İŞÇİ-İŞVEREN İLİŞKİSİNDE VİRÜS SORULARI
İşçi-işveren ilişkisinde 15 soruda COVID-19 rehberi

23 Mart 2020 Pazartesi 14:02
COVID-19 salgını nedeniyle çalışma modellerinin değişmesi, işçi-işveren ilişkisinde çok sayıda soruya neden oluyor. KP Law Kurucu Ortağı Av. Onur Küçük, en çok sorulan 15 soruya yanıt verdi
İş yerinin kamu otoritelerinin vereceği idari kararla geçici kapatılması halinde işveren, işçinin iş sözleşmesini feshedebilir mi?
4857 sayılı İş Kanunu, işçinin çalıştığı iş yerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebeplerin ortaya çıkması halinde işçiye bekleme süresinin bir haftası için her güne yarım ücret ödemek kaydı ile işverene haklı nedenle fesih hakkı veriyor. Bu durumda işçi kıdem tazminatına hak kazanır. İhbar tazminatı ödenmez.
İş yerinin kamu otoritelerinin vereceği idari kararla geçici kapatılması halinde işçi iş sözleşmesini feshedebilir mi?
İş Kanunu, işçinin çalıştığı iş yerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebeplerin ortaya çıkması halinde işçi için de fesih hakkı tanıyor. Fesih hakkı işçi tarafından kullanılsa da işverenin bir haftalık süreye ilişkin yarım ücret ödeme yükümlülüğü var. Bu durumda işçi kıdem tazminatına hak kazanır. İhbar tazminatı ödenmez.
Karantina ilan edilirse işçilerin iş sözleşmeleri feshedilebilir mi?
İş Kanunu’nda geçen zorlayıcı sebeplerden biri olarak değerlendirilebilecek karantina halinde, sürenin bir haftadan uzun olması halinde işçilerin iş sözleşmelerinin feshi mümkün olur. Yine bu bir haftalık süre içinde işverenin yarım ücret ödeme yükümlülüğü vardır. Bu durumda işçi kıdem tazminatına hak kazanır. İhbar tazminatı ödenmez.
İşverenin tedbir amaçlı geçici süreyle iş yerini kapatması halinde işçiye ücret ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar mı?
Bu durumda işçi işin görülmesi için hazır olduğu halde işveren tarafından iş durdurulmuş olacağından, işverenin ücret ödeme yükümlülüğü devam eder. İşçinin ücretinden kesinti yapılamaz.
Karantina ilan edildiği halde işveren ücret ödemek zorunda mıdır?
Zorlayıcı neden olan karantinanın bir haftadan uzun sürmesi halinde, bir hafta boyunca yarım ücret ödeme yükümlülüğü tamamlandıktan sonra işverenin ücret ödeme yükümlülüğü, zorlayıcı hal sona erene dek ortadan kalkar. İş akdi feshedilmezse askıda kalır. Askı süresince ücret ödenmeyeceği için SGK primlerinin ödenmesi de söz konusu olmayacaktır.
İşveren işçiyi evden çalışmaya zorlayabilir mi? İşçi işverenden evden çalışma talep edebilir mi?
İş sözleşmesinde işverenin iş görüleceği yer hükmünde değişiklik hakkı düzenlenmemiş ise işveren işçiyi evden çalışmaya zorlayamaz. İşçi salgın hastalık nedeni ile işe gitmekten kaçınamaz. İşvereni evden çalışmak için zorlayamaz.
Evden çalışma halinde işverenin İSG yükümlülükleri sona erer mi?
İş Kanunu işverenin, uzaktan çalışma ilişkisiyle iş verdiği çalışanın yaptığı işin niteliğini dikkate alarak iş sağlığı ve güvenliği önlemleri konusunda çalışanı bilgilendirmek, gerekli eğitimi vermek, sağlık gözetimini sağlamak ve sağladığı ekipmanla ilgili gerekli iş güvenliği tedbirlerini almakla yükümlü olduğunu hüküm altına almıştır.
Evden çalışma halinde ücret kesintisi yapılabilir mi?
İşveren evden çalışan işçinin ücretini tam olarak ödemekle yükümlüdür. Kesinti yapılamaz.
Evden çalışan işçinin yemek ücreti ve yol ücreti kesilebilir mi?
Yemek ücreti iş sözleşmesinde yahut uygulama ile işin nerede görüleceğinden bağımsız şekilde, ücretin parçası olarak kararlaştırılmışsa evden çalışma halinde dahi kesilmemesi gerekir. Yine ulaşım yardımı da iş sözleşmesinde yahut uygulama ile ücretin bir parçası olarak veriliyorsa evden çalışma halinde dahi kesilmemesi gerekir.
İşçi salgın hastalığa yakalandığı halde işe gelmeye devam edebilir mi?
Bu durumda işçinin yükümlülüğü işe gelmemektir. İşe gelmeye devam etmesi halinde iş akdi işverence haklı nedenle feshedilebilir.
İşveren işçiyi ücretsiz izne çıkarabilir mi?
İşçinin ücretsiz izne çıkartılması ancak işçinin kabulü halinde mümkündür. Ücretsiz izin halinde işçi ücrete hak kazanamayacağından işçinin muvafakati alınmadan ücretsiz izne çıkartılması mümkün değildir.
İşveren işçiyi yıllık (ücretli) izne çıkarabilir mi?
Evet. İşveren işçiyi var olan yıllık izin haklarını kullandırmak üzere istediği zaman yıllık izne çıkarabilir.
İşveren işçilere topluca yıllık (ücretli) izin kullandırabilir mi?
Evet. İşveren Nisan ayı başı ile Ekim ayı sonu arasındaki süre içinde, işçilerin tümünü veya bir kısmını kapsayan toplu izin uygulayabilir. Henüz bir yılını doldurmadığı için yıllık izin hakkı elde etmemiş işçiler de bu uygulamaya dahil edilebilir.
İşçilerin çalışma süresi ve ücreti azaltılabilir mi?
Kısa Çalışma Yönetmeliği’nin zorlayıcı sebep tanımında salgın hastalığa açıkça yer verilmiştir. Kısa çalışma süresi kural olarak üç ay olup, Cumhurbaşkanı tarafından altı aya uzatılabilmektedir. Kısa çalışma halinde işçiler çalışılmayan dönem için İşKur'dan kısa çalışma ödeneği alır. Ödenek çalışanın brüt kazancının yüzde 60'ı tutarında olur ama brüt asgari ücretin yüzde 150'sini geçemez. İşverenin kısa çalışma talebini gerekçeleri ile birlikte Türkiye İş Kurumuna bildirmesi gerekir. İş müfettişleri talebe ilişkin uygunluk tespiti yapar, incelemeyle karara bağlar.
Telafi çalışması nedir?
İş Kanunu’nda telafi çalışması zorunlu nedenlerle işin durması, ulusal bayram ve genel tatillerden önce veya sonra iş yerinin tatil edilmesi veya benzeri nedenlerle iş yerinde normal çalışma sürelerinin önemli ölçüde altında çalışılması veya tamamen tatil edilmesi ya da işçinin talebi ile kendisine İş Kanunu, iş sözleşmeleri ve toplu iş sözleşmeleri ile öngörülen yasal izinleri dışında izin verilmesi hallerinde, işçinin çalışmadığı bu sürelerin telafi edilmesi amacıyla işçiye yaptırılacak çalışmadır. Belirtmek gerekir ki telafi çalışması halinde işçi çalışmadığı veya daha az çalıştığı süre boyunca ücretini tam olarak almaktadır. Telafi çalışması yapılabilecek döneme girildiğinde ise günde üç saati geçmemek üzere normal çalışma süresinin üzerine çalışacak ve fakat fazla mesai ücreti almayacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Otel müdürü "resepsiyonistim" dediYangın faciasında "yetki" krizi09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:50GÜNDEM
Dervişoğlu'ndan İmralı mesajına sert tepki'Yazıklar olsun, bu aymazlığı millet affetmez!'09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:42GÜNDEM
Karısının bıçakladığı adam öldüKarısı tarafından bıçaklanan adam hayatını kaybetti.09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:30GÜNDEM
Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu Tan'ın cenazesindeÖzgür Özel ile Kılıçdaroğlu, Milletvekili Namık Tan’ın annesinin cenazesine katıldı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:26GÜNDEM
İBB soruşturmasında yeni dalgaİBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 10 şüpheli daha gözaltına alındı09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:48GÜNDEM
Kartalkaya faciası davasında üçüncü günYangın faciasına ilişkin görülen davada 19'u tutuklu 32 sanık üçüncü günde yargılanmaya devam ediyor.09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:26GÜNDEM
Mansur Yavaş'tan 'görevi bırakma' çıkışıYavaş: "Eğer gerçekten amaç sadece CHP'li belediye başkanlarının önünü kesmek, onları çalıştırmamaksa ben hemen bugün görevi bırakmaya razıyım." dedi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:03GÜNDEM
Grok'a erişim engeli getirildiX'in yapay zeka aracı Grok'a erişim engeli getirildi09 Temmuz 2025 Çarşamba 09:55GÜNDEM
İklim Kanunu Resmi Gazete'de7552 sayılı İklim Kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 08:39GÜNDEM
Zeydan Karalar tutuklandıAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı09 Temmuz 2025 Çarşamba 05:44GÜNDEM
'Duruşmalar TRT'de yayınlansın' talebine destekBahçeli Özel'in 'Duruşmalar TRT'de yayınlansın' talebine destek verdi 'Madem bu kadar ısrarlıdır...'08 Temmuz 2025 Salı 11:56GÜNDEM
Külah oyunuyla tacizDondurmacı mühürlendi08 Temmuz 2025 Salı 11:51GÜNDEM
Kartalkaya davasında ikinci gün78 kişinin hayatını kaybettiği otel faciasının duruşmasının ikinci günü başladı08 Temmuz 2025 Salı 10:18GÜNDEM
Teğmenlere destek veren savcıya sürgün!HSK, o ifadeleri 'siyasi' buldu: Atatürkçü teğmenlere destek veren savcıya sürgün!08 Temmuz 2025 Salı 09:31GÜNDEM
Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere adliyedeZeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere adliyeye getirildi08 Temmuz 2025 Salı 09:22GÜNDEM
8 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu25 gözaltı kararı08 Temmuz 2025 Salı 09:20GÜNDEM
Hüseyin Baş: En düşük emekli aylığı 40 bin lira olmalıBTP lideri Hüseyin Baş, ‘Aydın Sohbetleri’ programında konuştu.08 Temmuz 2025 Salı 04:04GÜNDEM
MSB: Şehit sayısı 12'ye yükseldiMilli Savunma Bakanlığı, şehit sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı.07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:33GÜNDEM
Gökyüzündeki cisim merak uyandırdıGökyüzündeki tanımlanamayan cisim merak uyandırdı07 Temmuz 2025 Pazartesi 08:59GÜNDEM
Kartalkaya davası başladıFacianın ardından ilk hesaplaşma: 32 sanıklı otel yangını davasında polis kuş uçurtmuyor07 Temmuz 2025 Pazartesi 08:51GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış