GALATASARAY'DA DEVAM EDİYORUM
Bruma'dan taraftara müjde: Galatasaray'da devam ediyorum

25 Temmuz 2016 Pazartesi 14:34
Galatasaray'da yeni sezon hazırlık kampının yıldızlarından biri olan Bruma, sarı kırmızılı takımdan ayrılacağı yönündeki iddialara cevap verdi.
Geçen sezonu İspanyol kulübü Real Sociedad'da kiralık olarak geçiren Bruma, Galatasaray'ın yeni sezon öncesi oynadığı 3 hazırlık maçında da gol atmayı başararak, kampın parlayan ismi olarak ön plana çıkmıştı.
Son günlerde takımdan ayrılmak istediği yönünde haberler çıkan Portekizli futbolcu Bruma, Goal Türkiye'ye verdiği röportajda, terör olaylarının dünyanın her yerinde yaşandığına dikkat çekip, İstanbul'da olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.
Bruma'nın röportajının tamamı şöyle:
Euro 2016'da neler hissettin? Portekiz'in şampiyon olacağını bekler miydin?
-Evet bekliyordum. Çünkü futbolda her şey olabilir. Çok iyi performans gösterdiler. İyi oynadılar. Tabii Euro 2016'yı kazanmak bizi ülke olarak çok mutlu etti, çok önemli bir başarı oldu. Bunu da hak ettiğimizi düşünüyorum.
Portekiz Milli Takımı'nda en çok dikkatini çeken oyuncular kimlerdi?
-Ronaldo, Nani ve Quaresma!
Teknik direktör Fernando Santos'un takıma sıkıcı futbol oynattığı yönünde eleştiriler yapıldı. Sen buna katılıyor musun?
-Herkes yorum yapma özgürlüğüne sahip. Ancak sonuçta baktığınızda bir tane şampiyon var, o da Portekiz...
Tüm alt yaş kategorilerinde oynamış bir oyuncu olarak Euro 2016'da oynayamadığın için teknik direktöre karşı öfkeli misin? Önümüzdeki turnuvalarda seni takımda görebilecek miyiz?
-Teknik direktörümüze karşı öfkeli olma lüksüm yok. Herkes milli takıma gitmek istiyor, milli takım için mücadele etmek istiyor. Ama onun da seçebileceği bir sayı var. Elbette önümüzdeki turnuvalara gitmek istiyorum. Bunun da yolu kulüpte iyi performans göstermekten geçiyor. Bu yüzden burada en iyi şekilde performans sergilemem gerek.
U-20 Dünya Kupası'nda birlikte yıldızlaştığınız Paul Pogba'nın dünyanın en pahalı oyuncusu olma ihtimali hakkında ne düşünüyorsun?
-Pogba çok iyi bir oyuncu. Kendisine karşı da alt yaş kategorilerinde daha önce forma giydim. Umarım transfer olacağı yeni takımında da başarılı olur.
Hamza Hamzaoğlu senin için, "Aslında özel bir oyuncu ama henüz gerekli olgunluğa erişemedi" demişti. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? İki sezon önce durum bu muydu gerçekten?
-Hamza Hoca'nın böyle şeyler söylemesi normal. Benim gibi genç bir oyuncunun sürekli olgunlaşması, gelişmesi gerekiyor. Tabii bu yorum iki sezon önce yapıldı. Aradan da belli bir zaman geçti ama şu an hâlâ genç bir oyuncuyum ve hâlâ çok çalışmam gerekiyor.
Çok fazla teknik direktör değiştirmek de dezavantajın oldu diyebilir miyiz?
-Hem benim için hem diğer oyuncular için teknik direktör değişikliği ve ona uyum sağlanması kolay olmuyor. Çünkü her hocanın farklı bir oyun sistemi var, farklı bir oyun yapısı var, oyunculara bakış açısı var. O yüzden mutlaka bu tip değişiklikler, beni de takımımı da ister istemez etkiliyor.
Bunların arasında en uyumlu çalıştığın teknik direktör kimdi?
-Kesinlikle Fatih Terim. Ona çok şey borçluyum. Beni bu kulübe kazandırdı ve ondan çok şey öğrendim. Umarım bir gün onunla tekrar çalışma imkanı bulurum.
Real Sociedad deneyimi sana ne kazandırdı? La Liga'da neler öğrendin?
-Real Sociedad'da da, La Liga'da da çok önemli tecrübeler kazandım. Futbol anlamında da, kişilik anlamında da... Saha içi, saha dışı çok önemli deneyimlerim oldu. Şimdi onların üzerine koyarak daha iyi şeyler yapmak istiyorum.
Sociedad'da kendini geliştirdiğini görüyoruz. Solda oynaman bunda etkili oldu mu?
-Benim için en önemlisi ilk 11'e girip, formayı giyip, takım için en iyi şekilde mücadele edebilmek. Hem sağ kanatta hem sol kanatta aynı mücadeleyi gösterebiliyorum ama illa nerede oynamak istediğimi sorarsanız, sol kanat diyebilirim. Burada daha etkili olduğumu düşünüyorum.
Yaşadığın diz sakatlığından sonra neler hissettin? Bu sakatlık sonrasında özgüveninde azalma oldu mu?
-Sakatlık moral motivasyon anlamında beni epey yıprattı. Çok üzüldüm çünkü o dönem milli takımla birlikte Dünya Kupası'na gitme ihtimalim de vardı. Ama tabii o sakatlık beni epey bir geriye attı. Yanımda olan insanların ve kulübün desteğiyle bunu atlattım.
İsviçre'deki hazırlık kampında herkes seni konuştu. 3 maçta 3 gol attın... Oldukça hazır görünüyorsun. Son vuruşlarında eksiklerin olduğu yönünde eleştiriler vardı ama bunu yenmiş görünüyorsun. Bu konuda özel çalışmaların var mı?
-Son vuruşlarımı geliştirdiğimi düşünüyorum. Tabii ki bunda bireysel antrenmanların büyük payı var. Ama diğer taraftan takımın kendine güveni ne kadar fazlaysa bireylere de yansıyor. Bu da son vuruşlara etki ediyor. Ben de hazırlık kampında üç maçta üç gol attım. Demek ki bir şeyler daha iyiye gidiyor diyebiliriz. Ama mutlaka bu da yetmez, her geçen gün üzerine daha fazlasını koymalıyım.
Riekerink'in genç futbolcuları önemsediği ve onlara değer verdiği doğru mu?
-Kendisi çok iyi bir hoca. En önemlisi şu anda Galatasaray'ın ihtiyacı olan biri. Çünkü gençlere önem veriyor. Bu durum, kulübün geleceği için çok kritik. Ben Sociedad'dan döndüğümden beri onun hakkında hep olumlu şeyler duydum. Geçen seneden beri onunla çalışan oyuncular onu çok seviyor. Ben de kısa sürede onu tanıma şansım oldu ve onunla çalışmaktan çok keyif alıyorum.
Transfer döneminde adın Monaco, Sevilla ve son olarak da PSV ile anıldı. Son durumda kararını verdin mi? Türkiye'de kalıyor musun?
-Bu takımlarla birlikte anılmak bir futbolcu için çok önemli ve çok gurur verici bir durum. Bu demektir ki, işinizi iyi yapıyorsunuz ve sizi izleyip beğeniyorlar. O yüzden ilgisi olan bütün kulüplere teşekkür ediyorum. Ama ben Galatasaray'ın futbolcusuyum, Galatasaray'da kontratım var. Burada devam ediyorum. Bu konuları yöneticilerime bıraktım. Böyle kafam çok rahat. Yapmak istediğim şeyi yapıyorum, yani futbol oynuyorum.
Özellikle taraftar hazırlık maçlarındaki performansından sonra çok heyecanlı. Onlara bir mesajın var mı?
-Taraftarın desteği çok önemli. Tabii ki bireysel olarak bana verdikleri destek de çok önemli. Devamlı bana destek verdiklerini hissediyorum. Futbolda inişler çıkışlar oluyor, hem takım olarak hem de bireysel anlamda. Önemli olan bu anlarda taraftarın desteğini yanınızda hissetmek. Galatasaray taraftarı da bunu fazlasıyla yerine getiriyor.
Son yaşanan darbe girişimleri ya da terör olaylarından endişe duyuyor musun? Bu tür olaylar seni ya da çevrendeki diğer oyuncuları korkutuyor mu?
-Bu tip olaylar ne yazık ki dünyanın her yerinde olabiliyor. O yüzden sadece Türkiye'ye özgü bir olay değil bu. Türkiye çok güzel bir ülke, İstanbul inanılmaz güzel bir şehir. Burada olmaktan dolayı da çok mutluyuz. Umarım bir daha böyle şeyler yaşanmaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tayyip Talha Sanuç 4 günde 2 kırmızı kart gördüBeşiktaş’ın hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı Göztepe maçında kırmızı kart gören Tayyip Talha Sanuç, bu müsabakadan 4 gün sonra bu kez Süper Lig’de Kasımpaşa karşılaşmasında kırmızı kartla oyundan atılarak takımını yalnız bıraktı.08 Nisan 2025 Salı 14:01SPOR
Göztepe, Süper Lig'de 9 maçtır kazanamıyorTrendyol Süper Lig’de oynadığı son 9 maçta 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Göztepe, bu süreçte galibiyet almayı başaramadı.08 Nisan 2025 Salı 13:41SPOR
Kadınlar Euroleague'de 6'lı final başlıyorFIBA Kadınlar Euroleague'de 6'lı Final heyecanı yaşanacak. Son 2 sezonun şampiyonu Fenerbahçe ile ÇBK Mersin organizasyonda Türkiye'yi temsil edecek.08 Nisan 2025 Salı 13:41SPOR
Amatör lig maçında sahada başlayan kavga saha dışına taştıZonguldak'ta amatör lig maçında futbolcular arasında başlayan tartışma saha dışına taştı. Taraftarların da karıştığı kavgaya polis ekipleri müdahale etti.08 Nisan 2025 Salı 13:29SPOR
Karşıyaka’da İshak Kurt, gol krallığına oynuyorKarşıyaka’nın 32 yaşındaki deneyimli golcüsü İshak Kurt, şu ana kadar TFF 3. Lig 1. Grup’ta 12 gol atarak gol krallığı yarışında zirveye oynuyor.08 Nisan 2025 Salı 13:28SPOR
Gedson Fernandes kariyerinin en skorer dönemindeBeşiktaş’ın Portekizli futbolcusu Gedson Fernandes, genç takımlar da dahil olmak üzere kariyerinin en skorer dönemini yaşıyor.08 Nisan 2025 Salı 13:15SPOR
Süper Lig'de 30. hafta görünümüTrendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın BAY geçtiği haftada 3 puana uzanarak puan farkını 3'e indirdi.08 Nisan 2025 Salı 06:15SPOR
3 kırmızı kart 5 gol! Trabzonspor yarı finaldeZiraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor, normal süresi 2-2 sona eren maçta Bodrum FK’yı uzatma bölümlerinde bulduğu golle 3-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.03 Nisan 2025 Perşembe 09:58SPOR
Mourinho, Okan Buruk’un burnunu sıktıFenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, derbinin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un burnunu sıktı.03 Nisan 2025 Perşembe 07:22SPOR
Galatasaray kupada Fenerbahçe’yi 14. kez yendiGalatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Fenerbahçe ile oynadığı 27 derbide 14. galibiyetini kazandı.03 Nisan 2025 Perşembe 07:00SPOR
’Yiğido Leylek’ yine Sivasspor Tesisleri’ndeHer yıl baharın habercisi olarak Sivas semalarından geçen ve Sivasspor Kulübü tarafından "Yiğido" adı verilen leylek, bu yıl da geleneği bozmadı.02 Nisan 2025 Çarşamba 14:25SPOR
Fenerbahçe - Galatasaray maçının VAR’ı Pascal Müller olduZiraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbinin Video Yardımcı Hakemi (VAR) Alman hakem Pascal Müller oldu.02 Nisan 2025 Çarşamba 14:24SPOR
Galatasaray, Kadıköy’de 5'te 3 yaptıGalatasaray, Fenerbahçe’ye karşı Kadıköy’de oynadığı son 5 derbide 3 galibiyet elde etti.31 Mart 2025 Pazartesi 17:41SPOR
Jose Mourinho ile Okan Buruk 3. kez rakipFenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kupa maçıyla birlikte 3. kez rakip olacak. Geride kalan mücadelelerde Buruk 1 kez kazanırken, 1 müsabaka da berabere sona erdi.31 Mart 2025 Pazartesi 17:18SPOR
Arthur Masuaku’nun ‘dalya’ heyecanıBeşiktaş’ın Demokratik Kongolu futbolcusu Arthur Masuaku, Türkiye Kupası’nda oynanacak Göztepe maçında forma giymesi halinde 100. resmi maçına çıkarak ‘dalya’ diyecek.31 Mart 2025 Pazartesi 17:17SPOR
PFDK kararları açıklandı; 6 Süper Lig kulübüne cezaTFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'den 6 kulübe para cezası verdi.21 Mart 2025 Cuma 12:54SPOR
İngiliz devinden Kenan Yıldız için rekor teklif hazırlığıJuventus'ta forma giyen milli oyuncu Kenan Yıldız için Manchester United'tan hamle geldi. Manchester United, Kenan Yıldız'ın menajeri ve kulübüyle teması kurdu.20 Mart 2025 Perşembe 08:33SPOR
Milli Takım Macaristan maçı kadrosu açıklandı!A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi Play-Off turunda Macaristan ile 20 ve 23 Mart'ta oynayacağı maçların aday kadrosu açıklandı.14 Mart 2025 Cuma 15:25SPOR
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin tarihi belli olduZiraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi 2 Nisan Çarşamba günü oynanacak.14 Mart 2025 Cuma 15:21SPOR
Şampiyonlar Ligi’nde ilk çeyrek finalistler belli olduUEFA Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, Bayern Münih, Inter ve PSG çeyrek finale yükseldi.12 Mart 2025 Çarşamba 11:11SPOR
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış