GEMİ'DE KABUS BÜYÜYOR!
Japonya'da karantinadaki gemide vaka sayısı 61'e yükseldi

07 Şubat 2020 Cuma 10:57
Japonya’da koronavirüs şüphesiyle karantinaya alınan cruise gemisinde bulunan 41 yolcuda daha virüs tespit edildi, böylece toplam vaka sayısı 61’e yükseldi. Bununla birlikte Japonya 80 vakayla, Çin’in ardından en fazla vaka görülen ikinci ülke oldu. Ancak yetkililerin gemideki vakaları genele dahil etmemesi veri tartışmasını beraberinde getirdi.
Japonya’nın Yokohama limanında günlerdir karantina altında bulunan ve 3711 kişiyi taşıyan ‘Diamond Princess’ adlı lüks yolcu gemisindeki vaka sayısı son 24 saatte 61'e yükseldi.
Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, hastalık semptomları gösteren ya da virüs saptanmış kişilerle yakın temasta bulanan 273 yolcuya yapılan testlerde 41 yeni vaka tespit ettiklerini açıkladı. Bu kişilerden 21'inin Japan vatandaşı olduğu belirtildi. Virüs taşıyan yolcular hastanelere sevk edildi.
Geminin en az iki hafta daha karantina altında tutulması bekleniyor. Sadece temiz hava almak için arada kamaralarından çıkmasına izin verilen yolcuların da vaka sayısının giderek artması karşısında bir hayli moralsiz olduğu kaydediliyor.
Yolcuların arasında bulunan ve Hong Kong’da gemiden ayrılan 80 yaşındaki bir adamda koronavirüs saptanmasının ardından gemi karantinaya alınmıştı.
Yetkililer toplam vakayı düşük mü göstermek istiyor
Son 24 saatte kaydedilen bu yeni verilere göre Çin'den sonra en fazla vaka bu yolcu gemisinde tespit edildi. Ancak bu da ‘veri tartışmasını’ beraberinde getirdi.
Uzmanlar Diamond Princess'teki vakalarla birlikte, Japonya genelinde virüs taşıdığı tespit edilen kişilerin sayısının en az 80'e çıktığını belirtti.
Ancak Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, gemideki vakaları Japonya genelindeki vakalara katmadıklarını vurguladı. Kato, ülkedeki vaka sayısını 21 olarak açıkladı.
Japon yetkililerin bunu, salgının yayılmasını kontrol altına alabildiklerini göstermek için yaptığını düşünenler de var.
Bu kişilerden biri olan Kindai Üniversitesi Mikrobiyoloji Profesörü Ikuo Tsunoda, “Dünya çapında virüsten etkilenen kişilerin sayısına dair verilere ne zaman baksam birinci sırada elbette Çin yer alıyor ve şu son günlerde ikinci ülke Japonya haline geldi. Bu bir hayli kötü görünüyor” dedi.
Başkent Tokyo’da 2020 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Japonya, salgınla mücadele etmek amacıyla özel bir görev gücü oluşturdu.
Çin'de koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 636'ya ulaştı. Ülke genelinde, virüs kaptığı tespit edilen kişi sayısını ise 31 bin 161 olarak açıklandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Trump'tan Kanada'ya yeni vergiTrump, Kanada’ya yüzde 35 yeni gümrük vergisi uygulayacak11 Temmuz 2025 Cuma 09:29DÜNYA
Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldiAzerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan görüşmesi Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi’de başladı.10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51DÜNYA
Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koyduTrump: "Brezilya'ya yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacak"10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50DÜNYA
Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı3 ölü, 7 yaralı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19DÜNYA
Trump’tan yeni vergi sinyaliTrump’tan yeni ülkelere gümrük vergisi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52DÜNYA
ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyorABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarma kararı aldı08 Temmuz 2025 Salı 09:17DÜNYA
Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçmaTrump’tan Musk’a: "Üçüncü bir parti kurması saçma"07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42DÜNYA
Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"FED'den ise Trump'ın istifa çağrısına yönelik herhangi bir açıklama gelmedi.03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51DÜNYA
Trump, yine Musk'ı hedef aldıTrump'tan Musk'a: "Sübvansiyonlar olmazsa Musk'ın dükkanını kapatması gerekir"01 Temmuz 2025 Salı 11:10DÜNYA
İran’dan Starlink’e yasakİran Starlink gibi izinsiz internet sistemlerinin kullanımını yasakladı30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53DÜNYA
Rusya, Odessa’yı vurdu2 ölü, 14 yaralı28 Haziran 2025 Cumartesi 11:43DÜNYA
İsrailli Bakan: "Hamaney'i öldürmek istedik"İsrailli Bakan Katz: "Hamaney'i öldürmek istedik"27 Haziran 2025 Cuma 10:24DÜNYA
Trump: "Çin ile ticaret anlaşması imzaladık"Trump, Hindistan ile de "büyük" bir anlaşma yapabileceklerini ifade etti.27 Haziran 2025 Cuma 10:07DÜNYA
İsrail: Hala bir tehlike varİran-İsrail arasında ateşkes kararı sonrası İsrail'den açıklama24 Haziran 2025 Salı 11:34DÜNYA
Irak’ta askeri üsse İHA’lı saldırıSaldırıda can kaybı yaşanmadığı açıklandı24 Haziran 2025 Salı 10:14DÜNYA
Trump açıkladı: Ateşkes sağlandıTrump: "İsrail ve İran aynı anda geldi, ‘Barış’ dedi"24 Haziran 2025 Salı 09:27DÜNYA
İran ABD üslerini vurduKatar'ın başkenti Doha'da patlama sesleri yükseldi.23 Haziran 2025 Pazartesi 19:54DÜNYA
İran’da MOSSAD ajanı idam edildiİran’da MOSSAD adına casusluk yapmakla suçlanan bir kişi idam edildi23 Haziran 2025 Pazartesi 11:04DÜNYA
İran Dışişleri Bakanı Rusya’daİran Dışişleri Bakanı Arakçi, Putin ile görüşecek23 Haziran 2025 Pazartesi 08:33DÜNYA
Trump: 'Bombayı ellerinden aldık""Dün muhteşem bir askeri başarı elde ettik"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31DÜNYA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış