15 Ocak 2025
  • Bursa8°C
  • İstanbul7°C
  • Ankara8°C

FİNANSAL HİZMETLERE OLAN TALEP BEKLENTİSİ AZALDI

ANKARA - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Finansal Hizmetler Güven Endeksi ve anket verilerine göre; endeks Nisan ayında bir önceki aya göre 3,9 puan artarak 168,7 seviyesinde gerçekleş

Finansal hizmetlere olan talep beklentisi azaldı

ANKARA - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Finansal Hizmetler Güven Endeksi ve anket verilerine göre; endeks Nisan ayında bir önceki aya göre 3,9 puan artarak 168,7 seviyesinde gerçekleşti. Gelecek üç aya yönelik beklentilere göre; hizmetlere olan talep, istihdam ve sermaye harcaması beklentilerinde azalış, yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki rekabet gücü beklentilerinde kötüleşme gözlendi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu FHGE'yi artırırken, son üç aydaki hizmetlere olan talep gerçekleşmesi ve gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi endeksi azalış yönünde etkiledi.
Nisan ayında, son üç ay değerlendirmelerine göre, bir önceki döneme kıyasla iş durumunda iyileşme, istihdam ve faaliyet gelirlerinde artış görülürken; hizmetlere olan talep, faaliyet giderleri, karlılık ve sermaye harcamasında azalış, yurt içi ve yurtdışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme gözlendi.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise, iş durumunda ve yurt içi piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme, hizmetlere olan talep, istihdam, faaliyet gelirleri ve faaliyet giderlerinde artış, karlılık ve sermaye harcamasında azalış, yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme görüldü.

GELECEK ÜÇ AYA YÖNELİK BEKLENTİLER KÖTÜLEŞTİ

Gelecek üç aya yönelik beklentilere göre, bir önceki döneme kıyasla faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri ve karlılık beklentilerinde artış görülürken; hizmetlere olan talep, istihdam ve sermaye harcaması beklentilerinde azalış, yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki rekabet gücü beklentilerinde kötüleşme gözlendi.

Beklentilerde bir önceki yılın aynı dönemine göre, istihdam, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri ve karlılık beklentilerinde artış, hizmetlere olan talep ve sermaye harcaması beklentilerinde azalış, yurt içi ve yurtdışı piyasalardaki rekabet gücü beklentilerinde kötüleşme görüldü.
CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi