İNGİLTERE'DE TERÖR SALDIRISI!
Ölü sayısı gittikçe artıyor

23 Mayıs 2017 Salı 10:23
İngiltere'nin Manchester şehrinde ABD'li şarkıcı Ariane Grande'nin konser verdiği 'Manchester Arena'da patlama yaşandı. Korkunç saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin yaralandığı duyuruldu. Olayın terör saldırısı olduğu bildirilirken patlamanın insanların konser salonundan ayrıldığı sırada gerçekleştiği öğrenildi. İngiltere polisi saldırının erkek ve bir kişi tarafından yapıldığını açıklarken teröristin saldırı sırasında öldüğünü bildirdi. İngiliz polisi, saldırganın tek başına mı yoksa bir örgüte bağlı olarak mı hareket ettiğinin araştırıldığını açıkladı. Saldırıda ölenlerin büyük bir bölümünün çocuk olduğu iddia ediliyor. TASS haber ajansı, terör örgütü DEAŞ'ın saldırıyı üstlendiğini duyurdu.
İngilteredeki saldırıdan ilk fotoğraflarİngilteredeki saldırıdan ilk fotoğraflarİngilteredeki saldırıdan ilk fotoğraflarİngilteredeki saldırıdan ilk fotoğraflar İngiltere'nin Manchester şehrinde sanatçı Ariana Grande konserinin sonunda patlama oldu. İngiliz polisi patlamada 22 kişinin köldüğünü 59 kişinin yaralandığını bildirdi.
Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralarında olduğu öne sürülüyor. Konserin düzenlendiği Manchester Arena konser salonu yönetimi patlamanın salon dışındaki bir alanda meydana geldiğini bildirdi. 'Çivi bombası'yla intihar saldırısı düzenlenmiş olabileceği açıklandı. ABD'li sanatçı Ariana Grande'nin konserinin bitiminin ardından TSİ 00.35'te gerçekleşen saldırı sonrası tüm salon tahliye edildi. Patlamada, şarkıcı Ariana Grande'nin yaralanmadığı duyuruldu.
Rus haber ajansı TASS, Irak basınına dayandırdığı haberinde terör örgütü DEAŞ'ın sosyal medyadan yayınladığı videoyla Manchestar'daki saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Irak'ta yayım yapan Akbar gazetesi, DEAŞ'ın saldırı bir videoyla üstlendiğini yazdı.
ÖLÜ SAYISI 22'YE YÜKSELDİ
Açıklama yapan İngiltere polisi ölü sayısının 22'ye çıktığını bildirdi. Saldırının sırt çantalı bir erkek tarafından gerçekleştiği açıklanırken patlayıcıyı taşıyan teröristin saldırı sırasında öldüğü duyuruldu. Olay, 2005 yılında başkent Londra'da metroda düzenlenen ve 56 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından ülkede gerçekleşen en büyük terör saldırısı oldu.
İNGİLİZ POLİSİ AÇIKLAMA YAPTI
İngiliz polisi, Manchester'daki konser alanında 22 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın bombalı intihar saldırısı sonucu meydana geldiğini ve ölenler arasında çocukların da olduğunu açıkladı.
Manchester polis müdürü Ian Hopkins, "Şu aşamada gece yapılan saldırının bir erkek saldırgan tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz... Önceliğimiz tek başına mı yoksa örgütlü olarak mı yaptığını belirlemektir" dedi.

Hopkins, "Saldırganın konser alanında öldüğünü teyit edebilirim. Saldırganın taşıdığı ev yapımı patlayıcı cihazın infilak ettirmesi sonucu bu katliamı yaşadık" dedi.
Son dakika: İngilterede terör saldırısı Ölü sayısı artıyor
İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY: TERÖR SALDIRISI
İngiltere Başbakanı Theresa May, patlamanın ardından bir açıklama yaptı ve olay ile ilgili olarak "korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı. May, "Polisin terör saldırısı olarak değerlendirdiği olay ile ilgili tüm detayların aydınlatılması için çalışılıyor. Kalbimiz hayatını ve yakınlarını kaybedenler ile birlikte" dedi. İngiltere Başbakanı ayrıca sabah saatlerinde bir acil durum toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.
Bu arada Manchester polisi, Cathedral Bahçeleri'nde kontrollü bir patlama gerçekleştirdi. Polis, buradaki kontrollü patlamada şüpheli bir madde olmadığını ve terk edilmiş bir kıyafet olduğunu doğruladı.
Son dakika: İngilterede terör saldırısı Ölü sayısı artıyor
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ACİL TOPLANDI
Korkunç patlamanın ardından İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda acil toplantı yapıldı.
MANCHESTER'IN BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA: KORKUNÇ BİR GECEYDİ
Manchester'ın Belediye Başkanı Andy Burnham Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kalbim yakınlarını kaybedenlerle beraber, cesur acil servisimizi takdir ediyorum. Muhteşem şehrimiz için korkunç bir geceydi." dedi.
Bu korkunç tweetin sahibi aranıyor... İngilteredeki patlamanın faili o mu Bu korkunç tweet'in sahibi aranıyor... İngiltere'deki patlamanın faili o mu?
GÖRGÜ TANIĞI: İNSANLAR KANLARLA KAPLIYDI
Independent'ta yer alan habere göre, bir görgü tanığı, "Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu" dedi.
Konserde bulunan Evie Brewster adlı bir tanık Daily Mail'e verdiği demeçte, “Ariana Grande son şarkısını henüz bitirmiş ve sahneden ayrılmıştı, patlama sesi geldiğinde. Herkes bir anda çığlık atmaya ve çıkışa doğru koşmaya başladı. Polis ve ambulans sirenlerin duyabiliyorduk. Korkunçtu” dedi.
Son dakika: İngilterede terör saldırısı Ölü sayısı artıyor
Olayın hemen ardından konser salonuna bitişik olan Victoria İstasyonu tahliye edildi ve tüm seferler iptal edildi.
Emma Johnson adlı bir vatandaş, kendisinin ve eşinin 15 ve 17 yaşlarındaki kızlarını almak için konser salonuna geldiğini söyledi.
BBC Radio Manchester’a konuşan Johnson, “Kesinlikle bombaydı. Kesinlikle fuayede patlatıldı. Merdivenlerin en başındaydı ve camlar patladı. Ticari ürünleri sattıkları yerin yakınındaydı. Tüm bina titredi. Bir patlama oldu ve akabinde bir yangın parlaması. Cesetler her yerdeydi” dedi.
BOMBA İMHA EKİPLERİ OLAY YERİNDE GİTTİ
Bir diğer görgü tanığı Robert Tempkin "Herkes bağırıp çağırıyordu, kaçışıyordu. Yerde ceketler, cep telefonları vardı. Bazıları kan gördüklerini söylüyordu, bazılarıysa balon veya hoparlörün patladığını söyledi" dedi.
Guardian gazetesi muhabiri Frances Perrauding de sosyal medyada paylaştığı videoda, bomba imha ekiplerinin de bölgeye intikal ettiğini aktardı.
LONDRA'DAKİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Londra'daki ABD Büyükelçiliği, İngiltere'de yaşayan vatandaşlarını Büyükelçilik ile bağlantıya geçmeleri yönünde uyardı.
Manchester'da patlama sonrası konser için şehirde bulunanlara evlerinin kapılarını açanlar Twitter'da #RoomforManchester (Manchester için Oda) etiketi paylaştı.
Son dakika: İngilterede terör saldırısı Ölü sayısı artıyor
21 BİN KİŞİLİK KAPASİTE İLE AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KAPALI KONSER SALONU
Avrupa'nın en büyük kapalı konser salonu olan 21 bin kişilik Manchester Arena'da olayın terör saldırısı olma ihtimalinin güçlendiği belirtilirken ikinci seviye alarm duruma geçildi.
SEÇİM KAMPANYALARINI ASKIYA ALDILAR
Saldırının ardından İngiltere Başbakanı Theresa May ve muhalefet lideri Jeremy Corbyn seçim çalışmalarını askıya aldıklarını açıkladı.
Başbakanlık kaynakları, May'in gelecek ay ülkede yapılacak erken genel seçim için yürüttüğü seçim kampanyasını askıya aldığını ve son gelişmelerle ilgili bugün gerçekleştirilecek acil kabine toplantısına başkanlık edeceğini duyurdu.
Patlama anında Manchester Arena'da konserini tamamlamak üzere olan ABD'li popstar Ariana Grande, Twitter hesabıdan paylaştığı mesajda 'çok üzgün olduğunu, söyleyebilecek sözü olmadığını' ifade etti.
Yorumlar
Dünya
Netanyahu'dan 'öldü' iddialarına videolu yanıtİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran saldırısında öldüğü yönünde çıkan iddialara sosyal medya üzerinden kahve alırken paylaştığı bir video ile yanıt verdi.16 Mart 2026 Pazartesi 09:30DÜNYA
İsrail ordusu: "Son 24 saatte İran’daki 200’ü aşkın hedef vuruldu"İsrail ordusu, son 24 saatte İran’ın batı ve orta kesimlerinde bulunan 200’ü aşkın askeri hedefin vurulduğunu açıkladı.16 Mart 2026 Pazartesi 09:28DÜNYA
İran, Trump’a meydan okuduİran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naini, ABD Başkanı Donald Trump'a seslenip, "Cesareti varsa gemilerini Basra Körfezi’ne getirsin" dedi.16 Mart 2026 Pazartesi 09:25DÜNYA
Çin'den ABD'ye gövde gösterisi! 26 savaş uçağı ve 7 savaş gemisi sahadaABD-İsrail ile İran arasındaki savaş sürerken Çin, Tayvan çevresinde 26 savaş uçağı ve 7 savaş gemisiyle devriye faaliyeti yürüttü; 16 savaş uçağı Tayvan'ın hava savunma sahasına girdi.16 Mart 2026 Pazartesi 09:19DÜNYA
Sıcak hava balonu faciası! Şampiyon pilot sepetten fırlayıp öldüPolonya'da sıcak hava balonu binaya çarptı. 28 yaşındaki balon pilotu sepetten fırlayıp binanın çatısına düşerek hayatını kaybetti.14 Mart 2026 Cumartesi 09:55DÜNYA
ABD'den dünyayı tedirgin eden hamleABD'nin, İran'ın en kritik petrol ihracat merkezi Hark Adası'nı ağır şekilde bombalamasının ardından Pentagon bölgeye 2 bin 500 deniz piyadesi sevk ediyor.14 Mart 2026 Cumartesi 08:16DÜNYA
Savaşta 14. gün! İsrail'e sert misilleme: Onlarca yaralı varABD-İsrail ve İran arasındaki savaşta 14. güne şiddetli çatışmalarla girildi.13 Mart 2026 Cuma 09:23DÜNYA
İran, Hürmüz Boğazı'na mayın döşendiği iddialarını reddettiİranlı yetkililer, son günlerde gündem olan boğaza mayın döşendiği iddialarını kesin bir dille reddetti.13 Mart 2026 Cuma 08:55DÜNYA
Yolcu uçağı sert iniş yaptı! O anlar kameradaayland’da Phuket Uluslararası Havalimanı’nda Hindistan’dan gelen bir yolcu uçağının yaptığı sert iniş sonucu iniş takımı koptu.12 Mart 2026 Perşembe 10:00DÜNYA
Hürmüz Boğazı’nda tansiyon düşmüyor! 14 gemi saldırıya uğradıABD, İsrail ve İran arasındaki saldırıların başladığı 28 Şubat’tan bu yana Hürmüz Boğazı’nda 14 gemi saldırıya uğradı.12 Mart 2026 Perşembe 09:58DÜNYA
ABD ordusu: "İran’a ait 3 bini aşkın hedefi vurduk"ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İran’a yapılan saldırıların yeni görüntülerini yayınlayarak, "Epic Fury Operasyonu’nun ilk haftasında 3 bini aşkın hedefi vurduk ve hız kesmiyoruz" açıklamasında bulundu.07 Mart 2026 Cumartesi 10:09DÜNYA
İran'dan dikkat çeken açıklama: Türkiye tehdit altındaİran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade, Orta Doğu'daki gerilimin büyümesi halinde bölgedeki birçok ülkenin güvenlik riskiyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.07 Mart 2026 Cumartesi 10:04DÜNYA
El konulan zırhlı araçlardan servet çıktıMacaristan ile Ukrayna arasında gerilim yeni bir krizle tırmandı. Budapeşte yönetimi, milyonlarca euro ve dolar ile altın taşıyan iki Ukrayna zırhlı banka aracına el koyarken konvoya eşlik eden 7 Ukrayna vatandaşı tutuklandı.07 Mart 2026 Cumartesi 10:02DÜNYA
İran Dışişleri Bakanı Arakçi'den ABD ve İsrail'e suçlama!İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, mevcut ABD yönetimi ile iki kez müzakere ettiklerini ancak her iki seferde de görüşmelerin ortasında saldırıya uğradıklarını belirterek, "Akan kanın tüm sorumluluğu onlara aittir" dedi.06 Mart 2026 Cuma 10:14DÜNYA
Trump’tan İranlı kolluk kuvvetlerine silah bırakma, diplomatlara sığınma çağrısıABD Başkanı Donald Trump, İran’ın askeri yeteneklerini büyük ölçüde yok ettiklerini belirterek, "İran Devrim Muhafızları'nın tüm üyelerine, orduya ve polise silahlarını bırakmaları çağrısında bulunuyorum." dedi.06 Mart 2026 Cuma 10:12DÜNYA
Trump, İran’da yeni dini lider seçimine dahil olmak istiyorABD Başkanı Donald Trump, "Venezuela'da Delcy (Rodriguez) örneğinde olduğu gibi, bu atamaya ben de dahil olmalıyım" dedi.06 Mart 2026 Cuma 10:10DÜNYA
Trump, İç Güvenlik Bakanı Noem'i görevden aldıABD Başkanı Donald Trump, göçmenlik politikaları nedeniyle ağır eleştirilere hedef olan İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem'i görevden alırken, bakanlık koltuğuna Oklahoma Senatörü Markwayne Mullin'i aday gösterdiğini açıkladı.06 Mart 2026 Cuma 10:09DÜNYA
Trump'ın uykularını kaçıracak görüntü! Fotoğraflar paylaşıldıİran BAE'deki ABD'ye ait THAAD füze savunma sistemine saldırı düzenlemişti. Uydu görüntüleri, sistemin "gözü" olarak bilinen AN/TPY-2 radarının doğrudan isabet alarak ağır hasar gördüğünü ortaya koydu.04 Mart 2026 Çarşamba 09:36DÜNYA
İran, İsrail'i hipersonik füzelerle vurduABD-İsrail ve İran arasındaki savaş 5. gününde tüm şiddetiyle devam ederken, cephe hattından gelen sıcak bir görüntü büyük ses getirdi.04 Mart 2026 Çarşamba 09:33DÜNYA
Savaş tarihinde bir ilk! İran: ABD'ye ait F-15 düşürüldüİran, ABD'ye ait bir F-15 savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı. Böylece ABD'nin "Yenilmez" lakaplı anılan F-15 savaş uçağı savaş tarihinde ilk kez düşman ateşiyle düşürülmüş oldu. Konuya ilişkin ABD tarafından bir açıklama yapılmadı.04 Mart 2026 Çarşamba 09:31DÜNYA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.