2016 Pazar 11:37

Adana'nın Aladağ ilçesine gelen ve dolandırıcı oldukları iddia edilen şahıslar, traktör sahiplerini cazip iş tekliflerinde bulunarak dolandırmaya çalıştı.

İddiaya göre, Adana'nın Aladağ ilçesine gelen Mehmet B. isimli şahıs kendisini, İmamoğlu ilçesinde Sanibey Hidroelektrik Santrali adına iş yapacak bir firmanın Elektrik Santral Şefi olarak tanıttı. Firmaları adına traktörü ile çalışacak kişiler aradığını söyleyen şahıs, firma olarak traktörü ile çalışacak kişilere ayda 4 bin 500 TL maaş ödeyeceklerini ifade etti. Mehmet B., işe alacakları kişileri 3 ay boyunca çalıştıracaklarını, ancak işe girmek isteyenlerin kendilerine teminat olarak 4 bin 500 TL ödemesi gerektiğini kaydetti.

Mehmet B.'nin bu teklifini kabul eden Kuddis Eker isimle kişi, dolandırılmaktan son anda kurtulduğunu söyledi. İşe girmek istediğini ancak Mehmet B.'ye o kadar parası olmadığını söylediğini anlatan Kuddis Eker, "Bunun üzerine Mehmet B., bana ne kadar param olduğunu sorup İmamoğlu'na çağırdı. Bu arada Mehmet B.'nin söylediğine göre zaten İmamoğlu'ndan Akören'e kadar elektrik teli ve kablosu çekecektik. Ben bunun üzerine İmamoğlu'na gittim ve yetkililere "böyle bir işin olup olmadığını" sordum. Böyle bir işin olmadığını öğrenince, karakola giderek Mehmet B. hakkında suç duyurusunda bulundum." dedi.

Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan traktör sahiplerinin çok dikkatli olması gerektiğini söyleyen Kuddis Eker, geçmiş yıllarda da bu tür olaylar yaşadıklarını vurguladı. Eker, dolandırıcılara karşı yetkililerin halkı daha çok bilinçlendirmesini istedi.

'İşe alma' vaadiyle dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3.Sayfa