İMAMOĞLU, PENDİK'TE KONUŞTU
Ekrem İmamoğlu, Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi’nden vatandaşlara seslendi....

19 Mart 2024 Salı 15:11
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in, hakkını arayan yurttaşı azarladığı Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi’nden vatandaşlara seslendi.
“Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana, dolana, kumpasa başladılar” diyen İmamoğlu, “Yolun kenarında, caddede, parkta, orada, burada, yanan otobüs filmleri çekmek, kumpaslar kurmak, 4,5 sene önceki videodan kendine iş aramak… Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı. Üzülüyorum onun haline. Bakın; 17 tane bakan. İstanbul'da siyaset yapıyor. Şimdi 17 bakan artı aday; etti 17+1. Ama bir kişi daha var. O da geliyor. Yakındır, gelecek. Bekliyoruz vallahi; gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin. İstanbul’a bekliyoruz. İstanbullu misafir ağırlamayı sever mi? 23 Haziran'da, 806 bin kere nasıl misafir ettiyse, şimdi daha büyük rakamla misafir edecek” ifadelerini kullandı.
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, yıllardır imar sorunu çözülemeyen Ertuğrulgazi ve Sülüntepe mahalle sakinleriyle, geçtiğimiz 16 Mart’ta, bir camiye ait dernek binasında bir araya geldi. Söz alan bir vatandaş, kendi mahallelerinde emsallerin diğer yerlere göre düşük olduğunu, buna karşın belediye kesintilerinin fazla olduğunu söyledi. Cin, bunun sebebini soran vatandaşa sinirlenerek, yurttaşı azarladı. Cin, vatandaşın, “Beni azarlayamazsınız” çıkışına, “Senin o sahip çıktığın CHP’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne emsalle ilgili verdiği yazı var” yanıtını verdi.
BALYALI’DAN CİN’E YANIT: NE PENDİK BELEDİYE MECLİSİ’NDEN NE İBB MECLİSİ’NDEN NE DE İBB BAŞKANI MAKAMINDAN BU ALANA İLİŞKİN TEK BİR SATIR YAZI BİLE GEÇMEDİ
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı, olayın yaşandığı Ertuğrulgazi Mahallesi’nde halk buluşması gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada ilk sözü alan Balyalı, “Ertuğrulgazi Mahallesi, Veli Baba, Yayalar kısmen Sülüntepe kısmen; daha çok gecekondu alanlarının olduğu bölgeler, 30 seneden beri çile çekiyorlar. Ve insanların sabrı taşmış durumda. Ama ne yazık ki, geçen gün gördüm, Belediye Başkanımızın… Ben de gittim daha önce o camiye. Çok da güzel karşılandık. Muhtarımıza ve vatandaşlarımıza tavrını gördüm ve bundan büyük üzüntü duyuyorum” dedi. Balyalı, Cin’in, İBB’nin emsalle ilgili yazı yazdığı iddiasına ise, “Elbette ki buranın rezerv içerisinde olduğunu ve yetkinin bakanlıkta bulunduğunu biliyorum. Ama bütün bu planların hepsini, Pendik Belediyesi yaptı. Pendik Belediyesi'nin yaptığı planları, bakanlık onayladı. Bazen duyuyorum, ‘Büyükşehir öyle söyledi. Büyükşehir şöyle bir yazı yazdı’ falan diye. Bunların hiçbir tanesine inanmayın. Ne Pendik Belediye Meclisi’nden ne Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ne Büyükşehir Belediye Başkanı makamından bu alana ilişkin, buranın planlarına ilişkin tek bir satır yazı bile geçmedi. Bu planlarının tamamını yapan Pendik Belediyesi, onaylayan da Çevre Şehircilik Bakanlığı” yanıtını verdi.
İMAMOĞLU: İLİÇ HALKI HAKKINI HELAL ETMEYECEK
Balyalı’nın ardından, vatandaşların sevgi gösterileri altında İmamoğlu mikrofonu aldı. Alanda bulunan Erzincan İliç’le ilgili dövize kayıtsız kalmayan İmamoğlu, “Acını paylaşıyoruz. İçimiz yanıyor. 9 canımız toprak altında. Doğamız tehdit altında. Ve bu konudaki sorumluların ağzından tek bir cümle yok. Sanki o dağ kendiliğinden aşağı gelmiş, can almış ve o doğayı perişan etmiş. Ama ne devleti yönetenler ne altına imza atan sayın bakan veya diğerleri; tek bir açıklama yok. Sanki izinler gökten indi, yanlışlar gökten indi. Böyle bir durumdayız. Her işleri böyle. O İliç halkı, hakkını helal etmeyecek. O kötü imzaları atıp, o milletin canına mal olan bu süreci yaratanlara hakkını helal etmeyecek. Hatırlattığın için teşekkür ederim” dedi.
“ONLARIN 30 YILDA PENDİK'TE YAPAMADIKLARINI TARIK BAŞKANLA BİRLİKTE, ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILDA YAPACAĞIZ”
Pendik’e yakın zamanda geldiğini hatırlatan İmamoğlu, “Ben, Tarık Başkanımın size olan bütün vaatlerine şahitlik ediyorum. Onunla beraber bu sürecin çözümünde, Ertuğrulgazi'deki insanlarımızın yıllardır beklediği sorunların çözümünde tüm gücümüzle yanında olacağımızı elbette buradan sizlere beyan ediyorum. Tek şartımız var. Bakın; 30 yıldır hayatınızda ne değişti, diye bir düşüneceksiniz. Biz, onların 25 yılda yapamadıklarını, İstanbul'da 5 yılda yaptık. Onların 30 yılda Pendik'te yapamadıklarını Tarık Başkanla birlikte, önümüzdeki 5 yılda yapacağız. Sizleri mutlu edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz” diye konuştu. Pendik özelinde; Anne Kart’tan Halk Süt’e, Yuvamız İstanbul Kreşlerinden Ders Atölyelerine, İSKİ yatırımlarından meydanlara, otoparklardan tarımsal desteklere birçok alanda yaptıkları hizmetleri özetleyen İmamoğlu, şunları söyledi: “Pendik’in köylerine dokunduk. Çiftçinin yanında olduk. Çiftçi, ekemez, biçemez hale geldiğinde, pandemide biz onların yanlarına koştuk. Onların destekçisi olduk. Göçbeyli de -hiç unutmuyorum- dediler ki, ‘Burada bizim partimize yüzde 10 bile oy çıkmaz.’ Dedim, ‘Önemli değil. Biz oy değil, gönülleri kazanmaya gidiyoruz, hizmet yapmaya gidiyoruz. Oy hesabı yapmayacağız. Evet gönülleri kazanacağız. Duasını isteyeceğiz. Elbette oyunu da isteyeceğiz’ dedim. Ama onlar, oy vermeyenlere hasımlık yapar. Biz, oy vermeyenlere hizmet yaparız, hizmet. Aramızdaki fark bu” şeklinde konuştu.

“GÜYA EKREM İMAMOĞLU'NU YILDIRACAKLAR”
Pendik-Kaynarca-Tuzla metrosunun Pendik-Kaynarca bölümünü önümüzdeki sene açacakları bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Yine Sabiha Gökçen hattını onlar, yani bakanlık yaptı. Bizi açılışına bile davet etmedi. Bitirdi, açılışını yaptı, bize teslim etti. İşletmesini biz yapıyoruz. Ama 5,5 milyara yakın parayı, bizden 10 ayda tahsil etti biliyor musunuz? Daha önce 20 senede parasını alırlardı. Bizden 10 ayda aldılar. Yahu bu da milletin parası, bu da milletin parası. Dertleri ne biliyor musunuz? Güya Ekrem İmamoğlu'nu köşeye sıkıştıracaklar. Güya Ekrem İmamoğlu'na diz çöktürecekler. Güya Ekrem İmamoğlu'nu yıldıracaklar. Hadi oradan. İşine bak, işine bak, işine bak. Bu millet, hizmet edeni görür. Bu millet var ya bu millet, -öyle parti, purti işi değil- hakkını verir, hakkını” ifadelerini kullandı. 2019 yerel seçimlerinin 31 Mart ve 23 Haziran sonuçları arasındaki farkı örnek gösteren İmamoğlu, “Milletimizin vicdanı, milletimizin adaleti büyüktür. Yukarıda Allah var. Bakın, mübarek Ramazan ayındayız. Bunların o gün yaptıkları, kul hakkı yemek değil midir? Kul hakkı yediler. Hesabını verdiler mi? Vermediler. Ama millet hesabını kesti, millet” dedi.

“BUNLAR SEÇİMİ KAYBEDECEĞİNİ ANLADI YA HEMEN YALANA, DOLANA, KUMPASA BAŞLADILAR”
“Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana, dolana, kumpasa başladılar” diyen İmamoğlu, “Yolun kenarında, caddede, parkta, orada, burada, yanan otobüs filmleri çekmek, kumpaslar kurmak, 4,5 sene önceki videodan kendine iş aramak… Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı. Üzülüyorum onun haline. Bakın; 17 tane bakan. İstanbul'da siyaset yapıyor. Şimdi 17 bakan artı aday; etti 17+1. Ama bir kişi daha var. O da geliyor. Yakındır, gelecek. Bekliyoruz vallahi, gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin. İstanbul’a bekliyoruz. İstanbullu misafir ağırlamayı sever mi? 23 Haziran'da, 806 bin kere nasıl misafir ettiyse, şimdi daha büyük rakamla misafir edecek” şeklinde konuştu. Kendi 5 yıllık dönemlerinde, gelirleri daha düşük olmasına rağmen, önceki döneme göre 4,2 milyar dolar daha az harcama yaparak, daha fazla iş ürettiklerinin altını çizen İmamoğlu, “TL'sini söyleyemiyorum, utanıyorum. Döviz öyle arttı ki, çarpınca makine bile göstermiyor. Bunların gazabından, bu milleti, Allah korusun. 4,2 milyar dolar daha az harcadık, ama onların 25 yılda yapamadığını, biz, 5 yılda yaptık” ifadelerini kullandı.

“BU ŞEHRE RANT KAPISI OLARAK BAKTILAR”
5 yılda, önceki dönemin 25 yılda yaptığı 122 kilometre metronun yarısı kadar raylı sistem hattı ürettiklerine dikkat çeken İmamoğlu, “Bu kardeşiniz, ekip arkadaşlarıyla birlikte, 5 yılda 65 kilometre yaptı. 63 kilometresi de yerin altında yapılmaya devam ediyor. Biz, 10 yılda var ya, 50 yıllık iş yaparız. Bunların o kibrini, bunların kumpaslarını, bunların yalanlarını, bunların rantçılığını, bunların Kanal aşkını tarihe gömeceğiz, tarihe” diye konuştu. Rakiplerinin tek bir kişinin aklına, kendilerinin ise ortak akla güvendiğini vurgulayan İmamoğlu, “İstanbul'u yönetenler, Pendik'i yönetenler, sizleri uzun yıllar ihmal etti. Doğru mu? Bu şehre rant kapısı olarak baktılar. Doğru mu? Bakın; Kurna Mahallesi’nde, planlama yetkisinin belediyemize verildiği, sosyal konut yapmak için imar planlarını da yaptığımız… Bak; sosyal konut yapacağız sabit taksitle. Onlar, milletin neyi var, neyi yok alıyor. Biz, sabit taksitle oraya sosyal konut yapacağız. İşin onayı için her şeyi hazırladık, bakanlığa yolladık. Fırsatçılığa bak; 8 milyon metrekarelik alanı, bizim yetkimizde olan alanı, hani bu ‘Adilim’ diyen veya şehre belediye başkan adayı olan acemi aday var ya, onun bakanlığının imzasıyla, o 8 milyon metrekareyi bizden alıyorlar, Pendik Belediyesi'ne veriyorlar. Pendik Belediyesi daha Ertuğrulgazi'nin sorununu çözememiş, gidecek 8 milyon metrekarede sabit taksitle ev yapacak. Ya bu kadar yalan, bu kadar iftira, bu kadar kumpasın karşılığında, bir de bu kadar partizanlık olmaz” şeklinde konuştu.

“BUNLARIN DERDİ, MİLLET FAYDA GÖRSÜN DEĞİL; BUNLARIN DERDİ, BENİM PARTİLİM FAYDALANSIN”
“Bunlar sırf partizanlık için bunu yapıyor, ama biz, bunu da düzelteceğiz” diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Orada zaman kaybedildi, orada imar planı sorunu yaşanmaya başlandı. Biz, çoktan oraya start verirdik, başlardık, işimize bakardık. Ama bunların derdi, millet fayda görsün değil; bunların derdi, benim partilim faydalansın, benim partilim karar versin, benim partinin bir iki müteahhidi oraya gitsin. Başka hiçbir dertleri yok bunların. Onun için, bunlara bu yetkiyi vermeyeceksiniz. Ben eminim, vermeyeceksiniz. Az önce Başkanımız da söyledi. Ertuğrulgazi'de, Velibaba’da, Sülüntepe'de, Yaylalar mahallelerinde imar problemlerini, mülkiyet problemlerini yıllardır görmezden geldiler. İş yapmıyorlar, bir de engel oluyorlar. Ertuğrulgazi Mahallesi'nde, sizin mahallenizde ‘kreş yapalım’ dedik, işimize başladık, mülkiyetini, sırf kreş yapmayalım diye, bu Pendik Belediyesi, -bunlara aklı evvel diyorum ben, aklı kıt diyorum bunlara- aldılar elimizden, Hazine’ye verdiler. Niye? İBB kreş yapmasın. Allah size akıl versin.”

“ERTUĞRULGAZİ'NİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE HAZIR BİR EKİBİZ”
“Biz, her şeyden önce ‘vatandaş’ dedik, ‘şehrin ihtiyaçları’ dedik. Pendik için, Tarık Başkanımızla el birliği yaptık, iş birliği yaptık. Hep beraber, Ertuğrulgazi'nin sorunlarını çözmeye hazır bir ekibiz. Biz sizden, Pendik'te ‘Tarık Balyalı’ demenizi istiyoruz. Ertuğrulgazi Mahallesi hazır mı? Ertuğrulgazi Mahallesi sahipsiz olmayacak. Birlikte bu işi başaracağız. Ertuğrulgazi Mahallesi'nden, sadece Tarık Başkanıma değil, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi meclis listesine de oy istiyoruz; tamam mı? E bir de bana da oy verirsiniz herhalde. Benim güzel hemşehrilerim; Allah'ın izniyle, size söz veriyoruz. İstanbul'un bütün sorunlarına koştuğumuz gibi, Ertuğrulgazi Mahallesi başta olmak üzere, Pendik'in diğer bütün mahallelerindeki mülkiyet, kentsel dönüşüm, sosyal konut süreçlerine de biz koşacağız ve bu sorunları biz çözeceğiz. Bu anlamda hazırız. 40 yıllık çilenize de biz son vereceğiz. Kentsel dönüşümü de biz yapacağız. Barınma, anayasal hakkınızı da biz sağlayacağız. Evinizi mutlaka koruyacağız. Aydos’taki rant arayışını asla müsaade etmeyeceğiz. Hak sahibi olduğunuzu biliyoruz, onu biz koruyacağız. Ve adaletli dönüşümü biz yapacağız, biz. Buna hazırız.”
6 kez ışık ihlali yapanın ehliyeti alınacak!İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı ışık ihlallerine yönelik yeni yasa teklifinin detaylarını paylaştı. Yerlikaya, 6. kez ihlalde ehliyetin iptal edileceğini açıkladı.19 Aralık 2025 Cuma 09:43GÜNDEM
Şeyma Subaşı'ndan operasyon sonrası Kuran-ı kerim paylaşımıÜnlülere yapılan uyuşturucu operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarılan Şeyma Subaşı'ndan ilk açıklama geldi.19 Aralık 2025 Cuma 08:50GÜNDEM
Ünlü isimler gözaltına alındı!İstanbul'da yürütülen uyuşturucu soruşturmasında 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak İstanbul il jandarma komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.18 Aralık 2025 Perşembe 09:39GÜNDEM
Gain Medya soruşturmasında ünlü sunucu Okan Karacan gözaltına alındıGain Medya soruşturması kapsamında sunucu Okan Karacan gözaltına alındı.18 Aralık 2025 Perşembe 09:34GÜNDEM
Güllü'nün ölümünde çarpıcı iddialar! Cinayet mi? Kaza mı?Güllü'nün ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada kardeşleri Kader Tut ve Raşit Günyer'in avukatı, son günlerde müvekkilleri hakkında ortaya atılan iddiaları reddederek, tek amaçlarının kardeşlerinin ölümünün aydınlatılması olduğunu söyledi.18 Aralık 2025 Perşembe 09:13GÜNDEM
Başkente gökyüzünden bilinmeyen bir cisim düştü!Ankara'nın Elmadağ ilçesinde gökyüzünden büyük bir gürültüyle düşen bilinmeyen cisim halen aranıyor.16 Aralık 2025 Salı 10:31GÜNDEM
İnanılmaz iddialar! Mehmet Akif Ersoy'un uyuşturucu trafiğini deşifre ettiHabertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un tutuklandığı uyuşturucu soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı.16 Aralık 2025 Salı 10:25GÜNDEM
Cami önlerinde şans oyunu satışı yasaklandıİstanbul Valiliği, milli piyango bileti ve diğer şans oyunlarının satışına dair bir genelge yayımladı. Cami avlusu ve ibadethane önlerinde milli piyango biletleri ve diğer şans oyunlarının satışının yasaklandığı belirtildi.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:12GÜNDEM
Güllü'nün oğlu camı kırıp gizlice eve girmiş!Ünlü sanatçı Gül Tut'un ölümünün ardından kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in annesini kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandığı soruşturmada bu kez Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız gündeme geldi.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:06GÜNDEM
Güllü'nün yıllar önce çocukları için söylediklerigündem olduArabesk müziğin usta ismi Güllü'nün ölümüyle ilgili soruşturmada kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in tutuklanmasının ardından, sanatçının yıllar önce çocuklarıyla ilgili sözleri yeniden gündeme geldi.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:42GÜNDEM
Cinayet itirafı gelmişti! Güllü'nün kızı tutuklandıYalova'daki evinin terasının penceresinden düşen Güllü'nün ölümüyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan kızı Tuğyan Ülkem Gülter, kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandı.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:34GÜNDEM
9 üniversiteye yeni rektör atandıCumhurbaşkanlığı tarafından 9 üniversiteye yeni rektör atandı.12 Aralık 2025 Cuma 10:00GÜNDEM
Başsavcılıktan Barış ve Abdülkerim açıklamasıGalatasaraylı futbolcular Barış Alper Yılmaz ve Abdülkerim Bardakçı hakkında inceleme başlatıldığına ilişkin çıkan haberler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.12 Aralık 2025 Cuma 09:58GÜNDEM
TBMM'de taciz iddiası! Bakanlıktan açıklama geldiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) taciz iddialarına ilişkin sürecin yakından takip edildiğini, çocuk ile ailesine yönelik psikososyal destek başlatıldığını bildirdi.11 Aralık 2025 Perşembe 11:03GÜNDEM
Görüntülerdeki ses temizlendi! Güllü'yü itip "Hadi görüşürüz bay bay" demişÜBİTAK'ın temizlediği kamera ses kayıtları, Güllü'nün boğuşma sonrası pencereden itilerek öldürüldüğünü ortaya koydu. Kayıtlarda Tuğyan Ülkem Gülter'in "Atacağım şimdi seni" ve ardından "Hadi görüşürüz bay bay" dediği belirlendi.11 Aralık 2025 Perşembe 10:34GÜNDEM
Eski spikerden ses getirecek iddia: Utanarak yazıyorum!Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un tutuklanmasının ardından eski Habertürk spikeri Nur Köşker, Ersoy'un kendisini taciz ettiğini açıkladı.11 Aralık 2025 Perşembe 10:29GÜNDEM
Yağışlı havalar trafikte riskleri artırıyor!Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, trafikte yağışlardan kaynaklı pek çok tehlikeyle karşı karşıya kalınabildiğini dile getirdi10 Aralık 2025 Çarşamba 10:45GÜNDEM
Mehmet Akif Ersoy'la ilgili dikkat çeken iddia gündemde!Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 'uyuşturucu' soruşturması kapsamında gözaltına alındı.10 Aralık 2025 Çarşamba 10:38GÜNDEM
Güllü'nün kızı ve arkadaşı gözaltına alındıYalova'daki evinin terasının penceresinden düşerek hayatını kaybeden "Güllü" adıyla tanınan ünlü sanatçı Gül Tut'un kızı Tuğyan Ülkem Gülter ve arkadaşı Sultan Nur Ulu, Büyükçekmece'de gözaltına alındı.10 Aralık 2025 Çarşamba 10:35GÜNDEM
Otellerde yeni dönem! Kimlik bırakma devri bittiKVKK, artan şikayetler üzerine otellerde kimlik fotokopisi alınması uygulamasının yasal olmadığını açıkladı.09 Aralık 2025 Salı 10:49GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.