İMAMOĞLU'NDAN SOYLU'YA 'AHMAK' YANITI
"Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye"

04 Kasım 2019 Pazartesi 17:41
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Strasburg’da yaptığı konuşma üzerinden kendisine isim vermeden “ahmak” nitelemesinde bulunmasına tepki gösteren İmamoğlu, “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu. Seçim sürecinde de seviyesine inmeyeceğimi defalarca dile getirmiştim. 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Daha çok haddini bilen bir tavrı olmadığı için Allah’a havale ediyorum. Ama ben, orada memleketimle ilgili çok değerli, çok güzel tespitler yaparak, savunmamı da yaparak, Avrupa’yı sorumluluğa da davet ederek cümleler kurdum. Üzücü. Bir İçişleri Bakanı’na yakışmadı” yanıtını verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını, Üsküdar’daki Fethi Paşa Korusu’nda yanıtladı. İmamoğlu’na ilk olarak, “Dün akşam korumalarınızın, bir şoförü darp ettiği, görüntüleri izlediniz mi. Korumalarınız bu olaya nasıl karışmış” sorusu yöneltildi. İmamoğlu, bu soruya şu yanıtı verdi:
KORUMA YANITI
“Süreci takip ediyorum. Koruma arkadaşlarımızın, ne yazık, böyle hiç de yakışmayan ve kabul etmeyeceğim şekilde vatandaşla bir diyaloğu oluşmuş. Tarif edilenler doğru değil. Darp, tekme tokat ve bunun gibi saldırı biçimleri doğru değil. Ama her ne koşulda olursa olsun, hangi koşulda olursa olsun benimle çalışan hiç kimsenin böyle bir münasebetsiz tavrına ve sürecine asla müsaade etmem. Etmeyeceğim de. Çok görüntüler oldu böyle, tekme tokat vesaire ama burada böyle bir şey yok. Belki başka görüntülerle karıştırmış olabilirler. Ama burada takibimde. Aileden de özür dilediler. Aile bu özrü kabul etti. Yani çoluk çocuk, eşi bu ayrı olsa da yapamazlar. Hiç kimse yapamaz. Birisi polis memuru arkadaş, diğeri güvenlik arkadaşımız. Süreci takip ediyorum. Gerekli soruşturma da yapılacak. Benim yanımda olan hiç kimsenin böyle hadsizliği, tavrı davranışı olamaz. Ben de aileden özür diliyorum, aile ile irtibattayım ben de kendileriyle görüşeceğim zaten.”
İmamoğlu, korumalara yönelik bir yaptırımı olup olmayacağına yönelik soruya, “Tabii ki olur. Şu anda soruşturması devam ediyor. Aileyi dinleyeceğim, sonra onları dinleyeceğim, dinleteceğim. Arkadaşlarımız var. Burası bir kurum ama şahsi alanımda olması da gerekmiyor aslında. İstanbul’da benim çalıştığım organizasyonun içerisinde kim olursa olsun, sadece yanımda diye değil, kim olursa olsun vatandaşına güler yüzle, anlayışla ve bir seviye içerisinde davranış içerisinde bulunmak zorundadır” yanıtını verdi. İmamoğlu, “Siz görüşebilirdiniz mi korumalarınızla” sorusunu da “Yok. Şu anda görüşmedim, görüşmeye de şu an için ihtiyaç duymuyorum. Arkadaşlarım soruşturmalarını bitirsinler ondan sonra görüşeceğim” şeklinde yanıtladı. İmamoğlu, dün yaşanan ve bir özel halk otobüsü şoförünün karıştığı olayla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

ÖZEL HALK OTOBÜSÜ YANITI
“İstanbul’daki toplu ulaşım meselesinde çok kronik sorunlar var. Özel halk otobüslerinin dizaynı konusunda da sorunlar var. Bu bizim masamızı oldukça meşgul eden bir konu. Biz, bu konu da en az yedi-sekiz kez toplantı yaptık. Aralık sonunda çalıştay koyduk. Özel halk otobüslerinin verilme biçimi var. Mesela belli kişilerin yüksek sayıda otobüsü var. Bu yanlış. Olması mümkün değil. Statüsünde doğru da değil. Bu bakımdan biz orayı daha sağlıklı, daha halkına hizmet eden, mesela dar bölgelerde görev yapıyorlar, başka bir yoğun olan bölgeye aktarım yapamıyoruz. Böyle kısıtlılık içerisinde süreç söz konusu. Bütünüyle bunu tamir edecek bir çalışma içerisindeydik. Dün yaşananlar trajik ve çok üzücü. Kaza demek mümkün değil. Adli bir durum söz konusu. Kişinin oraya dalış biçimi, ardından yaptıkları tümüyle farklı sebepler içeriyor elbette. Bu anlamda da adli soruşturmaları devam ediyor. Bizim de almış, almakta ve alacak olduğumuzu tedbirleri bütünleştirirsek bu konu bizim için çok hassas ve önemli. İstanbul’da minibüsünden taksisine, özel halk otobüsünden diğerlerine varıncaya kadar, bir düzen ve disiplin olacak. İstanbul’da taksiye, minibüse binen her insan mutlu olmalı. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlarla zaten bir aradayız. Aralık’ta az önce değim gibi çalıştayımız var. Sürücü belgesi verilmesi konusundaki hassasiyetimizi daha çok arttıracağımızı belirlemiştik. Daha sık denetim yapacağımızı belirlemiştik. Birçok psikoteknik analizler yapılıyor. Birçok aşaması var. Günde milyonlarca insanın hareket halinde olduğu, milyonlarca insanın misafiri olduğu bu toplu taşıma veya bireysel taşımacılık yapan araçların tamamındaki disiplin ve şoför koşunda çok kuralcı olacağımızı, çok üstüne gideceğimizi bütün odalardaki yöneticilere iletmiştim. Umuyorum ki, çok daha iyi bir 2020 yılı bizi bekliyor. Birikmiş sorunlar ve problemler var. Bunlar yeni değil. Toplumun bu kadar ilgili olması, süreci sorgulaması çok güzel. Biz de motiveyiz daha da üst seviyede motivasyonumuz artıyor.”
İmamoğlu, “Otobüs şoförü sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Sabıkalı insan nasıl o direksiyonun başına geçiyor diye sorgulanıyor. Bir şoförde bıçağın olması sorgulanıyor” hatırlatması üzerine, “Yüzde yüz haklısınız. O gün bir iki saat öncede binmiş olabilir. Aldığı sertifikaya bakıyoruz. Sertifikasyon sürecini sorguluyoruz. Bu konuda çok kararlıyız bunun altını çizelim. Hemen her şey düzelmiyor. Gönül ister ki bir akşamda her şey düzelsin. Ama biraz zamana ihtiyacımız var. Ama gerçekten bu tür kamuya ait alanlarda hem disiplin hem vatandaşa saygı olmalıdır. Neresi olursa olsun. Otogar mantığındaki gibi kendi haline bırakılmış. Biz hiçbir yeri kendi haline bırakmayacağız. Hiçbir kişi hiçbir aracı vatandaşa ya da buraya 1,2 günlüğüne dünyanın her yerinden gelen insanlara böyle davranamaz. Davranış biçimi de dahil çok üst seviyede eğitim ve disiplin sürecini başlatacağız. Tümüyle söylediğiniz şeyler bir adli soruşturma sürecidir. Onun için sadece kaza değil dedim. Biz de süreci an be an takip ediyoruz. Olayın üzüntü verici tarafı bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesidir. Çok üzgünüz, Allah rahmet eylesin. Yaralanan vatandaşlarımızı da her hastanede takip eden arkadaşlarımız var. Allah’tan diğer arkadaşlarımızda can kaybı tehlikesi yok. Bu da bizi teselli eden durum. Allah korumuş” yanıtını verdi.
Gazeteciler, İmamoğlu ile “Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı geldi. ‘Bir şoförde bıçağın ne işi var’ diye sorduk. Kendini koruma amaçlı bıçak taşıdığını, linç edildiğini söyledi” bilgisini paylaştı. İmamoğlu, bunun üzerine, “Biz, o açıklamayı yapanı bile soruşturacağız. Bu kadar derin bir iş. O açıklamayı yapanın mantığını soruşturacağız. Tam da söylemek istediğim bu. Orada var olan yapıyı tümüyle analiz edeceğiz. O cevabı veren insanın nasıl oda başkanı olduğunu dahi sorgulayacağız” açıklamasını yaptı.

İÇİŞLERİ BAKANI YANITI
İmamoğlu’na son olarak, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir açıklaması oldu. Bir yandan kayyum atamaları da devam ederken, sizin Strazburg’da yaptığınız konuşmayı eleştirdi. Onun cümleleriyle söyleyeceğim; “Avrupa Parlamentosu’na gidip Türkiye’yi şikayet eden ahmağa sesleniyorum. Yazıklar olsun bu milletin sana verdiğine. Kursağından geçenlere yazıklar olsun” sorusu yöneltildi. İmamoğlu, bu soruyu da şu şekilde yanıtladı:
“Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu. Seçim sürecinde de seviyesine inmeyeceğimi defalarca dile getirmiştim. Bu seviye noktasından söyledikleri ve yaptıkları da zaten belli. O tarafına çok girmek istemiyorum. Ve bu seviye noktasında söyledikleri, yaptıkları da zaten belli. O tarafına çok girmek istemiyorum ama oraya bir cümle kurmak isterim. 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın. Ama çok tabi benim inmeyeceğim seviyede. Yine ben onu devlet adamlığı yapmaya davet ediyorum ama yeter! Bıktım artık! Artık davet ede ede o da bir karşılık bulmadı. Birincisi; ben, Strasburg’da Türkiye’yi nasıl anlattığımı çok iyi biliyorum. Tamamı YouTube’da var. Bir-iki kelimeyi bilgi edinip, bunu söylemek… Sadece işte böyle araştırmadan, lafını bilmeden, bugün söylediğini yarın unutan kişiler ancak bunu yapabilir. 6-7 sene önce birini övüp, ona karşı tehdit savuranlar ancak böyle hatalar yapabilir. Ben, o seviyeyi bilmiyorum. Ama ben, Strasburg’da memleketimi gayet iyi savundum. Onların söyleyemeyeceği, yapamayacağı derinlikte ve şiddetle, mülteci konusunda, sığınmacı konusunda Avrupa’nın Türkiye’yi nasıl yalnız bıraktığını anlattım. Aynı zamanda, buraya gelip raportör olarak çalışan heyete, hükümetin izin vermesi konusunun önemli olduğunu söyledim ve hükümete teşekkür ettim. Birçok içeriği var. Ben, orada geçerli şeyleri tek tek sıraladım. Bu konuda benim milliyetçiliğimi, benim milli duygularımı eleştirecek veya bunları seviyelendirecek… Makamını bir kenara koyuyorum; öyle bir Allah’ın kulu yok. Benim kimseyi sorgulamayacağım gibi, o da sorgulayamaz. Zaten Allah’a havale ediyorum onu. Daha çok haddini bilen bir tavrı olmadığı için Allah’a havale ediyorum. Ama ben, orada memleketimle ilgili çok değerli, çok güzel tespitler yaparak, savunmamı da yaparak, Avrupa’yı sorumluluğa da davet ederek cümleler kurdum. Üzücü. Bir İçişleri Bakanı’na yakışmadı.”
Sosyal medya bunu konuşuyor! Kira indirimi karşılığında bakın ne istedi...İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Moda semtinde ortaya atılan bir iddia, sosyal medyada gündem oldu.28 Nisan 2026 Salı 13:56GÜNDEM
MHP lideri Bahçeli'den 'Kerkük' açıklaması!MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.28 Nisan 2026 Salı 11:32GÜNDEM
Milyoner'de tarihi an! 1 milyonluk soruyu açtırdıKim Milyoner Olmak İster'de 18 yaşındaki yarışmacı 1 milyon TL'lik soruya kadar yükseldi.27 Nisan 2026 Pazartesi 14:37GÜNDEM
Metruk binada dehşete düşüren görüntü!Okullarda şiddet olayının tartışıldığı şu günlerde Muğla'nın Ortaca ilçesinde 3 kız öğrenci, kendilerinden küçük bir kızı metruk alana götürerek darbetti. Dakikalarca darp edilen kız çocuğunun çaresizliği kameralara da yansıdı.27 Nisan 2026 Pazartesi 12:40GÜNDEM
Kördüğümü çözecek delil! Satıp birebir aynısını almışYıllar sonra yeniden açılan Gülistan Doku soruşturmasında dikkatler bu kez tutuklu Mustafa Türkay Sonel'in şüpheli aracın üzerinde yoğunlaştı.25 Nisan 2026 Cumartesi 10:04GÜNDEM
Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme! İki isme daha gözaltı...Dosyası yeniden açılan Gülistan Doku soruşturmasında yeni gözaltı kararları çıktı.25 Nisan 2026 Cumartesi 10:00GÜNDEM
Dev operasyon! Toprak altından çıktıİstanbul Pendik'te düzenlenen operasyonda, boş bir arazideki su kuyusuna gizlenmiş 3 bin 92 silah parçası ele geçirildi, olayla bağlantılı 4 şüpheli gözaltına alındı.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:59GÜNDEM
