FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İADESİ
"Bir tane 'hayır' dediği için gözaltına alınmış varsa ben bugün, bu görevden ayrılırım"

17 Şubat 2017 Cuma 11:58
Adalet Bakanı Bozdağ, referandumda "hayır" dediği için gözaltına alınanın veya tutuklananın bulunmadığını belirterek "Bir tane 'hayır' dediği için gözaltına alınmış varsa ben bugün, bu görevden ayrılırım. Yok öyle bir şey" dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Habertürk'te katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.
CHP'nin, anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine götürmeme kararının sorulması üzerine Bozdağ, CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurmamasını beklemediğini söyledi.
CHP'nin, Anayasa Mahkemesine gitmekten vazgeçmesinin "samimi bir dönüş olmadığını, hesaba dayalı olduğunu" değerlendiren Bozdağ, bu konuda halkın hakemlik yapacağını belirtti.
Bekir Bozdağ, anayasa değişikliğinin TBMM'deki oylanmasında gizliliğin ihlal edilmediğini değerlendirerek, şöyle devam etti:
"Anayasa Mahkemesi, gitmiş olsaydı, hem gizlilik bakımından hem de şekil şartlarına ilişkin anayasanın koyduğu kural bakımından bunu reddederdi. Çünkü her şey anayasanın öngördüğü usule ve şekil şartlarına uygun olarak yapıldı. O yüzden CHP gitmekten vazgeçti. Eğer gitseydi tabii bu aleyhine kullanılacaktı. Anayasa Mahkemesi reddedince mahkeme reddetmiş olacaktı. Şimdi bunun aleyhine kullanılmasının önüne geçmiş oldu kendi açısından. Millete güvendiğini söyleyerek vatandaştan da olumlu bir not alabileceğini hesap ediyor. Bunun değerlendirmesini vatandaşımız yapacak. CHP'nin, gerekçesi ne olursa olsun Anayasa Mahkemesine müracaattan vazgeçmesini olumlu görüyorum ama samimi bir vazgeçme değil."
"Hayır' dediği için gözaltına alınmış biri varsa görevden ayrılırım"
Referandumda "evet", "hayır" demenin demokratik bir hak olduğunun altını çizen Bozdağ, AK Parti'den kimsenin "hayır" diyenlere terörist demediğini söyledi.
Bozdağ, "AK Parti 'hayır' diyeni terörist diye damgalıyor." şeklinde algı oluşturulmaya çalışıldığını, bununla "hayır" cephesinin çoğaltılmasının amaçlandığını belirtti.
"Evet" yönünde irade beyanında bulunanlara yönelik tepkileri anımsatan Bozdağ, "Evet kampanyasına katılanları linç yapıyorlar. Sporcular, sanatçılar dediler, neler yaptılar. Acayip bir mahalle baskısı var." değerlendirmesinde bulundu.
Bozdağ, soru üzerine, "Hayır" dediği için gözaltına alınanın veya tutuklananın bulunmadığını bildirdi.
"Bir tane 'hayır' dediği için gözaltına alınmış varsa ben bugün, bu görevden ayrılırım. Yok öyle bir şey, yok öyle bir örnek. Şimdi ne yapılıyor, birtakım kurgular var. Başka başka eylemler var, başka şeyler var. Oradan çıkılıyor deniliyor ki bu adam 'hayır' dedi, gözaltına alındı." şeklinde konuşan Bozdağ, bunun yalan olduğunu ve bir algı operasyonu yapıldığını kaydetti.
FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine yönelik soruya, "Gülen'in iadesine ilişkin dört iade dosyası ABD'ye gönderildi, ayrıca geçici tutuklanması talep edildi." karşılığını verdi.
Darbe girişimine ilişkin ABD'ye gönderilen geçici tutuklama talebiyle ilgili dosyada, iadeye yönelik ilerleyen günlerde adım atılacağını bildiren Bozdağ, şunları kaydetti:
"Amerika'nın yeni Adalet Bakanı görevine başladı. Ben kendisine bir mektup yazdım. Önümüzdeki hafta da kendisiyle bir telefon görüşmesi yapacağım. Bu konuyu da görüşmemizde ele alacağız. Sayın Bakanı Türkiye'ye de davet edeceğim. Gerekirse bizzat kendim de bir kez daha gidip yeni Bakana da bu konuyu anlatacağım. Türkiye'nin beklentilerini, hassasiyetlerini birinci elden iletme imkanı olacak."
Darbe girişimi ve FETÖ soruşturmalarına ilişkin soru üzerine de Bozdağ, yargının hızlı çalıştığını vurguladı.
Yargının kılı kırk yararak, bütün verileri en iyi şekilde değerlendirerek çalışmalarını yürüttüğüne işaret eden Bozdağ, Türkiye genelinde darbe girişimine ve FETÖ'ye yönelik yaklaşık bin 500 dava açıldığına dikkati çekti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
"Şırnak tarımda güçleniyor, bin kişiye istihdam sağlanacak"AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yaptığı konuşmada...10 Temmuz 2025 Perşembe 14:02GÜNDEM
Balıkesir İl Halk Kütüphanesi açıldı!Balıkesir İl Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un katılımı ile açıldı10 Temmuz 2025 Perşembe 13:56GÜNDEM
Yaz spor okullarına katılan öğrencilere forma desteğiAdıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi öncülüğünde...10 Temmuz 2025 Perşembe 13:54GÜNDEM
Dikkat çeken paylaşım! O gün ne açıklanacak?Erdoğan, cumartesi günü ne açıklayacak?10 Temmuz 2025 Perşembe 11:29GÜNDEM
CHP'li milletvekillerinden ortak açıklama!CHP’li 134 milletvekili belediyelere yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu yapılan tutuklamalara tepki gösteren ortak bir yazılı açıklama yaptı.10 Temmuz 2025 Perşembe 11:25GÜNDEM
Kartalkaya faciası davasında dördüncü günYangın faciasına ilişkin görülen davada 19'u tutuklu 32 sanık üçüncü günde yargılanmaya devam ediyor.10 Temmuz 2025 Perşembe 09:50GÜNDEM
CHP'li Şile Belediyesi'ne operasyonBaşkan Özgür Kabadayı gözaltında10 Temmuz 2025 Perşembe 09:40GÜNDEM
AKP'li Tayyar: Tuhaf şeyler oluyorAKP'li eski vekil uyardı: Tuhaf şeyler oluyor10 Temmuz 2025 Perşembe 08:26GÜNDEM
Fahrettin Altun görevden alındıAltun'un yerine ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı.10 Temmuz 2025 Perşembe 07:36GÜNDEM
Musk’tan "Grok" açıklaması: "Konu ele alınıyor"Sosyal medya platformu X’in sahibi Musk’tan "Grok" açıklaması: "Konu ele alınıyor"10 Temmuz 2025 Perşembe 07:12GÜNDEM
Otel müdürü "resepsiyonistim" dediYangın faciasında "yetki" krizi09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:50GÜNDEM
Dervişoğlu'ndan İmralı mesajına sert tepki'Yazıklar olsun, bu aymazlığı millet affetmez!'09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:42GÜNDEM
Karısının bıçakladığı adam öldüKarısı tarafından bıçaklanan adam hayatını kaybetti.09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:30GÜNDEM
Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu Tan'ın cenazesindeÖzgür Özel ile Kılıçdaroğlu, Milletvekili Namık Tan’ın annesinin cenazesine katıldı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:26GÜNDEM
İBB soruşturmasında yeni dalgaİBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 10 şüpheli daha gözaltına alındı09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:48GÜNDEM
Mansur Yavaş'tan 'görevi bırakma' çıkışıYavaş: "Eğer gerçekten amaç sadece CHP'li belediye başkanlarının önünü kesmek, onları çalıştırmamaksa ben hemen bugün görevi bırakmaya razıyım." dedi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:03GÜNDEM
Grok'a erişim engeli getirildiX'in yapay zeka aracı Grok'a erişim engeli getirildi09 Temmuz 2025 Çarşamba 09:55GÜNDEM
İklim Kanunu Resmi Gazete'de7552 sayılı İklim Kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 08:39GÜNDEM
Zeydan Karalar tutuklandıAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı09 Temmuz 2025 Çarşamba 05:44GÜNDEM
'Duruşmalar TRT'de yayınlansın' talebine destekBahçeli Özel'in 'Duruşmalar TRT'de yayınlansın' talebine destek verdi 'Madem bu kadar ısrarlıdır...'08 Temmuz 2025 Salı 11:56GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış