07 Mayıs 2024
  • Bursa10°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C

İNEGÖL'DE KARPUZ HASADI BAŞLADI

Çavuşköylüler karpuzda iddialı...

İnegöl'de karpuz hasadı başladı

31 Temmuz 2017 Pazartesi 13:26

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Çavuşköy mahallesinde karpuz hasadı başladı.Yaklaşık 400 dönüm alanda susuz yöntemle yetiştirilen karpuzlardan bu yıl 2 bin ton rekolte bekleniyor.
 
Çavuşköy Mahallesi Muhtarı Hasan Akalın, “Bu seneki karpuz hasadımız başladı. Bu yıl 400 dönümlük alanda ekim gerçekleştirdik. Bu sene oldukça verimli geçti. Geçen yıla nazaran daha da güzel verim aldık. Dönümünden 5-6 ton civarında karpuz almaktayız. Bu sene rekoltemiz 2 bin ton civarında olur” dedi.
 
"YOK SATIYOR"
 
İnegöl’de taleplere yetişemediklerini kaydeden muhtar , “Çok aşırı talep var. Karpuzumuz tatlı ve suludur. İhracat düşünüyoruz. Alıcılar bizi arıyorlar ama bize yakın olan Akhisar mahallesinden merkeze inemiyoruz. Römorkları doldurup mahalleye indiğimizde karpuzlar kısa sürede tükeniyor. Yetiştiremiyoruz. Yok satıyoruz.” diye konuştu.
 
KİLOSU 1 LİRA
 
Karpuzun kilosunu 1 TL’ye satmakta olduklarını ifade eden muhtar, “Hasadımızı da imece usulü mahalle sakinleri olarak yapıyoruz. Sulama yapmıyoruz. Sulamadan yapmadan yetiştiriyoruz. Yetişen karpuzun ortalama kilosu 9 ila 13 kilo arasında değişiyor.” dedi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa