FETÖ'NÜN KİRLİ OYUNLARINI İFŞA ETTİ!
Kırklareli'de FETÖ'nün esnaf ve iş adamı yapılanması kapsamında 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

08 Aralık 2017 Cuma 11:53
Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanması kapsamında, 1'i firari 30'u tutuklu 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, sözde "il imamı", "il ağabeyi" ve "il ablası" olduğu iddia edilenlerin de arasında bulunduğu 30 tutuklu sanık getirildi.
Duruşmada savunma yapan kanun hükmünde kararname ile kapatılan örgüte ait bir kolejin yönetim kurulu başkanlığını yapan ve daha önce "itirafçı" olarak tutuksuz yargılanan sanıklardan H.A, örgüte ilişkin bilgiler verdi.
Amacının doğruları anlatmak olduğunu ifade eden H.A, "sergilenen tiyatro" içerisinde bulunmak istemediğini ve bulunanların da bu işten ciddi zarar göreceğini söyledi.
Örgüte ilişkin bildiği her şeyi anlatmak istediğini bildiren H.A, 1999 yılında askerliğinin bitmesinin ardından Kırklareli'nde bir restoran açtığını ve kimseyi tanımadığı için örgüt üyelerinden biriyle tanıştığını anlattı.
Tanıştığı kişinin zamanın Zaman gazetesi temsilcisi Sezgin Akarsu olduğunu öne süren H.A, bu kişi ile daha sonra sohbetlere katıldığını belirtti.
Sanık H.A, iş adamları ile aynı ortamda bulunmak ve dini sohbetler yapmanın kendisine cazip gelmeye başladığını dile getirerek, "Bir süre sohbetlere katıldıktan sonra onlara güven duydum, onlar da bana güven duydu. Daha sonra mütevelli denilen bir heyet oluşturuldu, beni de bu heyete dahil ettiler. İlerleyen zamanlarda ise güvendikleri insanlara ajitasyon ve manevi baskılar yaparak şirkete ortak olmalarını istediler. Bu şirkete ortak olurken ise ne para verdik ne de daha sonra para aldık." diye konuştu.

Bir süre sonra kolej müdürlüğüne getirileceği söylendiğinde "Benim tahsilim buna yetmez." dediğini iddia eden H.A, örgüt üyelerinin ise "Biz hallederiz, zaten sen görüntüsün, biz ağabeylerimize zarar vermeyiz." diyerek genel müdürlüğüne getirildiğini belirtti.
"Sohbetler başta dini içerikliydi"
Sohbetlerin 17-25 Aralık sürecinden sonra başka bir boyut almaya başladığını aktaran H.A, sohbetlerde devleti kötüleyecek şeylerin söylenmeye başladığı bilgisini paylaştı.
H.A, kolejin öğretmeni olan örgütün "il imamı" A.T'nin toplantılarda, "Kendilerine eskisi gibi imkan tanınmadığını, arkadaşlarının işe alınmadığını" anlattığını dile getirdi.
Kendilerinin de söylenen her cümlenin etkisinde kaldıklarını itiraf eden H.A, "Dindar olarak gördüğümüz kişilerin bu kadar acımasız olacağını tahmin etmedim. Hakkımı onlara helal etmiyorum. Soframıza oturan kişiler bizleri buralara getirdi. En büyük zaafım dindi ve bizi bu işin içine soktular." dedi.
"Örgütten çıkmak isteyenler tehdit edildi"
H.A, 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütle olan bağını koparmaya çalışanların tehdit edildiği bilgisini paylaştı.
Örgütün birçok kişinin manevi duygularını kullandığını anlatan H.A, örgütle bağını koparmak istediğini ilettiği "il imamı" A.T'nin bunun mümkün olamayacağını belirttiğini ifade etti.
Para vermek istememesi üzerine yine A.T'nin kendisine "Verene Allah daha çok verir, vermezsen senden eksilir." diyerek tehdit ettiğini kaydeden H.A, şu an yaptığı her şeyden pişmanlık duyduğunu dile getirdi.
H.A, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklu bulunduğu cezaevinde "itirafçı" olacağını söylemesi üzerine kod adı "Sami" olan Salih adlı kişi tarafından itirafçı olmaması yönünde tehdit edildiğini belirtti.
İtirafçı olmaması için bu kişinin kendisine baskı yaptığını ifade eden H.A, tüm baskılara rağmen bildiği her şeyi anlattığını söyledi.
17-25 Aralık sürecinden sonra kolejin kapanmasını istediklerini ancak Amerika'daki terörist başının buna müsaade etmediğine dikkati çeken H.A, örgütün kirli yüzünü darbe girişiminden sonra tanıyabildiğini ifade etti. 17-25 Aralık'tan sonra örgüt sorumlularının kendisine aşırı derecede iyi davrandıklarını belirten H.A, "Kolejde yapılan toplantılara 3-4 avukat katılmaya başladı. Sohbetlerde bizi polise düşman etmeye çalıştılar. Bize hep 'Evinizde arama yapılabilir, dikkat edin, polis evinize bir şeyler yerleştirmesin, telefonunuza program indirmesin.' denirdi. 'Örgütten çıkacağım.' dediğimde 'Gel seni polise götürelim o anlatsın.' dediler ama şu an da o polis de tutuklu." şeklinde konuştu.
Yurt dışı para transferleri
17-25 Aralık sürecinden sonra yurt dışı gezilerinin artmaya başladığını anlatan H.A, bu gezilerde yurt dışına para götürüldüğünü veya yurt dışından para alındığını söyledi.
Öğretmen olan A.T'nin yapıya yakın kişilerle yurt dışı gezileri düzenlediğini ifade eden H.A, bu gezilerde gidilen ülkelere, geziye katılanlara paylaştırılan paraların sokulduğunu bildirdi.
Para transferlerine ilişkin önemli bilgiler paylaşan H.A, "17-25 Aralık sürecinden sonra sık sık yurt dışı gezileri düzenlenir ve gezilerde kolejin öğretmeni bu gezilere katılanlara uçağa binmeden önce belirli miktarlarda paralar dağıtır ve yurt dışında bu paralar yeniden toplanırdı. Çünkü yurt dışına bir kişinin belirli bir miktar üzerinde para çıkarması yasakmış. Havaalanındaki görevliler bile beni Almancı zannederek bazen espri yaparak 'Ne bu düğün mü yapacaksın.' derlerdi. Biz nereden bilelim, bunların böyle olacağını." dedi.
Dershanelerde ve öğrenci yurtlarında haftanın belirli günlerinde toplantılar yapıldığını ifade eden H.A, bu toplantılarda Fetullah Gülen'i temsilen tekli bir koltuk bulunduğunu, bu koltuğa da manevi olarak yüksek kişilerin oturtulduğunu anlattı.
Yorumlar
Gündem
Ela Rümeysa Cebeci'nin aylık geliri ortaya çıktıUyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan spiker Ela Rümeysa Cebeci'nin, 20 Aralık tarihinde savcılığa verdiği ek ifadesinde aylık gelirini 120 bin TL olarak beyan ettiği öne sürüldü.24 Aralık 2025 Çarşamba 09:04GÜNDEM
Kaza mı sabotaj mı? Uçağın düşüşüyle ilgili iddia ortalığı karıştırdıLibya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad dahil 5 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası için ortaya atılan iddia büyük ses getirdi.24 Aralık 2025 Çarşamba 09:00GÜNDEM
MEB, fenomen öğretmenler için harekete geçti! Ağır cezalar yoldaMilli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada öğrencileriyle çektiği videolarla takipçi kazanan öğretmenler hakkında gelen şikayetler üzerine inceleme başlattı.24 Aralık 2025 Çarşamba 08:53GÜNDEM
Bakan Fidan'ın konuşması Suriye'de yarıda kesildi...Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Suriye'deki basın toplantısında sözünün kesildiği ve toplantının aniden bitirildiği iddialarına ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'den açıklama geldi.24 Aralık 2025 Çarşamba 08:30GÜNDEM
Bir belediyeye daha operasyon! Çok sayıda gözaltı varŞile Belediyesine yönelik yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturmasında ikinci dalga operasyon yapıldı. Operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı.23 Aralık 2025 Salı 09:47GÜNDEM
MSB'den işçi alımı duyurusuMillî Savunma Bakanlığı, 2025 yılı kapsamında 1.113 sürekli işçi alımına ilişkin ilanını yayımladı.23 Aralık 2025 Salı 09:25GÜNDEM
Türkiye günlerdir Ela Rümeysa Cebeci'yi konuşuyor! Spiker mi casus mu?Ünlülere uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan spiker Ela Rümeysa Cebeci için ortaya atılan casusluk iddiası günrem oldu. İşte detaylar...23 Aralık 2025 Salı 09:18GÜNDEM
e-Devlet'e bomba özellik! Arabası olanlar resmen akın edeceke-Devlet mobil uygulamasına eklenen "Şarj İstasyonları" hizmeti kullanıma açıldı.22 Aralık 2025 Pazartesi 10:22GÜNDEM
Kadın spikere ait 'büyük arşiv' iddası! Birlikte olduğu isimleri kayda alıp...Bir kadın spikerin birlikte olduğu onlarca makam ve mevki sahibi kişiyi kayda aldığı, video ve fotoğrafların olduğu iddia edildi.22 Aralık 2025 Pazartesi 10:04GÜNDEM
TBMM'deki bütçe görüşmelerinde yumruklu kavgaTBMM'de devam eden bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili milletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri arasında çıkan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü.22 Aralık 2025 Pazartesi 09:09GÜNDEM
FETÖ'ye Bursa dahil 28 ilde darbe 76 şüpheli yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 haftadır FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 76 şüphelinin yakalandığını duyurdu.22 Aralık 2025 Pazartesi 08:47GÜNDEM
6 kez ışık ihlali yapanın ehliyeti alınacak!İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı ışık ihlallerine yönelik yeni yasa teklifinin detaylarını paylaştı. Yerlikaya, 6. kez ihlalde ehliyetin iptal edileceğini açıkladı.19 Aralık 2025 Cuma 09:43GÜNDEM
Şeyma Subaşı'ndan operasyon sonrası Kuran-ı kerim paylaşımıÜnlülere yapılan uyuşturucu operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarılan Şeyma Subaşı'ndan ilk açıklama geldi.19 Aralık 2025 Cuma 08:50GÜNDEM
Ünlü isimler gözaltına alındı!İstanbul'da yürütülen uyuşturucu soruşturmasında 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak İstanbul il jandarma komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.18 Aralık 2025 Perşembe 09:39GÜNDEM
Gain Medya soruşturmasında ünlü sunucu Okan Karacan gözaltına alındıGain Medya soruşturması kapsamında sunucu Okan Karacan gözaltına alındı.18 Aralık 2025 Perşembe 09:34GÜNDEM
Güllü'nün ölümünde çarpıcı iddialar! Cinayet mi? Kaza mı?Güllü'nün ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada kardeşleri Kader Tut ve Raşit Günyer'in avukatı, son günlerde müvekkilleri hakkında ortaya atılan iddiaları reddederek, tek amaçlarının kardeşlerinin ölümünün aydınlatılması olduğunu söyledi.18 Aralık 2025 Perşembe 09:13GÜNDEM
Başkente gökyüzünden bilinmeyen bir cisim düştü!Ankara'nın Elmadağ ilçesinde gökyüzünden büyük bir gürültüyle düşen bilinmeyen cisim halen aranıyor.16 Aralık 2025 Salı 10:31GÜNDEM
İnanılmaz iddialar! Mehmet Akif Ersoy'un uyuşturucu trafiğini deşifre ettiHabertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un tutuklandığı uyuşturucu soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı.16 Aralık 2025 Salı 10:25GÜNDEM
Cami önlerinde şans oyunu satışı yasaklandıİstanbul Valiliği, milli piyango bileti ve diğer şans oyunlarının satışına dair bir genelge yayımladı. Cami avlusu ve ibadethane önlerinde milli piyango biletleri ve diğer şans oyunlarının satışının yasaklandığı belirtildi.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:12GÜNDEM
Güllü'nün oğlu camı kırıp gizlice eve girmiş!Ünlü sanatçı Gül Tut'un ölümünün ardından kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in annesini kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandığı soruşturmada bu kez Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız gündeme geldi.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:06GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.