15 Mayıs 2024
  • Bursa13°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

HASTANE ENFEKSİYONUNA BAĞLI ÖLÜMLER ARTIYOR

Kayışoğlu'nun hastane enfeksiyonu araştırma önergesi

Hastane enfeksiyonuna bağlı ölümler artıyor

30 Mayıs 2017 Salı 12:38

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, hastane enfeksiyonuna bağlı ölümlerin nedenlerinin ortaya çıkarılması amacıyla Meclis’e araştırma önergesi verdi.
 
Türkiye’de hastane enfeksiyonuna bağlı ölümlerin son dönemde artış gösterdiğine dikkat çeken Altaca Kayışoğlu, “Tek bir nedene bağlı olmadığı ifade edilen hastane enfeksiyonlarının daha çok yoğun bakım hastalarında ölüme neden olduğu ifade ediliyor. Kaldı ki, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerinde yüzde 8,7 oranı tespit edilmiş. Türkiye’de durum nedir, hastane enfeksiyonlarının ölüm nedenleri arasında öne çıkmasının nedenlerinin araştırılmasını istiyoruz. Hastane enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakımlar ailelerin korkulu rüyası oldu” diye konuştu.
 
Hastane enfeksiyonun en sık yoğun bakım, cerrahi ve ortopedi kliniklerinde rastlandığına dair veriler olduğunu belirten CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Sağlık camiası hastane enfeksiyonun birincil ölüm nedenine dönüştüğüne dikkat çekiyor. Ayrıca hastaların iyileşme süresini de uzatıyor. Bunun ekonomik kayıplara da yol açtığı vurgulanıyor. Son dönemde hastaların korkulu rüyası haline gelen hastane enfeksiyonunun özel hastanelerde mi yoksa devlet hastanelerin de mi daha çok ölümlere yol açtığı konusunda da bazı iddialar var. Bunların araştırılması ve çıkacak sonuçlara göre önlem alınmasının hayati önemi var” uyarısında bulundu.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem