19 Mayıs 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara26°C

HDP'Lİ VEKİLE HAPİS CEZASI

HDP milletvekili Nursel Aydoğan, 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

HDP'li vekile hapis cezası

13 Ocak 2017 Cuma 16:19

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı başka bir davada, 'terör örgütü üyesi olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek' suçundan 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.
 
Mahkeme, Nursel Aydoğan'ın katıldığı 5 etkinlikten dolayı 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet' suçlarından açılan davalarda yargılamanın ertelenmesine karar verdi.
 
Nursel Aydoğan'ı 'terör örgütü üyesi olmamamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'ten 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan, velayet ve vesayet hakkından, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya deneticisi olmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi. Mahkeme ayrıca Aydoğan'ın kendi alt soyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkilerinden de yoksun bırakılmasına hükmetti.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem