GERİLİM TIRMANIYOR!
Açık açık tehdit etti

28 Eylül 2018 Cuma 11:46
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İsrail'in Suriye'deki saldırılarına devam etmesi halinde pişman olacağı tepkilerle karşılaşacağını söyledi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ise ''İran'a karşı Suriye, Irak, her nerede gerekiyorsa eyleme geçeceğiz' dedi.
Netanyahu Tahran'da gizli nükleer tesis olduğu iddiasını da yineledi.
Şemhani başkent Tahran'da Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolay Patruşev ile bir araya geldi. İkili ABD'nin bölgeye yönelik izlediği tek taraflı yaklaşımlarına tepki gösterdi.
Rus mevkidaşı ile görüşmesinde İsrail'i Suriye'de terörü desteklemekle suçlayan Şemhani, "Siyonist rejim, Suriye'deki istikrarsızlığı sürdürmek istiyor ancak Suriye'deki saldırılarına devam etmesi halinde pişman olacağı tepkilerle karşılaşacak." dedi.
İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim'in haberine göre, Şemhani, ABD yönetimi tarafından izlenen tek taraflı yaklaşımlar ve buna bağlı olarak uluslararası örgütlerin zayıflatılmasının küresel güvenlik ve dünya ekonomilerine karşı tehdit oluşturduğuna dikkati çekti.
Öte yandan Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Patruşev ABD'nin bölgedeki hedeflerine ulaşmak için terörü bir araç olarak kullandığını ve buna karşı bölgesel iş birliğinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
ABD'nin tek taraflı ve tehlikeli yaklaşımlarına ciddi karşılık verilmesi gerektiğini belirten Patruşev Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'deki krizi sona erdirmek için sürdürdüğü iş birliğine karşın ABD'nin bu ülkedeki istikrarsızlığı artırıcı girişimlerde bulunduğunu ifade etti.
İSRAİL'DEN CEVAP
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ''İran'a karşı Suriye, Irak, her nerede gerekiyorsa eyleme geçeceğiz' dedi. Netanyahu Tahran'da gizli nükleer tesis olduğu iddiasını da yineledi.
BM kürüsünden dünya liderlerine hitaben konuşmasında İran'a yüklenen Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın çekilmiş olduğu İran'la nükleer anlaşmaya başından beri bir tek İsrail'in karşı çıktığını belirtti.
NETANYAHU'DAN İRAN'A NÜKLEER MALZEME GİZLEME SUÇLAMASI
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda (BMGK) yaptığı konuşmada, İran'ı başkent Tahran'da "gizli" bir depoda nükleer malzeme gizlemekle suçladı.
Başbakan Netanyahu, 73. BMGK'de yaptığı konuşmasının büyük bölümünde İran'ı hedef aldı.
İran yönetimi ile P5 1 ülkeleri olarak adlandırılan BM Güvenlik Konseyinin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın yanı sıra Avrupa Birliği arasında arasında 2015'te imzalanan, daha sonra Trump yönetiminin çekildiği nükleer anlaşmaya kendi güvenlikleri ve gelecekleri için karşı çıktıklarını belirten Netanyahu, anlaşmanın temel bir "yalana" dayandığını iddia etti.
Tahran'da nükleer malzeme "gizlenen" yeni bir depo tespit ettiklerini ileri süren Netanyahu, söz konusu depoya ait uydudan çekilmiş fotoğrafları Genel Kurula gösterdi.
Bu depoya ait bilgileri ilk defa kamuoyuyla paylaştıklarını dile getiren Netanyahu, bu yere ait bilgileri Uluslararası Atom ve bazı istihbarat servislerine ilettiklerini belirtti.
Netanyahu, nisan ayında İran'ın nükleer arşivine ait olduğunu iddia edilen belgeleri ortaya çıkardıklarını hatırlatarak, UAEA'nın bu konuda harekete geçmediğini belirterek kurumu eleştirdi.
Ele geçirdikleri "İran'ın nükleer arşivi" ve bugün açıkladığı "gizli nükleer deponun" İran'ın nükleer programından vazgeçmediğinin kanıtı olduğunu ileri süren Netanyahu, "İran, nükleer silah geliştirme hedefinden vazgeçmedi. Hepiniz İran'ın bu hedeften vazgeçmeyeceğine emin olabilirsiniz." dedi.
YAHUDİ ULUS DEVLET YASASINI SAVUNDU
Netanyahu, kendisinden önce kürsüye çıkan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın "Yahudi Ulus Devlet" yasasının ırkçı bir yasa olduğu ve İsrail vatandaşı Filistinlilere karşı ayrımcılığı meşrulaştırdığı yönündeki eleştirilerinin "mantıksız" olduğunu savundu.
İsrail vatandaşı Filistinlilerin de diğer İsraillilerle aynı haklara sahip olduğunu iddia eden Netanyahu, "İsrail'in ırkçılıkla suçlanması utanç verici." diye konuştu.
Yorumlar
Gündem
"Ahbap'a hiç yardım etmedim, çok pişmanım"İfadesinde uzun yıllardır televizyon sektöründe çalıştığını belirten Eda Ece,...31 Temmuz 2026 Cuma 20:08GÜNDEM
Bakan Yumaklı: "Son 3 günde 218 yangına müdahale edildi"Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı...31 Temmuz 2026 Cuma 20:05GÜNDEM
2 kişinin öldüğü patlamanın görüntüleri ortaya çıktı2 kişinin öldüğü patlamanın dehşet veren anları ortaya çıktı31 Temmuz 2026 Cuma 16:11GÜNDEM
Gömeç yangına ilişkin 2 kişi tutuklama!Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklamada...31 Temmuz 2026 Cuma 15:58GÜNDEM
Eda Ece: "Haluk Levent’i tanımıyorum."İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen...31 Temmuz 2026 Cuma 13:02GÜNDEM
12. Yargı Paketi yürürlükte: Kritik değişikliklerKamuoyunda "12. Yargı Paketi" olarak bilinen...31 Temmuz 2026 Cuma 12:51GÜNDEM
Öğrenci Affını da İçeren Teklif YasalaştıTBMM'de kabul edildi: Yükseköğretimde yeni dönem31 Temmuz 2026 Cuma 12:22GÜNDEM
Kurtardığı keçiyi sırtında taşıdıYangından kurtardığı keçiyi sırtında taşıdı...30 Temmuz 2026 Perşembe 16:07GÜNDEM
Başkan Kurtulmuş'tan 'genel af' açıklamasıTBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'genel af' açıklaması! Terörsüz Türkiye yasasının detaylarını anlattı30 Temmuz 2026 Perşembe 16:03GÜNDEM
300 dönüm üzüm bağı ve tesis de küle döndü!Ormanlık alandan tarım arazilerine sıçrayan yangın....30 Temmuz 2026 Perşembe 13:11GÜNDEM
İBB ekipleri Balıkesir'deBalıkesir Gömeç ilçesindeki yangına hemen...30 Temmuz 2026 Perşembe 12:34GÜNDEM
Alanya’da 45 ev tahliye edildi!Alanya’da orman yangını sebebiyle 45 ev tedbir amaçlı tahliye edildi30 Temmuz 2026 Perşembe 12:29GÜNDEM
Altınoluk’taki yangın kontrol altına alındı, Gömeç'e müdahale sürüyorBalıkesir Valiliği, Edremit, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde devam eden...30 Temmuz 2026 Perşembe 12:27GÜNDEM
MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı evinde ölü bulunduEdinilen bilgilere göre...29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:35GÜNDEM
Ahbap Soruşturmasında Hayko Cepkin AdliyedeSanatçı Hayko Cepkin...28 Temmuz 2026 Salı 15:15GÜNDEM
TEMA Gönüllüleri Özgürlüklerine KavuştuAnkara’dan Sevindirici Haber: TEMA Vakfı Gönüllüleri Özgürlüklerine Kavuştu28 Temmuz 2026 Salı 15:09GÜNDEM
Narko Kapan operasyonunda 382 gözaltı!Gaziantep merkezli 14 ilde uyuşturucu satıcılarına...28 Temmuz 2026 Salı 12:32GÜNDEM
Psikoloji tercih edecek adaylar dikkat!Psikolog olmak için sadece diploma almak yeterli değil!28 Temmuz 2026 Salı 12:24GÜNDEM
Ahbap Derneği'ne kayyım atandı!İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü “Ahbaplar Suç Örgütü” soruşturması kapsamında...27 Temmuz 2026 Pazartesi 21:52GÜNDEM
Ahbap Soruşturmasında Mahsun Kırmızıgül AdliyedeAhbap’lar soruşturmasında Mahsun Kırmızıgül adliyeye geldi27 Temmuz 2026 Pazartesi 16:44GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.