24 Aralık 2025
  • Bursa11°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara7°C

HAKKARİ’DE HASTANE ÖNÜNDE GERGİNLİK

Hakkari-Van karayolundaki patlamada yaralanan 2 polisin getirildiği hastanede gerginlik yaşandı.

Hakkari’de hastane önünde gerginlik

Hakkari-Van karayolunda 2 polisin şehit olduğu, 2 polisin de yaralandığı olay sonrası Hakkari Devlet Hastanesi önüne çok sayıda Özel Harekat polisi sevk edildi.

Öze Harekat timleri, Şırnak’ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Avareş Colemerg/Emrah Yılmaz'ın cenazesini acil servis yanında morg önünde bekleyen grubu uyararak, hastane bahçesinden çıkmalarını istedi. Kalabalığın arasındaki bazı kişilerin 'şehitler ölmez' sloganları atması üzerine Özel Harekat timleri kuvvet kullanarak kalabalığı dağıtıp havaya ateş açtı.

Bu sırada güvenlik güçleri, gazetecilerin çekimlerine de müdahalede bulundu. Gazeteciler, hastanenin güvenlik duvarının arasına sığındı. Daha sonra gazeteciler buradan çıkartıldığı sırada DİHA muhabiri Gökan Altay, Özel Harekat polisleri tarafından tartaklandı. Muhabir Atalay arkadaşları tarafından bölgeden çıkartıldı.

PKK'LI CENAZESİ HASTANE GİRİŞİNDE BEKLETİLDİ

Kalabalığa müdahale edilmesi üzerine PKK’li Avareş Colemerg/Emrah Yılmaz’ın cenazesi hastane önünde bekletildi. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, emniyet yetkilileri ile görüşmesi sonucu cenaze Sümbül Mahallesi'ndeki mezarlığa götürülerek burada toprağa verildi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem