FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞINDA KİMLER VAR?
Numan Kurtulmuş: Amaçları iç savaş çıkarmaktı

07 Ağustos 2016 Pazar 12:24
Başbakan Yardımcısı Numan kurtulmuş gündeme dair önemli açıklamalar yapıyor. Kurtulmuş, "Bu FETÖ’cü örgütün amacı Türkiye’yi iç savaşa sokup işgale hazır hale getirmekti" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugün Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi mitingi olacağını belirterek, "İnşallah bir sıkıntıyla karşılaşmayız, huzur içinde, güvenlikli bir şekilde bu mitingi tamamlarız. Dosta güven, düşmana da korku salan bir miting olacak." dedi.
Kurtulmuş, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu Programı'na katıldı. CNN Türk yöneticilerini FETÖ'nün darbe girişimi karşısında takındıkları tutum dolayısıyla tebrik eden Kurtulmuş, "Gerçekten o gün siz burada büyük bir demokrasi mücadelesi ve direnç gösterdiniz. Bu direnciniz de diğer medya kuruluşlarımızı da ciddi şekilde cesaretlendirdi." ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin bir daha böyle karanlık bir gece yaşamamasını dileyen Kurtulmuş, "Son derece aşağılık, son derece hain bir geceydi. O gecenin en karanlık anında bile şunu söyledik, sabaha uyandığımızda Türkiye çok aydınlık bir Türkiye olarak uyanacak. Çok şükür öyle oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Milletimizden gerçekten Allah razı olsun, emekleri var olsun." diye konuştu.
Bugün Yenikapı'da yapılacak mitinge değinen Kurtulmuş, "Bir kere bugün, inşallah şölen içinde bir miting yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi mitingi bu mitingdir." değerlendirmesinde bulundu.
FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞINDA KİMLER VAR?
Artık kaygı kuşku değil çok şükür tasfiye ediliyor bu hareket. Bu kadar keskin bir darbe girişimine girişen bir grubun siyasi bağlantılarının olmaması düşünülemez. Geçmişten bu yana siyasete uzak gibi görünüp siyasetin göbeğinde oldular. Her partinden bu grubun üyeleri olduğu, bilinenler var belki bilinmeyenleri de var. Devleti ele geçirmek için harekete geçen ve 40 sene hazırlanan bir hareketin siyaset ayağının olmaması da düşünülemez. Mutlaka siyaset ayağı da vardır ve bunun da ortaya çıkarılması gerekir.
Çeşitli isimler hakkındaki suç duyurularının hatırlatılması üzerin Kurtulmuş, "Ben isimler ile ilgili konuşmuyorum. Genel prensibi söylüyorum. Bu grubun iktidardan istifade ettikleri açık mıdır açıktır. İktidardan bu kadar yoğun istifade edenlerin iktidar partisi içinde dostlarının arkadaşlarının olamaması muhaldir. Hiç kimseyi kast ederek söylemiyorum" dedi.
"BU BİR PARTİ MİTİNGİ DEĞİL TÜRKİYE'NİN MİTİNGİ"
Mitinge CHP ve MHP'nin genel başkanları ile partililerinin de katılacağını aktaran Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Aslında partilerin isimlerini dahi söylemeye gerek yok. Bu bir parti mitingi değil Türkiye'nin mitingi, milletimizin mitingi. Milletimiz 79 milyon, bütün renkleriyle bugün Yenikapı Meydanı'nda olacak. Ümit ediyoruz ki, inşallah kimsenin burnu kanamadan, büyük bir vakar içinde, olgunluk içinde Türk bayrağının dışında hiçbir bayrağa, flamaya yer verilmeyen miting, olgunluk içinde bitirilecek. Dünyaya da 72 düvele de Türkiye gerektiği zaman milli meselelerde nasıl yek vücut olur, tek yumruk olur bunu göstermiş olacak. Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Gönül rahatlığıyla mitinge gelsinler. İnşallah güvenlik sorunu olmayacak. En ince detaylarına kadar tedbirler alınmıştır. İnşallah bir sıkıntıyla karşılaşmayız, huzur içinde, güvenlikli bir şekilde bu mitingi tamamlarız. Dosta güven, düşmana da korku salan bir miting olacak."
Mitingin Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edildiğini diğer kuruluşların da buna katkı sağladığını dile getiren Kurtulmuş, mitingin bir "devlet mitingi" olacağını ifade etti.
Bakanlar Kurulu'nun tüm üyelerinin farklı büyük şehirlere giderek burada yapılacak mitinglere katılacağını aktaran Kurtulmuş, kendisinin de Balıkesir'de olacağını söyledi.
HDP'ye resmi bir davet gitmemesi konusunda sorulan bir soru üzerine Kurtulmuş, bu partinin terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymaması nedeniyle davet edilmediğini aktardı.
Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Türkiye'de halktan bu kadar çok oy almış, milyonlarca insanın oyunu almış bir parti olarak meşru siyaset zemininde kalın ve terörle, terör örgütüyle onların operasyonlarıyla aranızda hiçbir bağ olmadığını ortaya koyun. Maalesef bu süre içinde özellikle son yıllarda yani geçen sene 22 Temmuz'dan bu yana PKK ile devam eden bu mücadele sırasında ne yazık ki HDP, PKK ile arasına mesafe koyamadı. Zaman zaman örgütle içli dışlı görüntüler ortaya çıktı. Örgütün yaptığı eylemlere destek verdiği ortaya çıktı. Dolayısıyla Türkiye kamuoyunda maşeri vicdanda, sanki örgütün bir partisi gibi algı pekişmiş oldu. Bu algı ortadayken HDP'ye böyle bir resmi davetin gitmesi söz konusu olamazdı. Bundan sonraki süreçte de HDP'den beklentimiz terörle arasına, özel olarak söylüyorum sadece biz terörün her türlüsüne karşıyız diyen bir takım yuvarlak cümlelerle değil özellikle PKK terörünü lanetleyen, PKK terörünün en büyük düşmanının Kürt halkı olduğunu ortaya koyarak, bu bilinçle PKK terörünü bir kenara iten bir siyasetin içine evrilmeleri Türkiye'nin menfaatinedir. Kürt halkının menfaatinedir, HDP seçmeninin menfaatinedir ama bunu yapmakta maalesef son derece aciz kaldılar. Bunları yapamadıkları için de Türkiye kamuoyunda sanki terörün partisi, terörün gölgesinde kalan bir parti olarak algılandı ve bugünkü meydana da onun için davet edilmedi."
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki vatandaşların da darbe girişimine karşı düzenlenen mitinglere katıldığını aktaran Kurtulmuş, "Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da bütün şehirlerin meydanlarını dolduran Kürt kardeşlerimize teşekkür borçluyuz. İstanbul'da, Ankara'da , İzmir'de de Kürt kardeşlerimiz geliyor onlar da demokrasiye sahip çıkan bu kalabalığın içinde yer alıyorlar. Çünkü biliyorlar ki bir askeri darbe, rengi ne olursa olsun, en büyük zararı Doğu ve Güneydoğu'ya veriyor. Bu halk 12 Eylül'de, 12 Mart'ta, 28 Şubat'ta bölge halkının ne büyük zararlar çektiğini kendileri biliyor, bölge halkımız biliyor. Burada medyunu şükran olduğumuzu ifade etmek isterim. Diyarbakır'da, Bitlis'te, Van'da, Doğu ve Güneydoğu'nun bütün şehirlerinde, en az batıdaki şehirlerimiz kadar Kürt kardeşlerimiz sokağa çıkmıştır. Bu hain darbeyi, FETÖ'cü çeteyi lanetlemiştir. Darbelere karşı olduğunu, demokrasiye sahip çıktığını çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu anlamda 79 milyonun bütünü içinde o bütünün bir parçası olduğunu ispat etmiştir. Dolayısıyla Kürt kardeşlerimizi bu demokrasi mücadelesinin önemli bir unsuru olarak görüyoruz. Tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Meydanlardaki bu varlıkları gerçekten Türkiye demokrasisi için önemlidir, anlamlıdır. Ben bugün İstanbul'a da çok sayıda Kürt kardeşimizin gelip oradaki meydanda var olacağını biliyorum, inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
"BU MİTİNG BUNDAN SONRA TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ TARİHİNE AYAR VERECEK"
Cumhuriyet tarihinde pek çok miting düzenlendiğini ancak bunun en katılımlı miting olacağına inandığını dile getiren Kurtulmuş, "Katılım sayısı bakımından, hem inşallah disiplini ve vakarı bakımından hem siyasi olgunluğu bakımından bu miting şimdiye kadar Türkiye'de yapılmış olan bütün mitinglerden çok farklı, çok ayrı. Özellikli evet kalabalık bir miting olacağına inanıyorum ve inşallah çok ses getirecek. Bu miting sadece bugün 7 Ağustos'ta olup biten bir miting olmayacak, bu miting bundan sonra Türkiye'nin demokrasi tarihine ayar verecek. Darbe yapmayı aklının ucundan dahi geçiren birtakım unsurlar asla var olmayacak, var olanlar da 50 kere hesabını gözden geçirecek. İçeridekiler için söylüyorum onların dışarıdaki destekçileri için söylüyorum. Bir millet bu kadar topyekun darbeye karşı çıkıp demokrasiye sahip çıkıyorsa bu millet kolay kolay demokrasi yolundan vazgeçilemez, durdurulamaz, engellenemez. 7 Ağustos mitingi bugünkü miting bunu ispat etmiş olacak." diye konuştu.
İDAM TARTIŞMASI
Nereye gitsek vatandaşlarımız idam cezasını istiyor. Ama bir feraset de sergiliyor. “Bu devletimizi zora sokacaksa siz Türkiye için hayırlısı neyse onu yapın” diyor.Bu konu resmi olarak konuşulan bir konu değildir. Bu konu toplumsal bir talep olarak gelirse siyaset buna seyirci kalmaz.
Kuleli askeri lise öğrencilerini kullanacak kadar şerefsiz adamlar bu darbeciler.
ASKERLİK SÜRESİ KISALIR MI?
O belki ileride olacak bir şey.
ABD FETULLAH GÜLEN’İ İADE ETMEZSE NE OLUR?
İlişkilerimiz çok kötüleşir.
Yorumlar
Gündem
Erdoğan imzaladı... Atama kararları Resmi Gazete’deCumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.19 Mart 2026 Perşembe 09:48GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan bayramı Rize'de geçirecekCumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı’nı geçirmek üzere memleketi Rize’ye gitti19 Mart 2026 Perşembe 09:44GÜNDEM
MHP lideri Bahçeli Afganistan’daki Türkmen çocuklara bayramlık gönderdiMHP lideri Bahçeli Afganistan’daki Türkmen çocuklara bayramlık gönderdi19 Mart 2026 Perşembe 09:43GÜNDEM
Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı ve Ürdünlü mevkidaşları ile bir araya geldiDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan'da bölgesel son gelişmelerin ele alındığı toplantı marjında Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Thani ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile bir araya geldi.19 Mart 2026 Perşembe 09:42GÜNDEM
Sağlık Bakanlığı binlerce personel alıyor! İşte detaylarKamu sektöründe görev almak isteyen binlerce adayın gözü, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak 26 bin 673 sözleşmeli personel alımına çevrildi.19 Mart 2026 Perşembe 09:35GÜNDEM
Skandal görüntü! Karpuzu hem boyadı, utandamadan da paylaştıAnkara'da bir pazarcı, karpuzun içini daha kırmızı göstermek için pancarla boyadı. Utanmadan skandal anları da paylaşan pazarcı, "Kimse görmeden" notunu düştü.19 Mart 2026 Perşembe 09:17GÜNDEM
Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü! Atatürk'ün 111 yıllık telgrafı...Bugün, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'inci yılı. Çanakkale Savaşı'nda düşman telsizlerinin dinlenmesi, strateji belirleme noktasında önemli rol oynadı. Mustafa Kemal Atatürk'ün cephedeki birlik komutanlarına gönderdiği telgraf da bunu gösteriyor.18 Mart 2026 Çarşamba 10:18GÜNDEM
Sürücüler dikkat! Trafikte hız limitleri değiştiBayram için yola çıkacak sürücüleri ilgilendiren önemli birg elişme yaşandı. Trafikte hız limitleri değişti. Belirlenen limitleri yüzde 10 aşma toleransı da kaldırıldı.17 Mart 2026 Salı 10:00GÜNDEM
İsmail Saymaz duyurdu: Fatih Altaylı'dan kötü haber geldi!Gazeteci Fatih Altaylı'nın beynindeki tümör nedeniyle sabah saatlerinde beyin ameliyatına alındığı açıklandı.17 Mart 2026 Salı 09:44GÜNDEM
Dikkat! Denetimlerde ortaya çıktı! Bu ürün tehlike saçıyor...Ticaret Bakanlığı, 'Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi' üzerinden sağlık riski barındıran yeni ürünleri kamuoyuna açıkladı.17 Mart 2026 Salı 09:31GÜNDEM
Kuşadası Belediye Başkanı Günel tutuklandıİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.17 Mart 2026 Salı 08:47GÜNDEM
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlandıİstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta tarihçi İlber Ortaylı, Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni havadan görüntülendi.17 Mart 2026 Salı 07:57GÜNDEM
Dilencilere zabıta baskını! Üzerlerinden binlerce lira çıktıTekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Ramazan ayında vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yaptığı belirlenen kişilere yönelik zabıta ekiplerince Cuma namazı sonrası operasyon düzenlendi.16 Mart 2026 Pazartesi 09:34GÜNDEM
Eski vekilden İlber Ortaylı'ya ağır sözler! "Kötü tarihçi, siyonizm yalakası..."Eski milletvekili Aydın Ünal'ın 78 yaşına hayatını kaybeden ünlü tarihçi İlber Ortaylı hakkında yaptığı paylaşım gündem yarattı.14 Mart 2026 Cumartesi 10:18GÜNDEM
60 suç kaydı vardı! 8 çocuk annesi kadın cezaevine götürüldüSamsun'da, çok sayıda suç kaydı bulunan 8 çocuk annesi bir kadın ve 13 yaşındaki oğlu, bir evden hırsızlık yaptıktan sonra yakalandı. Hırsızlık olayının ardından mahkemeye çıkarılan anne ve oğlu tutuklandı. Kadın, ağlayarak cezaevine gönderildi.14 Mart 2026 Cumartesi 10:13GÜNDEM
Bursa'dan yola çıkan otobüs tıra çarpı! Çok sayıda yaralı varBursa'dan yola çıkan yolcu otobüsü ile tır Amasya'da çarpıştı. Kazada 11 kişi yaralandı.14 Mart 2026 Cumartesi 09:20GÜNDEM
İlber Ortaylı hayatını kaybettiBir süredir sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören ve kısa süre önce entübe edildiği açıklanan tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 78 yaşında yaşamını yitirdi13 Mart 2026 Cuma 16:21GÜNDEM
Görüntüye tepki yağıyor! Doktordan skandal sözlerİzmir'de bir aile hekimliğinde doktor ile hasta arasında yaşanan tartışma mahkemeye taşındı13 Mart 2026 Cuma 10:24GÜNDEM
Kayıp emekli öğretmen sahilde ölü bulunduBalıkesir’in Bandırma ilçesinde 7 Mart’tan bu yana kayıp olarak aranan emekli öğretmen Ahmet Baysal (66), sahilde ölü bulundu.13 Mart 2026 Cuma 09:54GÜNDEM
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşenur Eraslan ölü bulundu"İşte Benim Stilim" yarışmasıyla tanınan Ayşegül Eraslan'ın evinde ölü bulundu. Kanlı not paylaşımı intihar iddialarını güçlendirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.13 Mart 2026 Cuma 09:07GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.