İMAMOĞLU'NDAN METRO TEPKİSİ
İmamoğlu'ndan Sabiha Gökçen metrosu tepkisi...

04 Ekim 2022 Salı 10:05
İBB, 2019 öncesinde 0 (sıfır) olan yurt rakamını 10’a, yurtlarda kalacak öğrenci sayısını da 2 bin 800’e çıkardı. Bu yurtların sonuncusu olan Gaziosmanpaşa Erkek Öğrenci Yurdu; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katılımlarıyla hizmete alındı. Gençlere fırsat eşitliği yaratmanın en büyük sorumlulukları olduğunu vurgulayan İBB Başkanı İmamoğlu; Esenyurt, Şişli, Ümraniye, Bayrampaşa, Maltepe ve Eyüpsultan'da da öğrenci yurtları açtıklarını hatırlattı. “Ama burada durmuyoruz” diyen İmamoğlu, “Şu anda yurt inşaatı devam edenler; ocak, şubat ayına bile yetişecek olanlar var. Ve onun yanı sıra, bazı atıl, kendimize ait binaları da yurda dönüştürerek, kapasitemizi büyüttüğümüz, kendi yurtlarımızı yaptığımız projelerimiz de devam ediyor” dedi.
Dün hizmete alınan Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı açılışına davet edilmemesine tepki gösteren İmamoğlu, “Açılan metroyla ilgili, ‘Bunu da kendi hizmetimiz olarak anlatacağımızı veya söyleyeceğimizi’ ifade eden konuşmalar yapıldı. Elbette ben de orada olmak, davet edilmek isterdim. Çünkü, her yerde söyledim: Bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımız. Bu ülkenin İstanbul'da seçilmiş belediye başkanı, Belediye Başkanımız. Gaziosmanpaşa'da seçilmiş belediye başkanı, Belediye Başkanımız. Bunun karşısında durmak, Anayasa’ya karşı durmak demektir. Hiçbir bireyin böyle bir hakkı olmaz, olamaz” ifadelerini kullandı.
“Bakanlığın, bu metroya ayırdığı bütçe, yaklaşık 4,5 milyar lira” bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Bu parayı da biz, Büyükşehir Belediyesi olarak ödemeye başlıyoruz an itibariyle. Ve aylık kesintisi, 2019 öncesine göre tam 36 kat daha fazla. 2019 yılı içerisinde, biz yönetimi devraldıktan sonra yapılan yönetmelik değişikliğiyle beraber, biz 36 kat daha fazla bir bedelle geri ödemesini yapıyor olacağız. Yaklaşık 3 yıl içerisinde, harcanan bu para, bizim bütçemizden geriye ödenecek. Dolayısıyla bunu da haksız buluyoruz” şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında, Gaziosmanpaşa Erkek Öğrenci Yurdu ve Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Enstitü İstanbul İSMEK’in açılışlarını gerçekleştirdi.
Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki yurt ile Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’ndeki Enstitü İstanbul İSMEK açılışları; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katılımlarıyla hizmete alındı.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ ŞANSLI…”
İBB Başkanı İmamoğlu, yurt açılışında yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti şanslı. Niçin? Bir gençliğe hitabemiz var. ‘Zor koşullarda nasıl ayağa kalkılır, nasıl mücadele edilir ve gençlik bir millet için ne ifade eder’i çok değerli bir biçimde bize tanımlayan bir önder, Atatürk emanet etti. Mustafa Kemal Atatürk, 38 yaşında Samsun'a ayak bastı. 38 yaşında Samsun'a ayak basan Mustafa Kemal Atatürk, gencecik bir insanımızdı, liderimizdi. O bakımdan gençlerin sorumluluğu, gençlerin bilinci, gençlerin ortaya koyabileceği yetenekleri çok fazla. O bakımdan, bu ülkenin her daim iyi hizmet alması gereken ve geleceğe dair hizmet edilmesi noktasında onların önünü açmak, onlara eğitimde, birçok hususta katkı sunmak hepimizin sorumluluğu” ifadelerini kullandı.
“GENÇLERE FIRSAT EŞİTLİĞİ YARATMAK EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ”
“Biz, Cumhuriyet’imizin 100. yılında, umutla yürüyen genç bir ülkeyiz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:
“Ülkemizin ve şehrimizin ortalama yaşı, yaklaşık 32-33 civarında. O bakımdan gençlere eğitimde, barınmada, iş imkanında fırsat eşitliği yaratmak, onlara hizmet etmek en büyük sorumluluğumuz. Onların işsizlikle ilgili sorunlarının çözümünde, sosyal kültürel ihtiyaçlarını karşılamakta ve de onlara yaşam tarzı dayatmak değil, yaşam tarzlarında onlara katkı sunmaya devam edeceğiz. Biz, ne yazık ki tek bir yatak kapasitesi dahi olmayan bir belediyeyi devraldık. Bu anlamda, zaten seçim vaatlerimizde olan yurt imkanını sağlama hususunda hızlıca harekete geçtik. Pandemiden dolayı, bu hareketimizi geçen yıl faaliyete sokabildik. Ve 600’ün biraz üzerindeki sayımızla hizmetimize başladık. Şimdi 3000’e yaklaştık. Seneye bu rakamı, 5000’e çıkartmak istiyoruz. O bakımdan insanlarımıza, yani İstanbul'a gelen gençlerimizin anne ve babalarına teminat veriyoruz ki; güvenli, sağlıklı, pırıl pırıl, en üst seviyede hizmet alabilecekleri bir yurt imkanını burada sevgili gençlerimize veriyoruz.”
“HİÇBİRİNİ TANIMAYIZ, HEPSİ BİZİM EVLADIMIZ”
Yurt başvurularını dijital ortamda aldıklarını belirten İmamoğlu, “Hiçbirini tanımayız. Hiçbirisinin yakını, dostu, eşi, akrabası değiliz. ‘Hepsi bizim evladımız’ diyerek, adil bir tercihle onları yurtlarına kavuşturmanın da onurunu ve keyfini yaşıyoruz. Bunun şahidi de burada bulunan ve bulunmayan sevgili gençlerimiz. Hiçbirisi buraya torpille girmedi. Bu anlayışla bu güzel ortamı sağlamanın, bu özgürlükçü ve eşitlikçi ortamı sağlaman keyfini yaşıyoruz” dedi. Yurtlarda kalan öğrencilerden İstanbul’un insan kaynağı olarak da faydalanacaklarını kaydeden İmamoğlu, “Az önce değerli Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız söyledi. Hem Gençlik Merkezi’nden bahsetti hem diğer hizmetlerinden bahsetti. Ki ben de daha önceki Gaziosmanpaşa ziyaretimde, 2 tane kütüphanesini gezdim. Keyifli, gençlerle dolu dolu kütüphanelerdi. Aynı zamanda onlar, birer Gaziosmanpaşalı, birer İstanbullu olarak davranacaklar. Buranın fırsatlarından, imkanlarından faydalanacaklar. Belki geleceklerine dair ama bilim insanı ama bürokrat ama iş insanı, hangi hususta olursa olsun, İstanbul'a hizmet etme noktasında da adımlarını atmış olacaklar” diye konuştu. Yurtlarda kalacak olan gençleri “İstanbul Gönüllüsü” olmaya davet eden İmamoğlu, “Her birisi İstanbul'un ihtiyaçlarına, sorunlarına, sıkıntılarına ve hatta gelişimlerine duyarlı birer genç olacaklar. Aynı zamanda sevgili gençlerimize yarı zamanlı iş imkanları sağlayarak, bir miktar gelir elde etmelerine de fırsat tanıyacağız” ifadelerini kullandı.
“BURADA DURMUYORUZ…”
Esenyurt, Şişli, Ümraniye, Bayrampaşa, Maltepe ve Eyüpsultan'da da öğrenci yurtları açtıklarını hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi:
“Ama burada durmuyoruz. Şu anda yurt inşaatı devam edenler; ocak, şubat ayına bile yetişecek olanlar var. Ve onun yanı sıra, bazı atıl, kendimize ait binaları da yurda dönüştürerek, kapasitemizi büyüttüğümüz, kendi yurtlarımızı yaptığımız projelerimiz de devam ediyor. Bilgisayar çalışma odaları, yemekhanesi, spor salonu, çamaşırhanesi, ütü odaları… Aynı zamanda buralar 24 saat sıcak suyuyla, jeneratörüyle beraber kesintisiz imkan sağlayan bir ortamı da var edecek. Bütün bu bahsettiğim imkanlar kaç lira? Kişi başı 950 lira. Yani aslında biz, gençlerimize gizli bir fırsat yaratıp, onlara burs da vermiş oluyoruz İstanbul halkı adına. Burs demişken; İBB’nin bursla ilgili bu seneki kapasitesi, 75 bin öğrenciye çıktı. Yani 75 bin öğrenciye, yıllık 4.500 lira burs imkanı sağlıyor olacağız. Devam eden başvurularımıza, İstanbul'da ikamet eden gençlerimiz başvurularını yapsınlar. Onlar da değerlendirilmeye alınıyor.”

“METRO AÇILIŞINA DAVET EDİLMEK İSTERDİM”
“Çok tartışılan, sabahtan beri de beni basından arayıp duran bir hususa bir cevap vermek istiyorum” diyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Dün, bir paylaşım yaptım. Paylaşımımın sebebi şu: Benim açılan metroyla ilgili, ‘Bunu da kendi hizmetimiz olarak anlatacağımızı veya söyleyeceğimizi’ ifade eden konuşmalar yapıldı. Birincisi şu: Elbette ben de orada olmak isterdim. Oraya davet edilmek isterdim. Çünkü, her yerde söyledim; bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımız. Bu ülkenin İstanbul'da seçilmiş belediye başkanı, Belediye Başkanımız. Gaziosmanpaşa'da seçilmiş belediye başkanı, Belediye Başkanımız. Bunun karşısında durmak, Anayasa’ya karşı durmak demektir. Hiçbir bireyin böyle bir hakkı olmaz, olamaz. O bakımdan, elbette orada olmayı isterdim. Ancak bu şekilde bir açıklamadan sonra, ister istemez bir beyanda bulunduk. Çünkü biz, oraya davet edilmeliydik. Çünkü o yapılan metroların maliyetleri, bizim bütçemizden kesiliyor. İstanbul halkı, yapılan bu metronun parasını geriye ödüyor bakanlığa.”
Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü! Atatürk'ün 111 yıllık telgrafı...Bugün, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'inci yılı. Çanakkale Savaşı'nda düşman telsizlerinin dinlenmesi, strateji belirleme noktasında önemli rol oynadı. Mustafa Kemal Atatürk'ün cephedeki birlik komutanlarına gönderdiği telgraf da bunu gösteriyor.18 Mart 2026 Çarşamba 10:18GÜNDEM
Sürücüler dikkat! Trafikte hız limitleri değiştiBayram için yola çıkacak sürücüleri ilgilendiren önemli birg elişme yaşandı. Trafikte hız limitleri değişti. Belirlenen limitleri yüzde 10 aşma toleransı da kaldırıldı.17 Mart 2026 Salı 10:00GÜNDEM
İsmail Saymaz duyurdu: Fatih Altaylı'dan kötü haber geldi!Gazeteci Fatih Altaylı'nın beynindeki tümör nedeniyle sabah saatlerinde beyin ameliyatına alındığı açıklandı.17 Mart 2026 Salı 09:44GÜNDEM
Dikkat! Denetimlerde ortaya çıktı! Bu ürün tehlike saçıyor...Ticaret Bakanlığı, 'Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi' üzerinden sağlık riski barındıran yeni ürünleri kamuoyuna açıkladı.17 Mart 2026 Salı 09:31GÜNDEM
Kuşadası Belediye Başkanı Günel tutuklandıİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.17 Mart 2026 Salı 08:47GÜNDEM
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlandıİstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta tarihçi İlber Ortaylı, Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni havadan görüntülendi.17 Mart 2026 Salı 07:57GÜNDEM
Dilencilere zabıta baskını! Üzerlerinden binlerce lira çıktıTekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Ramazan ayında vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yaptığı belirlenen kişilere yönelik zabıta ekiplerince Cuma namazı sonrası operasyon düzenlendi.16 Mart 2026 Pazartesi 09:34GÜNDEM
Eski vekilden İlber Ortaylı'ya ağır sözler! "Kötü tarihçi, siyonizm yalakası..."Eski milletvekili Aydın Ünal'ın 78 yaşına hayatını kaybeden ünlü tarihçi İlber Ortaylı hakkında yaptığı paylaşım gündem yarattı.14 Mart 2026 Cumartesi 10:18GÜNDEM
60 suç kaydı vardı! 8 çocuk annesi kadın cezaevine götürüldüSamsun'da, çok sayıda suç kaydı bulunan 8 çocuk annesi bir kadın ve 13 yaşındaki oğlu, bir evden hırsızlık yaptıktan sonra yakalandı. Hırsızlık olayının ardından mahkemeye çıkarılan anne ve oğlu tutuklandı. Kadın, ağlayarak cezaevine gönderildi.14 Mart 2026 Cumartesi 10:13GÜNDEM
Bursa'dan yola çıkan otobüs tıra çarpı! Çok sayıda yaralı varBursa'dan yola çıkan yolcu otobüsü ile tır Amasya'da çarpıştı. Kazada 11 kişi yaralandı.14 Mart 2026 Cumartesi 09:20GÜNDEM
İlber Ortaylı hayatını kaybettiBir süredir sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören ve kısa süre önce entübe edildiği açıklanan tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 78 yaşında yaşamını yitirdi13 Mart 2026 Cuma 16:21GÜNDEM
Görüntüye tepki yağıyor! Doktordan skandal sözlerİzmir'de bir aile hekimliğinde doktor ile hasta arasında yaşanan tartışma mahkemeye taşındı13 Mart 2026 Cuma 10:24GÜNDEM
Kayıp emekli öğretmen sahilde ölü bulunduBalıkesir’in Bandırma ilçesinde 7 Mart’tan bu yana kayıp olarak aranan emekli öğretmen Ahmet Baysal (66), sahilde ölü bulundu.13 Mart 2026 Cuma 09:54GÜNDEM
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşenur Eraslan ölü bulundu"İşte Benim Stilim" yarışmasıyla tanınan Ayşegül Eraslan'ın evinde ölü bulundu. Kanlı not paylaşımı intihar iddialarını güçlendirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.13 Mart 2026 Cuma 09:07GÜNDEM
Kavurma yapılan yarış atının görüntüleri ortaya çıktıMersin'de aşevinde dağıtılan kavurmanın içinden çıkan dijital çip skandalında yeni detaylar ortaya çıktı.13 Mart 2026 Cuma 09:04GÜNDEM
Tokat’ta 5.5 büyüklüğünde depremAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Tokat’ın Niksar ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.13 Mart 2026 Cuma 07:00GÜNDEM
Erdoğan: "Türkiye her zaman barışın yanındadır"Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim, İran krizindeki tavrımız gayet berraktır ve nettir. Türkiye her zaman savaşın değil, barışın yanındadır. Çatışmanın değil, diplomasinin tarafındadır. Kaos ve kargaşanın değil, huzur ve istikrarın safındadır" dedİ.12 Mart 2026 Perşembe 09:56GÜNDEM
İran reddetmişti... Türkiye, atılan füzelerin yerini tespit ettiİran'dan Türkiye'ye atılan her iki füzenin de çıkış noktasının aynı olduğunu belirten güvenlik kaynakları, ateşlemenin Tahran'ın doğusunda bir alandan yapıldığını bildirdi.11 Mart 2026 Çarşamba 09:34GÜNDEM
İBB davasının ikinci celsesi de gergin başladı!İBB2ye yönelik aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 402 sanıklı davanın ikinci celsesi başlamadan gerginlik başladı.10 Mart 2026 Salı 10:51GÜNDEM
Sürücüler dikkat! APP plakalı araçlara ceza yoldaKırıkkale’de ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahı olan "kilit kavşak"ta görev yapan trafik ekipleri, APP plaka kullanan sürücüleri durdurarak 1 Nisan’a kadar plakalarını mevzuata uygun şekilde değiştirmeleri konusunda bilgilendirme yaptı.10 Mart 2026 Salı 10:40GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.