İBB YENİ TEMELİ ATTI
'Sevgi' ve 'güven' yeniden inşa edilecek...

05 Ağustos 2025 Salı 14:07
İBB BAŞKANVEKİLİ ASLAN: EKREM BAŞKANIMIZIN EMANETİNE EN DERİN SORUMLULUK DUYGUSUYLA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ
19 Mart sivil darbesiyle özgürlüğü elinden alınan seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vizyonuyla yönetilen İstanbul, hak ettiği yatırımları almaya devam ediyor. İBB, 1999 Marmara depreminden önce inşa edilen ve ekonomik ömürlerini tamamlayan, İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sevgi ve Güven sitelerinin yıkılıp, yeniden yapılmasına karar verdi.
Darülaceze Yaşlı Bakımevi inşaatının temelini atan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, “Şu an Silivri'de haksızca tutuklu bulunan ve sizlere selamını getirdiğim Büyükşehir Belediye Başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem Başkanımız, bu yolculuğa kimseyi yalnız bırakmamak için çıkmıştı. Biz de onun yanındayız ve asla onu yalnız bırakmayacağız. Büyük İstanbul ailen bize emanettir. Biz bu emanete, en derin sorumluluk duygusuyla sahip çıkmaya devam edeceğiz,” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1999 Marmara depremi öncesi inşa edilen ve ekonomik ömürlerini tamamlayan yapıların yeniden yapımı için çalışma başlattı. Bu kapsamda, Ataşehir Kayışdağı Mahallesi’nde İBB İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sevgi ve Güven sitelerinin yıkılmasına karar verildi. İBB Darülaceze Yaşlı Bakımevi İnşaatı temel atma töreni, İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ve CHP milletvekili Fethi Açıkel’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Temel atma töreninde, Aslan ve Adıgüzel birer konuşma yaptı.
ASLAN: “EKREM BAŞKANIMIZ BU YOLCULUĞA KİMSEYİ YALNIZ BIRAKMAMAK İÇİN ÇIKTI”
Geçtiğimiz günlerde ilçe belediye başkanlarıyla bir toplantı yaptıklarını aktaran Aslan, özetle şunları söyledi:
“Sadece bu yıl İstanbul'da temel atacağımız veya açacağımız veya tadilattan geçirip, tekrar devreye alacağımız tesislerin sayısı 300’ün üstünde. Dolayısıyla hesap ettik; 180 gün var. Ortalama her gün 2 tane yapsak diye düşündük. Orada da insanların işi gücü var, ekmek parası var, diye düşündük. Biz, bir yolun yolcusuyuz, bir vizyonun yolcusuyuz. O vizyonun sahiplerinden birisi de Ekrem İmamoğlu ve onun hayata geçirdiği halkçı belediyecilik. Hayat, iyisiyle kötüsüyle bir yolculuk. Hayat; üzüntülerle, mutlulukla dolu bir bir yolculuk. Bu yolculuğun amacı varmak değil. Bu yolculuğun amacı, yan yana durabilmektir. Birbirinden güç alabilmektir. Şu an Silivri'de haksızca tutuklu bulunan ve sizlere selamını getirdiğim Büyükşehir Belediye Başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem Başkanımız, bu yolculuğa kimseyi yalnız bırakmamak için çıkmıştı. Biz de onun yanındayız ve asla onu yalnız bırakmayacağız.”
“ONUN PROJELERİ, YURDUN HER YERİNDE UYGULANIYOR”
“O, 16 milyon İstanbulluyu ve dahası Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde yaşayan herkesi kucakladı. Onun projeleri, yurdun her yerinde uygulanıyor şu an. Herkesin eşit ve adil olduğu bir yaşamı hayal etti. Çocukları eşit, kadınları eşit, gençleri eşit, büyükleri eşit bir kent hayali kurdu ve onu hepimizin gözünün önünde gerçekleştirdi. Bizler, komşusu açken kendisi tok yatamayan bir inancın, bir lokmayı bölüşmeyi ibadet sayan bir kültürün çocuklarıyız. Biz, Anadolu'nun yetiştirmiş olduğu evlatlarız. Büyüğe hürmeti, kimse size sahip çıkmayı kendine borç bilen bir milletiz. Cumhuriyetimizi de bu vicdan üzerine kurduk; kimsesizlerin kimsesi olmak için. Bugün de bu anlayışın somut bir yansıması olarak, Kayışdağı Mahallesi Darülaceze Yaş Alanlar Bakımevi’nin temelini birlikte atıyoruz.”
YENİ TESİS İLE İLGİLİ BİLGİLER PAYLAŞTI
Temelini attıkları Darülaceze Yaş Alanlar Bakımevi’nin de bu anlayışın sonucu olarak yeniden hizmete alınacağını vurgulayan Aslan, şu bilgileri paylaştı:
“Bu alanda, İBB İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğümüz bünyesinde Sevgi ve Güven siteleri hizmet vermekteydi. Bu yapılar, 1999 Marmara depremi öncesinde inşa edilmişti. Yapı kalitesi, havalandırma ve hasta kapasitesi açısından oldukça yetersiz haldelerdi. Biz de bu yüzden hızla harekete geçtik. Buradaki çalışmalarımız tamamlandığında, alan içerisinde Sevgi Sitesi, Şefkat Sitesi ve kafeterya yer alacak. Hizmet kapasite sayısı, 242’den 400 civarına yükselecek. Ayrıca Şefkat Sitesi’nde yaş alanlar için bir hobi mutfağı ve dinlenme alanları da yer alacak. İBB olarak, 2025 yılında Haziran ayına kadar Darülaceze’de 774 sakinimize, Sağlıklı Yaşam Merkezimizde yaklaşık 2 bin vatandaşımıza hizmet verdik. Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde ise 50 yaş üstü hemşehrilerimizin aktif ve bağımsız yaşam sürmelerini desteklemeye devam ediyoruz. Atölye çalışmaları, etkinlikler, seminerler ve psikolojik danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Şimdiye kadar bu merkezlerimizdeki hizmet sayımız 5 bini aştı. Ekonomik koşulların can yakıcılığının farkındayız. Emeklilerimiz artık pazar çantalarını doldurmakta zorlanıyor. İşte bu nedenle Ekrem Başkanımız, pazar desteğini hayata geçirdi. 10.076 emeklimize 10 bin TL tutarında destekte bulunduk.”
“BU EMANETE, EN DERİN SORUMLULUK DUYGUSUYLA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Makamların gelip geçici olduğuna vurgu yapan Aslan, “Bu fani dünya bile gelip geçici. Her şey gelip geçerken, bizi ayakta tutan tek şey ise aldığımız hayır dualarıdır. Darülacezemizde kalacak olan vatandaşlarımızın duaları, bizim için talih yazımız olacak. Onlar, burada kendilerini evlerinde hissedecek, bizleri ailesi bilecek. Onların yüzü gülecek, İstanbul’un yüzü gülecek,” diye konuştu. Projede emeği geçen herkes teşekkürlerini ileten Aslan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı'mızı da ziyaret ettim. Fiziken yanımızda olamasa da kalben ve ruhen bizimle olan Ekrem Başkanımıza da buradan tekrar selamlarımızı iletiyorum. Kendisine söyledim: ‘Bunların hepsi gelip geçici. İki tane demir parmaklıkla seni hapsedemezler. Önemli olan, vicdanlardır. Vicdanlarda sen her zaman hür ve serbestsin. Bu toplum, bu millet seni seviyor. Yaptıklarını biliyor. Bizler; makamlarla, mevkilerle, paralarla, evlerle, şaşalı arabalarla ayakta duran insanlar değiliz. Bizler, bu milletteki bir kişinin duasına, o Allah'ın sevgili kullarının duasına talip olanlarız. Hiç merak etme. Girdiğin gibi çıkacak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam edecek, en kısa sürede, inşallah bir yılı geçmez, sen bu devletin yöneticisi, bu milletin hizmetkarı olacaksın. Emekliye de yoksula da gence de kreşe ihtiyacı olan çocuğa da Türkiye'nin her tarafında hizmet edeceksin,’ diye kendisine de ifade ettim. Kendisine şunu da söyledim: ‘Büyük İstanbul ailen bize emanettir. Sen nasıl bize emanetsen, İstanbul'daki yaşayan her vatandaş da senin bize emanetindir. Ve biz bu emanete, en derin sorumluluk duygusuyla sahip çıkmaya devam edeceğiz, diye ifade ettim. Buradan tekrar kendisini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
ADIGÜZEL: “İMAMOĞLU'NDAN ALMIŞ OLDUĞUMUZ VİZYONLA KENTİMİZİ BÜYÜTÜYORUZ”
Temel atma töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Adıgüzel de “Bugün bir temel atma töreni için bir aradayız. Ama burada sadece temel atmıyoruz. Sevginin temelini atıyoruz. Dayanışmanın temelini atıyoruz. Vefanın temelini atıyoruz. Ama en önemlisi; insan onuruna yakışır bir yaşam için bir temel atıyoruz. Darülaceze Yaş Alanlar Sosyal Yaşam Merkezi’yle birlikte, Ataşehir'de komşularımız, hatta İstanbul'da, Türkiye'de yaş alan komşularımız yeni, modern, konforlu bir yuvaya kavuşacaklar. Teşekkür ediyoruz İBB’nin bütün çalışanlarına ayrı ayrı. Çünkü biliyoruz ki bir kent, yaş alan sakinlerine duyduğu saygıyla, vefayla büyür. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'ndan almış olduğumuz vizyonla, kentimizi bu vefayla büyütüyoruz,” ifadelerini kullandı.
“İLHAM KAYNAĞIMIZ İMAMOĞLU VİZYONU”
Konuşmasında, 19 Mart sivil darbesiyle, İmamoğlu ile birlikte özgürlüğü elinden alınan ve yaşadığı sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ı anan Adıgüzel, “İnşallah adalet yerini bulacak,” dedi. İBB’nin ve ilçe belediyelerinin yaptıkları hizmetlerin ilham kaynağının İmamoğlu vizyonu olduğunun altını çizen Adıgüzel, “Ben, bu isme teşekkürü bir borç biliyorum. Silivri'de haksız, hukuksuz yere tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız, yol arkadaşımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na daha güçlü bir alkışla selam göndermemiz gerekiyor. Ben, buradan Silivri'ye seslenmek istiyorum: Sayın Başkanım, burada üst üste konan her taşın arkasında sizin adalet mücadeleniz var. Biz, sizin yol arkadaşlarınız, çalışma arkadaşlarınız, siyaset arkadaşlarınız bu adalet mücadelesi için hız kesmeden, gece-gündüz çalışıyoruz. Bu kentte, bu şehirde bir yaşlımız huzur buluyorsa, bir çocuğumuz tebessüm ediyorsa, bir anne kendini güvende hissediyorsa bunda sizin payınız, emeğiniz, vizyonunuz var. Ataşehir halkı adına, bu vizyondan dolayı, Ataşehir'de yürüttüğünüz projelerden dolayı size teşekkür ediyorum. Sizin yeriniz Silivri değil, sizin yeriniz Türkiye'de, dünyada, milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kalbidir,” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından butonlara basılmasıyla, yeni Darülaceze Yaş Alanlar Bakımevi inşatının temeline ilk beton döküldü.
Fon soruşturmasında gizli belge paylaşanlara soruşturmaBaşsavcılıktan resen soruşturma12 Ekim 2026 Pazartesi 11:03GÜNDEM
Yargıtay’dan kilometresi düşürülmüş araç kararıİkinci el araçta kilometre oyunu yargıdan döndü12 Ekim 2026 Pazartesi 10:58GÜNDEM
Murat Ağırel ve İsmail Saymaz hakkında ev hapsi kararıGazeteciler Murat Ağırel ve İsmail Saymaz hakkında ev hapsi kararı verildi10 Ekim 2026 Cumartesi 22:38GÜNDEM
Bahçeli’den Öcalan açıklaması: “Onun da hakkıdır”Bahçeli’den Öcalan çıkışı: “Siyasallaşma koordinatörlüğü onun da hakkıdır”10 Ekim 2026 Cumartesi 21:55GÜNDEM
WhatsApp’taki patron sohbetine yargıdan kararWhatsapp’ta dedikodu yaptı, işten atıldı10 Ekim 2026 Cumartesi 12:25GÜNDEM
Kapıkule’de 67 canlı piton ele geçirildiKapıkule’de Türkiye’ye kaçırılmak istenen 67 canlı piton ele geçirildi10 Ekim 2026 Cumartesi 12:17GÜNDEM
Sosyal medyada yaş sınırı resmileşti15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmi Gazete’de10 Ekim 2026 Cumartesi 12:13GÜNDEM
Çöken binanın beton örneklerinde deniz kabuğu görüldüMaltepe’de çöken binanın beton örneklerinde deniz kabuğu görüldü09 Ekim 2026 Cuma 17:04GÜNDEM
Güllü’nün Kızı Tuğyan Ülkem Gülter’e MüebbetGüllü davasında karar: Tuğyan Ülkem Gülter’e ağırlaştırılmış müebbet hapis09 Ekim 2026 Cuma 17:00GÜNDEM
Erdoğan: Muhalefet para kulelerinin hesabını versinCumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan, "Muhalefet para kulelerinin hesabını versin, milletin parasına el uzatan karşısında bizi bulur" dedi.09 Ekim 2026 Cuma 16:54GÜNDEM
Seçil Erzan: Kurban mı Olacağım?Erzan’ın Tutukluluğuna Devam Kararı09 Ekim 2026 Cuma 16:08GÜNDEM
Bursa’da 9 Ayda 47 Kişi Hayatını KaybettiBursa’nın 9 Aylık Trafik Bilançosu: 47 Can Kaybı, 11 Bin Yaralı08 Ekim 2026 Perşembe 12:09GÜNDEM
Eski MİT görevlisi Kozinoğlu soruşturmasında 10 gözaltıEski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu soruşturması kapsamında...10 Eylül 2026 Perşembe 12:17GÜNDEM
Gürlek’ten "Ahbap", İmamoğlu ve Terörsüz Türkiye açıklamasıAdalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görev...10 Eylül 2026 Perşembe 12:15GÜNDEM
''Silahları benden habersiz almış.''Okul saldırısı davasında sanık baba savunmasını tamamladı...04 Eylül 2026 Cuma 13:15GÜNDEM
Silivri açıklarındaki kazada 2 kaptan da kusurluSilivri açıklarında yaşanan gemi kazasına ilişkin...04 Eylül 2026 Cuma 13:13GÜNDEM
''Yasa dışı panel sistemi'' soruşturması: 31 avukat gözaltındaAdalet Bakanı Akın Gürlek, vatandaşlara ait kişisel verilerin...04 Eylül 2026 Cuma 13:11GÜNDEM
Kaptanın telsiz kayıtları ortaya çıktı: "Alsu, iskeleye kır"Silivri açıklarında gece saatlerinde çarpışan...02 Eylül 2026 Çarşamba 15:59GÜNDEM
Silivri'de gergin anlar: Basın mensuplarına saldırı!İstanbul Silivri açıklarında batan...02 Eylül 2026 Çarşamba 15:42GÜNDEM
İstanbul Havalimanı'nın 4. pisti için geri sayım!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu...02 Eylül 2026 Çarşamba 15:39GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.