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevden alındıMilli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Cihad Demirli atandı25 Nisan 2026 Cumartesi 09:55GÜNDEM
Türk bayrağına mı bastılar? Gerçek ortaya çıktıKocaeli'de 23 Nisan kutlamaları sırasında stadyuma serilen Türk bayrağının görüntüsü tartışma yaratırken "Üzerinden geçtiler" iddiası gündem oldu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:52GÜNDEM
75 ilde büyük 'faili meçhul' operasyonu! Bursa da mercek altında...Adalet Bakanlığı 75 ilde 693 maktulün adının geçtiği 638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye aldı. Yapılan sıralamada; İzmir 49 dosya ve 51 maktul ile ilk sırada yer alırken, Bursa'da 16 dosya ve 18 maktul mercek altına alınacak.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:42GÜNDEM
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel tutuklandıAtaşehir Belediyesi'nde ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet alındığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile birlikte 19 şüpheli, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.22 Nisan 2026 Çarşamba 10:04GÜNDEM
Tuncay Sonel'in ismi caddelerden kaldırıldıBir dönem Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kaymakamlık yapan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in ismi ilçedeki iki caddeden kaldırıldı. Yerine Şehit Öğretmen Ayla Kara'nın ismi verilecek.22 Nisan 2026 Çarşamba 09:37GÜNDEM
MSB'den son dakika açıklaması! Ankara'da nakliye helikopteri düştü...MSB, Kara Havacılık Komutanlığımıza ait bir CH-47 Ağır Nakliye Helikopterinin, eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını duyurdu.22 Nisan 2026 Çarşamba 08:50GÜNDEM
Okul katliamı yapan katilin annesiyle ilgili olay iddiaKahramanmaraş'taki saldırıyı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin ailesinin, okuldan gelen psikolojik destek uyarılarını dikkate almadığı iddia edildi.21 Nisan 2026 Salı 13:48GÜNDEM
Bakan Gürlek açıkladı! Gülistan soruşturmasında tek düğüm kaldı, "Özel birim kurduk"Gülistan Doku'ya ait cansız bedene ulaşılıp ulaşılmadığı sorusuna ilişkin Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Önemli olan bu mezarın yerini bulmak. Cansız bedenin yerini tespit etmek. Özel bir birim kurduk" dedi.21 Nisan 2026 Salı 13:45GÜNDEM
Okul katliamında şok detay! Görev değişikliği sonrası felaket...Kahramanmaraş'ta okul katliamını gerçekleştiren caninin her gün çantasını arayan ve psikolojik durumunu yakından takip eden müdür yardımcısının bir ay önce görevden alındığı ortaya çıktı.18 Nisan 2026 Cumartesi 10:00GÜNDEM
Ataşehir Belediyesine gece yarısı operasyonuCHP'li Ataşehir Belediyesine yönelik ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet alındığı iddiasıyla İstanbul'da 45 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.18 Nisan 2026 Cumartesi 09:56GÜNDEM
Gülistan Doku soruşturmasında flaş gelişme! Tutuklu sayısı 8'e yükseldiGülistan Doku soruşturmasında genç kızın eski erkek arkadaşı Zeinal Abakarov ile eski polis olan üvey babası Engin Yücer savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklandı. Böylelikle soruşturmada tutuklu sayısı 8'e yükseldi.18 Nisan 2026 Cumartesi 09:54GÜNDEM
Estetikle kimlik değiştirdi, kardeşi gibi yaşadı... Firari katil Türkiye'de yakalandıAnkara'da 2010 yılında işlenen bir cinayetin azmettiricisi olarak tespit edilen ve 7 yıldır yurtdışında firari olan şüpheli Türkiye'ye döndükten sonra yakalandı.18 Nisan 2026 Cumartesi 09:50GÜNDEM
112 çalışanı okul saldırısı sonrası gözyaşlarına boğuldu! Bakanlık harekete geçirdiKahramanmaraş'taki okul saldırısına müdahale eden 112 çalışanı, nöbet bitiminde gözyaşlarına boğulduğu anları paylaşınca gündem oldu. Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.17 Nisan 2026 Cuma 10:40GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.