HÜSEYİN BAŞ: BU ÜLKENİN ÜÇÜNCÜ YOLA İHTİYACI VAR
"Ya o yolu bulacağız ya da o yolu inşa edeceğiz."

09 Nisan 2025 Çarşamba 17:29
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş partisinin Balıkesir 9. Olağan İl Kongresine katıldı.
Arif Deniz’in BTP Balıkesir İl Başkanlığına seçildiği kongrede konuşan Hüseyin Baş gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.
BTP Genel Başkanı Baş şunları söyledi;
“Başka bir seçeneğimiz yokmuşçasına iki partinin kıskacına hapsediliyoruz”
“Hepimizi iki partinin kıskacına her seçim dönemi yaklaştığında bu siyaset düzlemi hapsediyor. Bizim başka bir seçeneğimiz, başka bir çözümüz yokmuşçasına bu ikisinden birini seçeceksiniz! Hak, hukuk ve adalet dediğimiz kavram herhangi bir partinin tekelinde bir kavram değil. Hak, hukuk ve adalet için her birimiz mücadele ederiz. Çünkü o adalet bugün size lazım olur, yarın bize lazım olur, ertesi gün bana lazım olur ve bu adalet günün sonunda toplumun tamamına lazım olur. Ama adalet diye hepimizi bir partinin elemanıymış gibi görmelerine de kimse kusura bakmasın izin veremeyiz.
“Muhalefet Erdoğan gibi davranarak seçim kazanmaya endekslendi”
Ana muhalefet yıllar yılı yenilmesinin sonucunu kendinde hata arayarak düzeltmeye çalışmadı da zannetti ki biz Erdoğan gibi davranırsak seçim kazanırız ve hareket tarzını Erdoğan gibi davranmaya endeksledi. Muhalefet ne yapıyorsa iktidarın yaptığının bir benzerini yapmaya başladı. Böyle seçim kazanacağını zannediyor. Bugün o zihniyet devam ediyor olacak ki yine kurtuluşun, oranın tek adamıyla değil de buranın tek adamıyla olacağını zannediyorlar. Halbuki bizim toplum olarak istediğimiz bu değil. Türkiye'nin önünde büyük bir yönetim krizi vardır. Bu krizin sebebi bütün ülkenin gücünün tek bir iradede toplanmasıdır ve bu güç, dünya tarihinde iyi araştırın, hiç kimsede toplanmamış bir güçtür, böyle bir güce hiç kimse erişmedi.
“Biz artık eli işte gözü oynaşta muhalefetten sıkıldık”
Biz artık eli işte gözü oynaşta muhalefetten sıkıldık, hikayeden muhalefetten sıkıldık, bu hikaye... Güçlü muhalefet, bağırarak muhalefet yapan kişi değildir. Güçlü muhalefet, güçlü bir fikri ortaya koyan muhalefettir. Bu iktidarla bağırarak çağırarak mücadele edemeyeceğinizi hepimiz biliyoruz, kendimizi kandırmamıza gerek yok. Biz bağırdık çağırdık diye, biz sokaklara 100 bin kişi çıktık diye, bu iktidar ‘aman ben artık iktidarı bırakayım’ demeyecek, zaten buna rağmen orada durmaya çalışıyor. Bir fikir üretilmesi lazım. Bu ülkenin ekonomisiyle kalkınabileceği bir fikir üretilmesi lazım. Bu ülkenin tarihiyle barışık bir fikir üretilmesi lazım.
“Biz sloganlara hapsedilmiş bir Atatürk'ü değil onun fikrini istiyoruz, onun mücadelesini istiyoruz”
Biz sloganlara hapsedilmiş bir Atatürk'ü istemiyoruz, onun fikrini istiyoruz, onun mücadelesini istiyoruz. O emperyalizmle mücadele ederken bugün emperyalizmden medet uman bir muhalefet istemiyoruz. Atatürk'ün partisiyiz, Atatürk'ün devamıyız, Atatürk'ün mücadelesini yapıyoruz. Eee İngilizler bize destek olsun! Ya anlayın artık, Avrupa Birliği'ne gireceğiz diye neyimiz var neyimiz yok elimizden alındı. Şu genç kardeşiniz bunu görüyor, siz niye görmüyorsunuz?
“Ben 14. Kez imza vereceğim”
Bu ülkede seçilmiş belediye başkanı hapse atıldı. Bu ülkede siyasi parti genel başkanı Sayın Ümit Özdağ hapse atıldı. Bendeniz her hafta imza atıyorum. İki tane imza atılacak iddianamem gelecek ve yargılanacağım diye beklerken yarın 14. imzamı atacağım. Böyle bir ortam Amerika'nın umurunda mı, Avrupa'nın umurunda mı? ABD demokrasi getirecek! Yıllardır anlatıyoruz bu Amerika'nın getirdiği demokrasi Suriye'deki tankla tüfekle gelen demokrasidir, Irak'taki demokrasidir, Libya'daki demokrasidir. Bunu ben görüyorum sen niye göremiyorsun?
“Avrupa senden demokratik olmanı değil, müstemleke olmanı istiyor”
Avrupa'nın senden talebi senin demokratik olman değil, senin bir müstemleke olman. Bunu niye anlamıyorsun? Bunu görün ona göre siyaset üretin, ona göre politika üretin. Ama hazır medya organize edilmiş ya, iki tane parti var ya birisi iktidar birisi muhalefet kimse bunları anlamaz! Bu cambaza bak oyununu kimse fark etmez zannediyorlar. Ama biz Bağımsız Türkiye Partililer bu oyunu bozmaya yemin ettik ve bu oyunu bozacağız. Gün gelecek bütün bu millet bütün bu oyunu fark edecek ve bir tekme atarak hepsine sırtını dönecek. Bu ülkenin üçüncü yola ihtiyacı vardır. Biz ya o yolu bulacağız ya da o yolu inşa edeceğiz, başka şansımız kalmamıştır. Siyasette insanlar maskeleriyle geziyor, başka biriymiş gibi konuşuyorlar ama bambaşka işler yapıyorlar. Bu ülkenin geleceğini düşünen, kendi menfaatini düşünmeyen bir yapının bu ülkede iktidar olması şart. Türkiye'de bunu düşünen tek bir siyasi oluşum var o da Bağımsız Türkiye Partisi.
“Okulların tuvaletine sabun koyması gereken bakan boykota karşı markette alışveriş yapıyor”
Ülkede okulların tuvaletine sabun koyması gereken bakan boykota karşı markette alışveriş yapıyor, durum bu. Ülkede haksız yere içeride tutulan gençlerin özgürlüğü için mücadele etmesi gereken bakan iktidarın propagandasını millete yedirmek için her gün ekranlarda bir şeyler anlatıyor.
“Ayda 3 dolara fabrikalar kapatıldı, madenler satıldı”
bu ülkenin ne durumda olduğunu bizim anlatmamıza gerek yok, kendinize bakın anlarsınız ülke ne durumda. Bu ülkede 2002 yılından beri yapılan bütün özelleştirmelerden devletimizin kasasına giren para 63 milyar dolar. Bu 63 milyar dolar 85 milyon vatandaşa 20 yıl boyunca aidat olarak yatırılsaydı kişi başı ayda 3 dolar ediyordu. Bu paraya bizim güzel ülkemizin fabrikaları kapatıldı, işletmeleri satıldı, toprakları satıldı, madenleri özelleştirildi, işçileri işten çıkarıldı, emekli yaşları 65'lere taşındı. Emeklinin ikramiyesi ev, araba alırken bugün kredi kartı borcunu kapatamaz hale getirildi, ülke bu noktaya getirildi. Bu bir temel felsefe, bu AK Parti'nin yanlışı değil, bakın bu dünyada hakim olan küresel kapitalist sistemin, neoliberal sistemin ülkelere dayatması. Sizin ülkenizde yarın kimi iktidar ederseniz edin aynı ekonomi politikasını sürdürmekle mükelleftir, buna mecburdur. Çünkü bunun haricinde bildikleri bir yöntem yoktur.
“Ne kadar fabrika kapatıldıysa tekrar açacağız, ne kadar fabrika özelleştirilip satıldıysa geri alacağız”
Biz diyoruz ki bu milletin ve bu devletin ne kadar fabrikası kapatıldıysa tekrar açacağız, ne kadar fabrikası özelleştirilip satıldıysa geri alacağız, ne kadar madeni yabancıya verildiyse devlete geri vereceğiz ve onu işleteceğiz. Neymiş efendim devlet ticarette olmazmış rekabete aykırıymış vs. Devlet ticarette olmaz deyip devletin fabrikasını satanlar dönüyorlar adamın özel firmasına, inşaat şirketine el koyuyorlar devlet adına!
ABD bile ‘Milli Ekonomi Modeli’ diyor
Bizim öncelikle ekonomik bağımsızlığımızı ve gücümüzü kazanmamız gerekiyor. Bunu kazanmanın tek yolu Bağımsız Türkiye Partisi ve Milli Ekonomi Modelidir. Zannediyorlar ki bu sadece bizim sözümüz. Bu söz bizi aştı, bu fikir bizi aştı ve bütün dünyaya yayıldı. Bu Rusya'da uygulandı, bugün Amerika bunu uygulamaya çalışıyor. Amerika o küresel kapitalizmin kurucusu olan irade içinde Milli Ekonomi Modeli uygulanmaya çalışılıyor. Onlar bile, ‘Artık Milli Ekonomi Modeli dışında bir çıkış yolu yok’ diyor. Amerika dahil bütün dünya kendi öz kaynağına, milli kaynağına dönüş yaparken Türkiye duruma seyirci kalıyor.
“Milli ve yerli bir ekonomiyi hayata geçirmemiz lazım”
Bir an evvel ülke olarak, siyaset olarak, millet olarak gerçek anlamda milli ve yerli bir ekonomiyi hayata geçirmemiz lazım. Şimdi baktığınız zaman aynı şeyleri iktidar tarafı da söylüyor. Onlar da ‘milli bir politika, yerli sermaye, milli sermaye’ diyor, tamam da aynı şeyi anlatmıyoruz, bakın arada ciddi bir fark var. O fark nedir? Senin önüne yerli bir firma domates koyuyor diye o domates yerli olmuyor. Onun tohumunu dahi İsrail'den getiren bir irade bana yerlilikten ve millilikten bahsedemez. Bugün herhangi bir güvenlik yazılımını İsrail'den alan bir irade bana yerlilikten ve millilikten bahsedemez. Bugün ortaya koyduğu herhangi bir ürünün her bir parçasını dışarıdan getirip burada montaj yapıp yerli diye bana sunan irade bana yerlilik ve millilikten bahsedemez. Biz üretim zincirinin bütün ağlarıyla, bütün noktalarıyla Türkiye'nin yatırımcısının ve üreticisinin eliyle çıkan ürünlere yerli diyoruz. Bağımsız Türkiye iktidarında gerçekten milli bir ürün neymiş onu da bütün Türkiye ile tanıştırmak için mücadele edeceğiz”
Dilencilere zabıta baskını! Üzerlerinden binlerce lira çıktıTekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Ramazan ayında vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yaptığı belirlenen kişilere yönelik zabıta ekiplerince Cuma namazı sonrası operasyon düzenlendi.16 Mart 2026 Pazartesi 09:34GÜNDEM
Eski vekilden İlber Ortaylı'ya ağır sözler! "Kötü tarihçi, siyonizm yalakası..."Eski milletvekili Aydın Ünal'ın 78 yaşına hayatını kaybeden ünlü tarihçi İlber Ortaylı hakkında yaptığı paylaşım gündem yarattı.14 Mart 2026 Cumartesi 10:18GÜNDEM
60 suç kaydı vardı! 8 çocuk annesi kadın cezaevine götürüldüSamsun'da, çok sayıda suç kaydı bulunan 8 çocuk annesi bir kadın ve 13 yaşındaki oğlu, bir evden hırsızlık yaptıktan sonra yakalandı. Hırsızlık olayının ardından mahkemeye çıkarılan anne ve oğlu tutuklandı. Kadın, ağlayarak cezaevine gönderildi.14 Mart 2026 Cumartesi 10:13GÜNDEM
Bursa'dan yola çıkan otobüs tıra çarpı! Çok sayıda yaralı varBursa'dan yola çıkan yolcu otobüsü ile tır Amasya'da çarpıştı. Kazada 11 kişi yaralandı.14 Mart 2026 Cumartesi 09:20GÜNDEM
İlber Ortaylı hayatını kaybettiBir süredir sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören ve kısa süre önce entübe edildiği açıklanan tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 78 yaşında yaşamını yitirdi13 Mart 2026 Cuma 16:21GÜNDEM
Görüntüye tepki yağıyor! Doktordan skandal sözlerİzmir'de bir aile hekimliğinde doktor ile hasta arasında yaşanan tartışma mahkemeye taşındı13 Mart 2026 Cuma 10:24GÜNDEM
Kayıp emekli öğretmen sahilde ölü bulunduBalıkesir’in Bandırma ilçesinde 7 Mart’tan bu yana kayıp olarak aranan emekli öğretmen Ahmet Baysal (66), sahilde ölü bulundu.13 Mart 2026 Cuma 09:54GÜNDEM
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşenur Eraslan ölü bulundu"İşte Benim Stilim" yarışmasıyla tanınan Ayşegül Eraslan'ın evinde ölü bulundu. Kanlı not paylaşımı intihar iddialarını güçlendirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.13 Mart 2026 Cuma 09:07GÜNDEM
Kavurma yapılan yarış atının görüntüleri ortaya çıktıMersin'de aşevinde dağıtılan kavurmanın içinden çıkan dijital çip skandalında yeni detaylar ortaya çıktı.13 Mart 2026 Cuma 09:04GÜNDEM
Tokat’ta 5.5 büyüklüğünde depremAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Tokat’ın Niksar ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.13 Mart 2026 Cuma 07:00GÜNDEM
Erdoğan: "Türkiye her zaman barışın yanındadır"Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim, İran krizindeki tavrımız gayet berraktır ve nettir. Türkiye her zaman savaşın değil, barışın yanındadır. Çatışmanın değil, diplomasinin tarafındadır. Kaos ve kargaşanın değil, huzur ve istikrarın safındadır" dedİ.12 Mart 2026 Perşembe 09:56GÜNDEM
İran reddetmişti... Türkiye, atılan füzelerin yerini tespit ettiİran'dan Türkiye'ye atılan her iki füzenin de çıkış noktasının aynı olduğunu belirten güvenlik kaynakları, ateşlemenin Tahran'ın doğusunda bir alandan yapıldığını bildirdi.11 Mart 2026 Çarşamba 09:34GÜNDEM
İBB davasının ikinci celsesi de gergin başladı!İBB2ye yönelik aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 402 sanıklı davanın ikinci celsesi başlamadan gerginlik başladı.10 Mart 2026 Salı 10:51GÜNDEM
Sürücüler dikkat! APP plakalı araçlara ceza yoldaKırıkkale’de ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahı olan "kilit kavşak"ta görev yapan trafik ekipleri, APP plaka kullanan sürücüleri durdurarak 1 Nisan’a kadar plakalarını mevzuata uygun şekilde değiştirmeleri konusunda bilgilendirme yaptı.10 Mart 2026 Salı 10:40GÜNDEM
Katibe adliye odasında aşk şantajı! O anları gizlice kaydetmişİstanbul'da bir adliyede görevli kadın katip, sosyal medyada tanıştığı Halil Kızmaz'ın yatırım vaadiyle kendisini dolandırdığını ve adliyedeki odada birlikte oldukları anları gizlice kaydedip şantaj yaptığı iddiasıyla şikayetçi oldu.10 Mart 2026 Salı 10:15GÜNDEM
Sahilde sır ölüm! Bekçiler deniz yüzeyinde buldu...Sinop'ta sahil bandında denizde hareketsiz yatan bir erkek şahıs, bekçiler tarafından fark edildi. Sağlık ekiplerinin incelemesinde şahsın hayatını kaybettiği belirlendi10 Mart 2026 Salı 10:11GÜNDEM
MSB: Malatya'ya patriot konuşlandırıldıMilli Savunma Bakanlığı, "hava sahamızın korunmasına destek sağlamak üzere görevlendirilen bir patriot sisteminin Malatya’da konuşlandırıldığını" açıkladı.10 Mart 2026 Salı 10:08GÜNDEM
Türkiye'den savaşa hazırlık! 16 bakanlığa atama yapıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Milli Savunma Bakanlığı dışındaki tüm bakanlıklara 'Acil Durumlar ve Savunma Planlaması Daire Başkanı' atandı.07 Mart 2026 Cumartesi 09:59GÜNDEM
Eller tetikte! Türk jetleri sınırda alarm durumuna geçtiABD ve İran arasındaki savaşın devam ettiği bu dönemde, Türkiye'nin sınır bölgelerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları devriye uçuşları gerçekleştiriyor.06 Mart 2026 Cuma 11:16GÜNDEM
MİT’ten Suriye'de DEAŞ operasyonu! 3 terörist yakalandıMİT’in istihbari çalışmaları sonucu Şam’da DEAŞ’a bağlı hücre çökertildi: 3 DEAŞ’lı yakalandı06 Mart 2026 Cuma 10:20GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.