19 Mayıs 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara10°C

GENÇ KIZLARIMIZ ÇEYREK FİNALDE

U18 Genç Kız Milli Basketbol Takımımız çeyrek finalde

Genç kızlarımız çeyrek finalde

27 Temmuz 2016 Çarşamba 16:24

Macaristan'ın Sopron şehrinde düzenlenen Genç Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden U18 Genç Kız Milli Takımımız, son 16 turunda Çek Cumhuriyeti ile karşılaştı. Millilerimiz, rakibini 60-56 mağlup etmeyi başardı.

Sopron Novomatic Arena'da oynanan karşılaşmada milliler mücadeleye çok hızlı başladı. Ay yıldızlılarımız ilk yarıyı 38-22 önde kapatırken, özellikle pota altında çok etkili bir görüntü çizdi. Ancak devre arasından sonra Çek Cumhuriyeti, farkı kapatmayı başardı. Yine de rakibinin maçı kazanmasına izin vermeyen Milli Takımımız, karşılaşmadan 60-56'lık galibiyetle ayrılmayı bildi.

Turnuvadaki ilk maçında İsrail'i 80-43'lük skorla mağlup eden ekibimiz, ikinci gün Rusya'ya 81-70'lik skorla mağlup olmuştu.

Gruptaki son maçında İtalya'ya 1 sayı farkla 59-58 yenilen ay yıldızlı ekibimiz, B Grubu'nu üçüncü sırada tamamladı ve Letonya, Slovakya ve Hollanda'nın bulunduğu A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Çek Cumhuriyeti ile eşleşti. Millilerimiz, Çekler'i mağlup ederek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor