23 Haziran 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul24°C
  • Ankara29°C

HÜLYA KOÇYİĞİT, BURSALILARLA BULUŞTU

Bursa Kültür Yolu Festivali'nin konuğu Hülya Koçyiğit oldu...

Hülya Koçyiğit, Bursalılarla buluştu

10 Haziran 2024 Pazartesi 09:51

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bursa’da düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin sekizinci gününde, Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasından biri olan usta sanatçı Hülya Koçyiğit, Bursalılarla buluştu. 

Bursa Kültür Yolu Festivali kapsamında, Yeşilçam’ın usta oyuncusu Hülya Koçyiğit, Tayyare Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Akademisyen Doç. Dr. Rıfat Becerikli ile keyifli bir söyleşiye imza attı.

Hülya Koçyiğit ailesine olan bağından bahsederek şu ifadeleri kullandı:  “Bu güzel şehre ben kızımı gelin olarak yolladım. O yüzden Bursa’ya çok sık gidip geliyoruz, çok da seviyoruz. Aile benim için her şeyden önde, içinde büyüdüğümüz aile ve kendi kurduğumuz aile. Anne ve babamızdan ne gördüysek öyle oluşuyoruz. Oluşturduğumuz kişiliği de evlatlarımıza yansıtmaya çalışıyoruz. Burada önemli olan o aile dayanışması, ailenin birbirine olan yardımı, sevgisi… Benim için hayatta en değerli şey ailedir. Sadece benim için değil, Türk insanı aile demek.” 

Oyuncu adayları için tavsiyelerde bulunan Koçyiğit, “Seçtiğiniz meslek gerçekten özveri isteyen bir meslek, ancak ve ancak tutkuyla, yürekten seve seve yapılması  gereken bir meslek, bir kere her şeyden önce buna hazırlıklı mıyız onu bilmek gerekli. Geçen gün programıma Ali Poyrazoğlu’nu konuk etmiştim, o dedi ki, ‘Oyunculuk demek ömür boyu iş beklemek demek.” Çok da yanlış değil, eğer seçimlerinizi doğru yaparsanız doğru işler yapmış olursunuz” diye konuştu.

Koçyiğit, Rabia filminin çekimlerinde yaşadığı talihsiz kazayı şu sözlerle anlattı: “Çok uzun yıllar dublörümüz yoktu. Eğer bir sahne tehlikeliyse de o sahneyi bizzat kendimiz oynamalıydık uzun yıllar sosyal sigortamız da yoktu. Rabia filminde talihsiz bir kaza oldu. 3 gün gözlerimi kaybettim. Hiçbir şey görmemecesine… 21 yaşındayım ve ‘Hayatım bitti’ dedim. Üçüncü gün tekrar görebileceğimi fark etmeye başladım, ciddi bir kazaydı benim için…”

Torununun eşi Engin Altan Düzyatan için övgü dolu sözler söyleyen Koçyiğit, “En son izlediğim dizi Diriliş Ertuğrul’du. Gerçekten Engin Altan Düzyatan’ı tanımış olmaktan, ailenin bir parçası olmasından dolayı çok mutluyum. Fevkalade bir ailenin içinde büyümüş, çok derli toplu bir beyefendi, çok mükemmel bir baba. Aktörlüğü için zaten söyleyecek bir sözüm yok, çok güçlü bir aktör. Onun için Diriliş Ertuğrul’u başından sonuna kadar büyük bir heyecanla izledim” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Magazin