GÜZEL BİR CİLT İÇİN BESİN ÖNERİLERİ
Sağlıklı bir cilt sağlıklı bir bedenin yansımasıdır...
22 Temmuz 2023 Cumartesi 11:55
Medikal Estetik Hekimi Dr. Mert Gençoğlu konu hakkında önemli bilgiler verdi. Güzellik arayışında, birçok kişi sağlıklı bir cilde sahip olmayı hedefler. Cilt, vücudumuzun en büyük organıdır ve sağlıklı bir cilt, genel sağlığımızın iyi olduğunu gösterir.
Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu cilt tipine uygun bakım ve doğru beslenmeden geçiyor. Cilt sağlığı için sadece dışarıdan uygulanan kremler ve losyonlar yeterli değildir. Beslenme alışkanlıklarımız da cilt sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Cildi içeriden beslemek, nemli, parlak ve genç bir görünüm elde etmek için doğru besinleri tüketmek önem taşır. Beslenme şeklimiz, cildimizin sağlığını koruyan ve onarmaya yardımcı olan önemli bir faktördür.
Unutmayalım ki sağlıklı bir cilt sağlıklı bir bedenin yansımasıdır.Bu yüzden canlı, doğal görünümlü kusursuz bir cilt için bazı besinleri düzenli olarak tüketmeniz büyük bir önem taşır. İşte cildinizin sağlığını desteklemek için tercih edebileceğiniz bazı cilt dostu gıdalar:
Su: Vücut fonksiyonlarını devam ettirmek için su içmek temel kural. Vücutta nem dengesini korumak için yeterli miktarda su içmek çok önemli. Günlük olarak en az 8-10 bardak su tüketmeye özen gösterin.
Yeşil Yapraklı Sebzeler: Ispanak, pazı, brokoli, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Bu besinler cildinizi besler ve sağlıklı tutar. Yeşil yapraklı sebzeler aynı zamanda karaciğerin detoksifikasyon sürecini destekler. Karaciğerin temizlenmesine ve detoksifikasyonunda önemli bir rol oynarlar.
Brokoli: Brokoli, güçlü antioksidanlar ve besin maddeleri içeren bir sebzedir. Cilt sağlığına katkıda bulunabilecek A vitamini, C vitamini, E vitamini ve beta-karoten gibi bileşikler içerir. Bu bileşikler serbest radikallerle savaşarak cildinizi korur ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Brokoli, karaciğerin doğal detoksifikasyon süreçlerini destekleyen glukorafanin adlı bir bileşik içerir. Ayrıca brokoli, lif ve antioksidanlar bakımından zengin olduğundan karaciğerdeki toksinlerin atılımını teşvik eder.
Renkli Meyveler: Portakal, çilek, böğürtlen, üzüm gibi renkli meyveler, cildinizi koruyan antioksidanlar ve C vitamini içerir. Bu meyveler cildinizi canlandırır ve genç görünmesini sağlar.
Somon ve Diğer Yağlı Balıklar: Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan somon, cildin nem seviyesini düzenler ve iltihaplanmayı azaltır. Aynı zamanda diğer yağlı balıklar da cilt sağlığı için faydalıdır.
Avokado: Avokado, sağlıklı yağlar, E vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir. Cildinizi nemlendirir, esnekliğini artırır ve kırışıklıkların görünümünü azaltır.
Badem ve Ceviz: İçerdikleri E vitamini, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlarla badem ve ceviz gibi kuruyemişler, cilt sağlığına katkıda bulunur. Cildinizi besler ve parlak görünmesini sağlar. Karaciğerin de yağ birikimini azaltabilir ve enzim aktivitesini destekleyerek karaciğer sağlığını iyileştirebilir.
Tam Tahıllar: Kepekli ekmek, yulaf ezmesi, kahverengi pirinç gibi tam tahıllar, B vitaminleri, lif ve antioksidanlar bakımından zengindir. Bu besinler, cildinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olur.
Yeşil Çay: Antioksidanlar açısından zengin olan yeşil çay, cilt sağlığına faydalıdır. Anti-aging etkisiyle cildinizi korur ve temizler. Aynı zamanda yeşil çay, polifenol antioksidanlar bakımından zengin bir içecek olduğundan karaciğerin detoksifikasyon sürecini destekler ve karaciğer hücrelerini koruyan antioksidan etkilere sahiptir.
Yumurta, tavuk,balık,kırmızı et,süt ürünleri ve baklagiller: Protein, derinin yapı taşı olan kollajenin sentezlenmesinde önemli bir rol oynar. Yeterli miktarda protein tüketmek, derinin sağlıklı, esnek ve sıkı kalmasına yardımcı olur.
Yoğurt ve Fermente Gıdalar: Probiyotikler içeren yoğurt, kefir ve fermente gıdalar, bağırsak sağlığını destekleyerek cilt sağlığını da olumlu etkileyebilir.
Şeker ve işlenmiş gıdalardan kaçının: Vücuda hiçbir faydası olmayan şeker ve işlenmiş gıdaları olabildiğince azaltın. Çünkü vücuda fazla alınan şekercilt sıkılığını sağlayan elastin ve kolajenin bozulmasına neden oluyor. Bu sorun da ciltte kırışıklıkların artmasına yol açıyor.
- Bilgi hırsızlığına dikkat!Bilgi hırsızlığı nedir?22 Kasım 2024 Cuma 11:12YAŞAM
- Alışveriş bağımlısı olmayın!Kontrolsüz şekilde, ihtiyaç duymadan veya bütçesini aşarak alışveriş yapanların sayısı artıyor...22 Kasım 2024 Cuma 10:50YAŞAM
- Riskleri göz ardı ediliyor!Masum sanılan elektronik sigaralara dikkat edilmesi gerekiyor...22 Kasım 2024 Cuma 10:45YAŞAM
- TMS yöntemi Alzheimer’a umut olabilir mi?Alzheimer’ın ilerlemesini yavaşlatabilir…19 Kasım 2024 Salı 12:08YAŞAM
- Faydalarının yanında riskler de bulunuyorAtom meyve suları bağışıklığı güçlendiriyor ama tüketirken dikkat!19 Kasım 2024 Salı 11:54YAŞAM
- Sinan Meydan’ın Lozan kitabı çıktıSinan Meydan’ın Kaleminden Onurlu Barış: LOZAN18 Kasım 2024 Pazartesi 10:10YAŞAM
- Sinüzit tanısını kendiniz koyabilirsiniz"Çocuklarda ihtiyaç olmadığı sürece film çektirmeyi önermiyoruz."17 Kasım 2024 Pazar 13:06YAŞAM
- Aile içi iletişim koptu!Zayıf iletişim boşanma nedeni17 Kasım 2024 Pazar 12:51YAŞAM
- Mutlu olmak için iyilik yapmak şartİyilik yapan, iyilik görenden daha mutlu oluyor!17 Kasım 2024 Pazar 11:11YAŞAM
- Retina dekolmanı kör edebiliyor!Retina dekolmanı körlüğe neden olabiliyor13 Kasım 2024 Çarşamba 20:36YAŞAM
- Çocuklarda baş ağrısının nedeni Bruksizm olabilirKulak ağrısı, baş ağrısı, uyku düzensizlikleri varsa dikkat!13 Kasım 2024 Çarşamba 20:35YAŞAM
- Soğuk duş sizi kışa hazırlıyorSoğuk duş hasta eder mi?13 Kasım 2024 Çarşamba 20:22YAŞAM
- Haktan Akdoğan’dan “Kozmik YankıYeni Bir Kozmik Bilinç Kapısı Aralanıyor13 Kasım 2024 Çarşamba 20:17YAŞAM
- İşte migreni tetikleyen nedenlerBu etkenler migreni tetikliyor11 Kasım 2024 Pazartesi 13:41YAŞAM
- Geçmeyen öksürük ihmale gelmezRisk faktörlerine dikkat!11 Kasım 2024 Pazartesi 13:34YAŞAM
- Doom Spending Sendromu olabilirsiniz!Doom Spending bir kaçış mekanizması olarak da ortaya çıkabiliyor11 Kasım 2024 Pazartesi 13:22YAŞAM
- Lösemi ilk 5 yaşta daha sık görülüyor"Lösemi tedavisi 2 yıl sürebilir"06 Kasım 2024 Çarşamba 17:31YAŞAM
- Hipospadias mutlaka tedavi edilmeliHipospadiasın kesin bir nedeni bulunmuyor06 Kasım 2024 Çarşamba 17:21YAŞAM
- Kasıktan dize inen ağrıya dikkat!Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.06 Kasım 2024 Çarşamba 17:14YAŞAM
- Bağışıklığınızı mutlaka güçlü tutunMevsimsel hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmek şart04 Kasım 2024 Pazartesi 18:31YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.