09 Mayıs 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara20°C

GÜRSU, ADRENALİN SPORLARI MERKEZİ OLUYOR

Bursa'nın Gürsu ilçesinin sahip olduğu doğal potansiyelini...

Gürsu, adrenalin sporları merkezi oluyor

17 Haziran 2016 Cuma 05:29

Bursa'nın Gürsu ilçesinin sahip olduğu doğal potansiyelin değerlendirilmesi ve bölgenin gelişimini sağlamak amacıyla Gürsu Belediyesi'nce gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında "Adrenalin Sporları Merkezi Projesi" hayata geçirildi.

Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından oluşturulan proje, BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) tarafından sunulan 385 bin TL'lik hibe desteği ve 100 bin TL'lik maliyetle, toplam 485 bin TL'lik bütçeyle hayata geçiriliyor.

Gürsu'nun sahip olduğu zenginlikleri ortaya çıkararak gelişimini sağlamak amacıyla önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Adrenalin Sporları Merkezi Projemizle, ilçemizin alternatif turizm alanında gelişimini sağlamayı amaçlıyoruz. Proje kapsamında, Ericek Göletimiz çevresinde oluşturulmakta olan tesislerle, Gürsumuzu adrenalin sporları alanında Bursa" nın en önemli merkezi yapmayı hedefliyoruz. Birçok branşta doğa sporu yapma ve doğayla iç içe keyifli zamanlar geçirme imkanı sunulacak olan Tesislerimize tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

Adrenalin Sporları Merkezi bünyesinde; tam otomatik olimpik trap poligonu, okçuluk poligonu, dağcılık-tırmanma parkuru, atv safari parkuru, çok amaçlı yapay duvar (arama kurtarma ve dağcılık eğitimleri için), kampçılık alanı, gölet sporları alanı (airboat ve kano sporları), yamaç paraşütü başlangıç eğitim alanı ve seyir alanları yer alacak.

Gürsu Belediyesi Doğa Sporları Eğitim ve Uygulama Birimi tarafından yürütülmekte olan doğa sporu faaliyetleri kapsamında, bölgede; yamaç paraşütü, tırmanma ve offroad yarışları, doğa yürüyüşleri, kampçılık, dağcılık gibi faaliyetler gerçekleştiriliyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa