İMAMOĞLU'DAN ÇELİK’E ZİYARET
Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik’e, tebrik ziyaretinde bulundu....

12 Ekim 2023 Perşembe 13:21
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik’e, CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki makam odasında tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, “CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak, tüm paydaşlarımızla, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'yla, ilçe belediyelerimizle, ilçe başkanlıklarımızla, 39 ilçemizle, kadın örgütümüzle, gençlik örgütümüzle, meclis üyelerimizle, mahalle birimlerimize kadar, tam bir uyum içerisinde bir süreç yöneteceğiz” dedi. Çelik’i tebrik eden İmamoğlu da “Önümüzde, çok özenli bir çalışmaya muhtaç bir takvim var. Özgür Çelik Başkanımızla omuz omuza vererek, inşallah İstanbul'umuzu tekrar güçlü bir 5 yıla, kazanarak hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyaret, Sarıyer’deki CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleşti. İmamoğlu’nu makam odasında ağırlayan Çelik, ziyaretinden dolayı İBB Başkanı’na teşekkürlerini iletti. İBB ve Başkan İmamoğlu’nun, yaklaşık 4,5 yıldır devam eden görevleri boyunca, iktidar kanadından gelen engellemelere, pandemi ve ekonomik krize rağmen başarılı işlere imza attığına vurgu yapan Çelik, “Bir deprem yaşadık hepimizin yüreğini yakan. Aslında normal zamanların ötesine geçen bir süreç yürüttünüz ve bu süreci yürütürken hem gecikmeli başlamanız hem de meclis çoğunluğunun iktidar partisinde olduğu için çeşitli engellemelerle karşı karşıya kaldınız. Bu engellemelere rağmen, İstanbul'da, 4,5 yılda çok büyük hizmetler ürettiniz siz ve arkadaşlarınız Başkanım. Bunun için sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
ÇELİK: “KONGRE SÜREÇLERİNİ BURALARDAN GÜÇLENEREK ÇIKMAK OLARAK GÖRÜRÜZ”
Geride kalan kongre sürecine de değinen Çelik, şunları söyledi:
“CHP kongreleri, yarışlı kongrelerdir. Dolayısıyla kongrelerde çok çeşitli konuşmalar yapılır. Bu, parti içi demokrasiyi yaşatmanın güzelliğidir. Aslında hep başka boyutuyla bu kongreler ne yazık ki değerlendiriliyor. Yani, ‘Acaba CHP’de bir problem mi var, bir sorun mu var’ üzerinden değerlendirme yapılıyor. Bu yöne şu şekilde dikkat çekmek istiyorum: CHP’liler mahallesinde sandığı kurar, delegelerini seçerler. O delegeler, ilçe başkanlarını, il başkanlarını seçerler. Zaman zaman uzlaşının olduğu ilçeler, iller olabilir. Ama genellikle yarışın olduğu ilçeler de olabilir. Demokrasinin birinci kuralı uzlaşmaktır, ikinci koşulu da yarışmaktır bir anlamıyla. Dolayısıyla, bu yarış gerçekleşirken, bazen kongre salonları içerisinde tansiyon bir miktar yükselebilir. Duyguların kontrol edilemediği cümleler kurulabilir. Bunlar insani duygulardır. Böyle bakıyoruz. Ama parti içi demokrasinin yaşatılması, büyük bir güzelliktir. Çünkü birçok siyasi partide kongreler çok. Kısa sürer. Zaten ilçe başkanı belirlenmiştir. İl Başkanı belirlenmiştir ve sembolik yapılır. Bu yönüyle de CHP, parti içi demokrasiyi yaşattığı için aslında olması gereken budur. Biz parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edeceğiz. Bu kongre süreçlerini biz bir fırsat olarak görürüz. Buralardan güçlenerek çıkmak olarak görürüz. Dolayısıyla ben, kongre sürecinde destek veren bütün delegelerimize, ilçe başkanlarımıza, parti örgütümüzün tüm kademelerine sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum.”
“39 İLÇENİN 30’UNU KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ”
“CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak tüm paydaşlarımızla -ki en önemlisi Büyükşehir Belediyemiz- Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'yla, ilçe belediyelerimizle, ilçe başkanlıklarımızla, 39 ilçemizle, kadın örgütümüzle, gençlik örgütümüzle, meclis üyelerimizle, mahalle birimlerimize kadar, tam bir uyum içerisinde bir süreç yöneteceğiz. İfade etmiştim kongreden çıkarken: ‘Kongre salonuna 26 ilçe başkanıyla beraber girdik, ama 39 ilçe başkanıyla çıkıyoruz salondan.’ Dün burada devir teslim törenini yaparken, 39 ilçe başkanımızın isimlerini ve ilçelerini tek tek sayarak bir başlangıçtan bahsettim. Bu da şu anlama geliyor: CHP, o kongre konuşmalarını o günde, o anda bırakıp yoluna devam etmesini bilen, bu geleneği bilen bir partidir. Bu yönüyle biz, İstanbul'un 39. ilçesiyle ve Sayın Başkanımızla çok uyumlu bir süreç üreteceğiz. Seçime kısa bir süre kaldı. ‘Umudu bu topraklarda yeniden yeşertmek için İstanbul çok önemli’ demiştik. Ama bu umudu yeşertmenin bu umudu büyütmenin tek yolu. Burada çok çalışmak tam bir uyum içerisinde, çok çalışarak, kıymetli Başkanımızla ve partimizin tüm kademeleriyle, 2024’te, yeniden İstanbul'u kazanacağız. Meclis çoğunluğunu kazanarak, bütün engellenmeleri ortadan kaldırmayı ve 30 belediye kazanmayı hedefliyoruz. 39 ilçede tabii çok iddialı bir süreç yöneteceğiz. 30’unu kazanmayı hedefliyoruz.”
İMAMOĞLU: “ÖNÜMÜZDE, ÇOK ÖZENLİ BİR ÇALIŞMAYA MUHTAÇ BİR TAKVİM VAR”
İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Çelik’i tebrik ederek konuşmasına başlayan İmamoğlu, “Önümüzde, çok özenli bir çalışmaya muhtaç bir takvim var. Çünkü 2024 seçimlerine, Ekim ayını artık saymazsak, 5 ay kaldı. 5 ay sonra büyük bir yerel seçimi yaşayacağız. Bu yerel seçim öncesinde, İstanbul CHP örgütü olarak, Temmuz ayının ilk haftasından itibaren başlayan ve neredeyse 3 ayı aşan bir takvim üzerine, İl Başkanlığı seçimini yaptık ve burada il delegelerimizin takdiriyle, gerçekten çok başarılı bir ilçe başkanlığı dönemini yaşamış olan, Bahçelievler’de, İstanbul'un en önemli ilçelerinden birisinde, ilçesinde yaşayan insanlarını, ilçesindeki örgüt üyelerini çok dert edinen bir bakış açısıyla hizmet eden, önceki dönem CHP Bahçelievler İlçe Başkanımızı, İstanbul İl Başkanımız olarak seçti. Ben, bütün delegasyona, İstanbul İl Kongresi’ndeki delegelerimize coşkulu, kalabalık, yüksek katılımlı, kimine göre İstanbul'un gelmiş geçmiş en kalabalık, coşkulu ve enerjisi yüksek kongresini yaşattığı için öncelikle teşekkür ediyorum. Ve bu kongrede de Özgür Çelik Başkanımızı, İl Başkanlığı’na seçtikleri için de teşekkür ediyorum. Artık o; oy veren, vermeyen, bir ayrım olmaksızın bütün CHP üyelerinin İl Başkanı” diye konuştu.
“HEM İBB’Yİ HEM İBB MECLİSİ’Nİ KAZANACAK SEVİYEYİ ELDE ETMEK İSTİYORUZ”
İstanbul İl Başkanlığı’nın kıymetli bir makam olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, şöyle konuştu:
“2024 yerel seçimlerinde büyük bir hazırlıkla, güçlü bir hazırlıkla, bu zor koşullarda, zor ortamda, Türkiye'nin ekonomik olarak zorlandığı, siyasetin okunması ve analizi noktasında da toplumun belli tepkilerini ve kaygılarını dile getirdiği bir ortamda, Özgür Çelik Başkanımızla omuz omuza vererek, inşallah İstanbul'umuzu tekrar güçlü bir 5 yıla, kazanarak hazırlayacağız. Tabii sadece İBB’yi kazanmak ya da belediye başkanlığını kazanmak değil, aynı zamanda hem İBB Meclisi’ndeki çoğunluğu elde edecek seviyeyi elde etmek istiyoruz. Tabii bunun için de İstanbul'daki sahip olduğumuz ilçe belediyesi sayısını, umut ederiz ki, en az iki katına çıkartmakla ilgili de güçlü bir eforu, çabayı, çalışmayı, metodu geliştirerek yol yürüyeceğiz. Ben iyi biliyorum ki, Sayın Özgür Çelik Başkanımız da akla, bilime, tekniğe, veriye kıymet veren bir yol arkadaşımız. Ve tekrar umut ediyorum ki; CHP tarihinin gördüğü en uyumlu, en tutarlı, en prensipleri yüksek, parti disiplinine uygun, toplumun beklentilerini karşılayan, ‘İl Başkanı-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ çalışmasını ortaya koyacağız. Ben, kendi adıma böyle bir iddiayı da belirtmek isterim. Zira aynı iddiayı koyma karakterine sahip olduğunu bildiğim Sayın Özgür Çelik'e karşı da bunu söylemek benim için çok değerli. Çünkü tabiri caizse, biz birbirimizi biliyoruz ve hazırız. Başarılar dilerim. Yolu açık olsun değerli Başkanımızın.”
GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADILAR
Çelik ve İmamoğlu, konuşmalarının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı
“O günde bıraktık o günkü konuşmaları” dediniz ama tabii ki yankıları da sürüyor. Özellikle İstanbul'daki en büyük rakibiniz olacak siyasi parti AK Parti tarafından da artık Sayın Canpolat'ın sözleri kullanılıyor. Siz nasıl değerlendirirsiniz bu açıklamaların rakibiniz tarafından da önünüze getirilmesin.”
İmamoğlu: “Tabii dil ve üslubu açısından yaşanmaması gereken tarz veya içerik yaşandı pazar günü. Bunlar yaşanıyor. Bu, bizim partimizin demokrasisi yüksek seviyede gözetilen ve ortamların yaşatıldığı kongreleri oluyor. Burada da tabii kimsenin dilini kontrol etmek gibi bir şanssı yok kimsenin ne kongreyi yöneten Divan Başkanı ne de bir başkasının. Bunlar olabiliyor. Varsa içerik olarak usulüne uygunsuz ya da kaldırılamayan meseleler, muhtemeldir ki partimizin belli disiplin işlemlerinin yürütüleceğini düşünüyorum. Onun ötesinde benim hafızamda başka bir kavramı yok. Zaten Ekrem İmamoğlu'na dönük, icraatlarına dönük, İstanbul'a kattıklarına dönük hiçbir eleştiri sayfası yok. Böyle boş işlerle uğraşıp, 4,5 yıldır Ekrem İmamoğlu'na muhalefet yapmaya çaba gösteriyorlar. Buna, Sayın Cumhurbaşkanı'nın grup toplantısında eşlik etmesini üzüntüyle karşıladım. O da Sayın Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu rejimin, sistemin bir karşılığı olsa gerek. Ben, Cumhurbaşkanı’nın o videoları izlemesinin yerine, İstanbul meseleleri üzerine birçok konuyu benimle konuşmasını ve tartışmasını dilerdim. İstanbul sevgisi veya aşkı, İstanbul Kongresi'nin bir kısım görüntülerini grup toplantısında yayınlamakla gösterilmez. Ben buradayım. Gelsinler ya da davet etsinler. Misafir edelim ya da gidelim. İstanbul'un meseleleri, imzalanmayan Beylikdüzü-Sefaköy Metrosu ya da birçok konusu… 4 senedir bekleyen bir metrobüs alım kararının önünde, imzalamayarak durması, birçok yatırım planlanması gereken hususların yatırım planına alınmaması gibi hususları konuşalım. Bence Sayın Cumhurbaşkanımızın gündemi o olmalı. Ve oraya yansıtılması, kendileri açısından bir eksi puan olarak görüyoruz.”

Kongreden Cemal Canpolat sizinle bir iletişime geçti mi konuşmasından sonra?
İmamoğlu: “Sayın Başkanımızla çok yoğun gündemimiz var. O gündeme odaklandık. Başka konular, benim vallahi hafızamda yok şu anda.
Ali Mahir Başarır'ın Meclis’te bir basın açıklaması oldu. Orada Cemal Canpolat'ın disipline verileceğini söyledi. Bu disiplin süreci nihayetinde İl üzerinden yürüyecek. Siz de görevi devraldınız. Bir süre sonra önünüze böyle bir dosya geldiği zaman nasıl karar vereceksiniz? Bunun yöntemi ne olacak?
Çelik: “Önceki soruyla bağlantılı olarak şunu söyleyeyim: Sayın Canpolat, kongreden bir gün sonra beni aradı. Tebrik etti, başarılar diledi ve ‘Bundan sonraki süreçte bana ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayım’ ifadesini kullandı. Görevi dün devraldık. Bu yönüyle bir dilekçe gelmesi durumunda, partimizin zaten disiplin kurulu da kongrede seçildi, dolayısıyla Disiplin Kurulu, gelen dilekçeyi kendi içerisinde değerlendirecektir. Son olarak da şunu ifade etmek istiyorum: Siyasi rakiplerimiz, CHP kongrelerini toplantılarda izleterek bir gündem oluşturma durumunu bir kenara bırakmalı, Bu ülkenin çok derin problemleri var. Bugün bu ülkede üçüncü sınıfa giden çocuklar ekonomi konuşmaya başlamışsa, 7,500 lira emekli maaşı alan vatandaş, 6 bin lira kira ödemeye başlamışsa ve bu ülkede gençler, kendilerine gelecek görmeyip, bütün umudunu başka ülkelere bağlamışsa, asıl konuşulması gereken bunlardır. Bence görevde olanlar, vatandaşın gerçek sorunlarıyla ilgilenmelidir.”
Genel merkezden bir tebrik telefonu veya tebrik mesajı aldınız mı?
Çelik: “Tabii ki. Sayın Genel Başkanımızla telefon konuşması gerçekleştirdik. Sayın Genel Başkanımız tebrik ettiler, başarılar dilediler.
Bursa'da bir avukat öldürüldü, diğeri ölümden döndü!Bursa'da avukat Hatice Kocaefe'nin icra davası açtığı adam tarafından öldürülmesinin ardından Erzurum'da da dehşete düşüren bir olay yaşandı.02 Mayıs 2026 Cumartesi 10:47GÜNDEM
Yol kenarında sır ölüm! Kanlar içinde bulundu...Malatya'da yol kenarında kanlar içerisinde bulunan bir şahıs kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.02 Mayıs 2026 Cumartesi 09:03GÜNDEM
Milyonlarca emekliye bayram ikramiyesi tuzağı! Sahte linke sakın tıklamayınYaklaşan Kurban Bayramı öncesi dolandırıcılar emeklilerin ikramiyesine göz dikti. Emeklilere 'Bayram ikramiyeniz yattı' şeklinde mesaj atan çeteler, sahte linke tıklayan kişilerin banka hesaplarındaki bütün parayı çalıyor.01 Mayıs 2026 Cuma 10:46GÜNDEM
1 Mayıs gergin başladı! Çok sayıda gözaltı var1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e yürümek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi üyelerine polis müdahale etti. Çıkan arbede sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.01 Mayıs 2026 Cuma 10:40GÜNDEM
Park yeri kavgasına ait görüntü Bakan Gürlek'i harekete geçirdi!Ataşehir'de çıkan park yeri tartışmasında bir kadın, elinde "Hakim-Savcı" olduğunu belirten sahte kartı göstererek tehditler savurdu. Görüntülerin gündem olmasının ardından Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten de açıklama geldi.01 Mayıs 2026 Cuma 09:12GÜNDEM
Yolcu otobüsü devrildi! 3 kişi öldü, 31 kişi yaralandıBandırma yolu Külefli yol ayrımı yakınlarında 35 PK 328 plakalı yolcu otobüsü devrildi; 3 kişi hayatını kaybetti, 31 yolcu yaralandı. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi, inceleme başlatıldı.01 Mayıs 2026 Cuma 09:03GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli görüşmesi sona erdiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşme sona erdi.30 Nisan 2026 Perşembe 19:00GÜNDEM
Sosyal medya bunu konuşuyor! Kira indirimi karşılığında bakın ne istedi...İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Moda semtinde ortaya atılan bir iddia, sosyal medyada gündem oldu.28 Nisan 2026 Salı 13:56GÜNDEM
MHP lideri Bahçeli'den 'Kerkük' açıklaması!MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.28 Nisan 2026 Salı 11:32GÜNDEM
Milyoner'de tarihi an! 1 milyonluk soruyu açtırdıKim Milyoner Olmak İster'de 18 yaşındaki yarışmacı 1 milyon TL'lik soruya kadar yükseldi.27 Nisan 2026 Pazartesi 14:37GÜNDEM
Metruk binada dehşete düşüren görüntü!Okullarda şiddet olayının tartışıldığı şu günlerde Muğla'nın Ortaca ilçesinde 3 kız öğrenci, kendilerinden küçük bir kızı metruk alana götürerek darbetti. Dakikalarca darp edilen kız çocuğunun çaresizliği kameralara da yansıdı.27 Nisan 2026 Pazartesi 12:40GÜNDEM
Kördüğümü çözecek delil! Satıp birebir aynısını almışYıllar sonra yeniden açılan Gülistan Doku soruşturmasında dikkatler bu kez tutuklu Mustafa Türkay Sonel'in şüpheli aracın üzerinde yoğunlaştı.25 Nisan 2026 Cumartesi 10:04GÜNDEM
Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme! İki isme daha gözaltı...Dosyası yeniden açılan Gülistan Doku soruşturmasında yeni gözaltı kararları çıktı.25 Nisan 2026 Cumartesi 10:00GÜNDEM
Dev operasyon! Toprak altından çıktıİstanbul Pendik'te düzenlenen operasyonda, boş bir arazideki su kuyusuna gizlenmiş 3 bin 92 silah parçası ele geçirildi, olayla bağlantılı 4 şüpheli gözaltına alındı.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:59GÜNDEM
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevden alındıMilli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Cihad Demirli atandı25 Nisan 2026 Cumartesi 09:55GÜNDEM
Türk bayrağına mı bastılar? Gerçek ortaya çıktıKocaeli'de 23 Nisan kutlamaları sırasında stadyuma serilen Türk bayrağının görüntüsü tartışma yaratırken "Üzerinden geçtiler" iddiası gündem oldu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:52GÜNDEM
75 ilde büyük 'faili meçhul' operasyonu! Bursa da mercek altında...Adalet Bakanlığı 75 ilde 693 maktulün adının geçtiği 638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye aldı. Yapılan sıralamada; İzmir 49 dosya ve 51 maktul ile ilk sırada yer alırken, Bursa'da 16 dosya ve 18 maktul mercek altına alınacak.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:42GÜNDEM
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel tutuklandıAtaşehir Belediyesi'nde ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet alındığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile birlikte 19 şüpheli, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.22 Nisan 2026 Çarşamba 10:04GÜNDEM
Tuncay Sonel'in ismi caddelerden kaldırıldıBir dönem Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kaymakamlık yapan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in ismi ilçedeki iki caddeden kaldırıldı. Yerine Şehit Öğretmen Ayla Kara'nın ismi verilecek.22 Nisan 2026 Çarşamba 09:37GÜNDEM
MSB'den son dakika açıklaması! Ankara'da nakliye helikopteri düştü...MSB, Kara Havacılık Komutanlığımıza ait bir CH-47 Ağır Nakliye Helikopterinin, eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını duyurdu.22 Nisan 2026 Çarşamba 08:50GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.