14 Mayıs 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

HÜDAVENDİGAR BULVARI BU YIL TAMAMLANACAK

Yeni bulvarda çalışmalar devam ediyor.

Hüdavendigar Bulvarı bu yıl tamamlanacak

01 Temmuz 2016 Cuma 12:33

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 metrelik yol 2. etabı çalışmalarının sürdüğü Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Altepe, 30 metrelik yolda Çelebi Mehmet Bulvarı'nın devamında açılan Murat Hüdavendigar Bulvarı'nın bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Çelebi Mehmet Bulvarı'nın 1,5 km olduğunu belirten Başkan Altepe, "Murat Hüdavendigar Bulvarı, Yalova Yolu ile Gökdere arasında 2,5 km ve Çelebi Mehmet Bulvarı'nın devamı oluyor. Osmangazi İlçesi'ndeki bu yeni bulvarımızda 160 bina vardı. Kamulaştırma işlemleri bitti, paraları ödendi, 66 milyon TL (66 trilyon) ödeme yapıldı ve halen son 10 binanın tahliyesi yapılıyor, birkaç gün içinde onlar da yıkılacak. Böylece Gökdere ile Soğanlı Alemdar bölgesine kadar ana arter açılmış oluyor." dedi

Yalova Yolu üzerinde ihaleye çıkılan Beşyol Köprülü Kavşağı ile 2 bulvar arasında bağlantı sağlanacağını ifade eden Başkan Altepe, "Mevcut Ankara Yolu'na da Yakın Çevre Yolu'na da alternatif olacak, Bursa'nın tam ortasından geçen yeni bir bulvar kazanıyoruz. Çelebi Mehmet Bulvarı'ndan sonra artık Murat Hüdavendigar Bulvarı, devamında da Yunus Emre Bulvarı ile Samanlı Yolu'na kadar bağlanacak. Bu çalışmalarla Yıldırım Samanlı Bulvarı'ndan Soğanlı ve Alemdar'a kadar ana arter açılmış oluyor. Artık son düzenlemeler ve tretuvar çalışmaları yapılıyor. Yol, kendini göstermeye başladı. Ortalama 5-6 metrelik sokak ve caddelerin bulunduğu bu alan, çalışmaların ardından 40 metrelik bir bulvar olarak vatandaşlara hizmet verecek. Bursa'mıza da hayat katacak güzel bir dönüşüm olacak." diye konuştu.

altepe-001.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa