FENERBAHÇE, SEZONU KUPASIZ KAPATTI
Sarı-lacivertlilerin sezon istatistikleri...

29 Mayıs 2024 Çarşamba 11:20
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’de kulüp tarihinin en fazla puan topladığı (99) sezonu geride bırakırken, rakip filelere de 99 gol gönderdi. Derbi mağlubiyeti almayan sarı-lacivertliler, deplasmanda 19 maçta da mağlubiyet yüzü görmedi ve 51 puan toplayarak rekor kırdı. Tüm bu istatistiklere rağmen Kanarya, sezonu kupa alamadan kapadı.
Trendyol Süper Lig’de 2023-2024 sezonu geçtiğimiz hafta sonu oynanan müsabakalarla tamamlandı. Fenerbahçe, 38 maçta 31 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak sezonu 99 puanla ikinci sırada tamamladı. Rakip ağları 99 kez sarsan sarı-lacivertli ekip, filelerinde ise 31 gole engel olamadı.
19 maçlık galibiyet serisiyle başladı
Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde sezona başarılı bir giriş yapan sarı-lacivertliler, ligde oynadığı 10 maçta 10 galibiyet alarak, Süper Lig tarihinde 'en iyi başlangıç' rekorunun sahibi oldu. UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. eleme turundan başlayan Fenerbahçe, elemelerde 6, grup aşamasında da ilk 3 maçta galibiyet elde ederek tüm kulvarlarda oynadığı 19 karşılaşmanın tamamını kazanmayı başardı. Bu seri ligin 11. haftasında oynanan Trabzonspor mücadelesinde sona erdi.
27 maçlık yenilmezlik serisi
Fenerbahçe, Süper Lig'in son haftasında İstanbulspor'u 6-0 mağlup etti ve ligde oynadığı son 27 maçta yenilgi yüzü görmedi. Sarı-lacivertliler, bu süreçte Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Kayserispor ve İstanbulspor'u 2’şer kez, Sivasspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor, Adana Demirspor ve Galatasaray’ı 1'er kez mağlup etti. Ligin ilk yarısında oynanan Adana Demirspor, Galatasaray ile ikinci devredeki Samsunspor, Alanyaspor, Sivasspor ve Konyaspor maçlarından da beraberlikle ayrıldı.
Deplasmanda maç kaybetmedi
Fenerbahçe, 2023-2024 sezonunda dış sahada Süper Lig tarihinin en fazla galibiyet ve en fazla puan topladığı dönemi yaşadı. Deplasmanda 19 maça çıkan Fenerbahçe, 16 galibiyet, 3 beraberlik elde etti ve 51 puan topladı. 12 karşılaşmada ise kalesini gole kapattı. Kanarya, Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan takımlarla deplasmanda oynadığı maçlarda hanesine 3 puan yazdırdı. Galatasaray'ı 1-0, Beşiktaş'ı 3-1, Trabzonspor'u 3-2 ve Başakşehir'i de 1-0 mağlup etmeyi başardı.
Konferans Ligi'nde çeyrek final
UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3 eleme turu oynayan Fenerbahçe, bu süreçte Zimbru, Maribor ve Twente'yi eleyerek adını gruplara yazdırdı. Grup aşamasında Nordsjaelland, Ludogorets ve Spartak Trnava ile mücadele eden sarı-lacivertliler, 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti ve 12 puanla grubu lider tamamladı. Doğrudan son 16 turuna yükselen Fenerbahçe, Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'i 3-0 ve 1-0'lık skorlarla eleyerek çeyrek finale çıktı. Bu turda Olympiakos'a ilk maçta 3-2 kaybeden Kanarya, rövanşta 1-0'la eşitliği sağladı.
Fenerbahçe, rakibine penaltı atışlarında kaybederek turnuvaya veda etti. Bu organizasyonda en golcü isimler 6'şar golle Michy Batshuayi, İrfan Can Kahveci ve Dusan Tadic oldu.
İsmail Kartal, puan ortalamasını yükseltti
Fenerbahçe'de 3. dönemini geçiren İsmail Kartal, takımının başında 57 maça çıktı. Deneyimli teknik adam, Süper Lig, UEFA Konferans Ligi ve Türkiye Kupası'nda toplam 45 galibiyet elde etti. Ligde 99 puan alarak 2.61 puan ortalaması yakalayan tecrübeli çalıştırıcı, kulüp tarihinin en başarılı performansına imza attı.
33 farklı oyuncu forma giydi
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, bu sezon ligde 16'sı yabancı 17'si yerli toplam 33 oyuncuya forma şansı verdi. Takımın en deneyimlisi 38 yaşındaki Edin Dzeko olurken, 18 yaşındaki Yusuf Akçiçek de forma giyen en genç isimdi. Süper Lig'de 15 farklı futbolcu takımı adına gol kaydederken, tüm kulvarlarda 23 isim gol sevinci yaşadı. Öte yandan bu sezon 15 farklı milletten futbolcu sarı-lacivertli formayı terletti.
Hücum oyuncuları göz doldurdu
Sezonun en golcü takımı olan sarı-lacivertlilerde hücum oyuncularının performansları da ön plana çıktı. Takımın gol yükünü çeken Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko, rakip filelere 21 gol gönderdi ve 3 asist yaptı. Ligde sadece 4 maçta 11 başlayan Michy Batshuayi ise 27 karşılaşmada toplam 776 dakika süre alırken 12 gol kaydetti. Kariyerinin en iyi sezonunu geride bırakan İrfan Can Kahveci, 12 gol, 7 asistlik performans sergiledi.
Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski de 10'ar gole imza atarken; Tadic, sezonu 14 asist, Szymanski de 11 asistle kapattı.
Takımın değişmezleri Tadic, Ferdi ve Szymanski
Takımın kaptanlarından Dusan Tadic, 38 haftanın tamamında formayı sırtına geçirirken, yalnızca 1 maçta sonradan oyuna dahil oldu. Ferdi Kadıoğlu, sakatlığı nedeniyle 1 mücadeleyi kaçırırken, 37 müsabakada sarı-lacivertli formayla ter döktü. Milli futbolcu ayrıca 3 bin 328 dakikayla ligde en fazla süre alan isim oldu. Sebastian Szymanski de 37 karşılaşmada oynadı, 1 maçta ise kart cezası nedeniyle kadroda yer almadı.
Türkiye Kupası ve Süper Kupa serüveni
Geçtiğimiz sezon müzesine götürdüğü Ziraat Türkiye Kupası'na bu yıl 3. Tur'dan başlayan Fenerbahçe, Adanaspor'u 6-0 mağlup ederek tur atladı. Michy Batshuayi bu karşılaşmada 4 gol kaydederek, kariyeri adına bir ilk yaşadı. Son 16 turunda Gaziantep FK'yı 2-0 ile geçen sarı-lacivertliler, çeyrek finalde ise MKE Ankaragücü'ne 3-0 yenilerek kupadan elendi.
Galatasaray ile oynanan Turkcell Süper Kupa maçına U-19 Takımı ile çıkma kararı alan Fenerbahçe, sahadan çekilerek rakibine hükmen mağlup oldu.
17 maçta kalesini gole kapattı
Sarı-lacivertliler, ligde 38 karşılaşmada kalesinde 31 gol görürken, Galatasaray'ın ardından 'en az gol yiyen' ikinci takım oldu. Sezonun ilk maçında kaleyi Altay Bayındır korurken, sonraki 2 müsabakada ise İrfan Can Eğribayat görev yaptı. Daha sonra takıma dahil olarak kaleyi devralan Dominik Livakovic, 34 lig maçında sahaya çıktı. Fenerbahçe, bu sezon 17 mücadelede ise kalesini gole kapattı.
4 futbolcu kırmızı kart gördü
Fenerbahçe'de bu sezon 2'si İsmail Yüksek olmak üzere 4 oyuncusu kırmızı kart gördü. İsmail Yüksek (MKE Ankaragücü ve Trabzonspor), Fred (Kayserispor), Mert Hakan Yandaş (Kayserispor), Alexander Djiku (Galatasaray) hakemler tarafından oyundan ihraç edildi. Takımda en fazla sarı kart gören oyuncu ise Bright Osayi-Samuel. Nijeryalı futbolcu, 23 karşılaşmada 11 sarı kart gördü. Jayden Oosterwolde de 8 sarı kartla Osayi'yi takip etti. Bu iki defans oyuncusu lig maratonunda 2 kez kart cezası çekti.
Derbilerde 10 puan topladı
Geçtiğimiz sezon derbi kazanamayan Kanarya, bu sezon ise en başarılı sezonlarından birini yaşadı. Sarı-lacivertliler, ezeli rakipleriyle oynadığı 4 maçta yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray ile sahasında golsüz berabere kalan Fenerbahçe, deplasmanda 1-0 kazandı. Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 yenen sarı-lacivertli ekip, Kadıköy'de de sahadan 2-1'lik galip sonuçla ayrıldı. Fenerbahçe, böylelikle 4 mücadelede 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak, 10 puan topladı.
Farklı galibiyetler
Ligin ilk yarısında Çaykur Rizespor, Pendikspor ve İstanbulspor'a 5'er gol atmayı başaran Fenerbahçe, Konyaspor maçından da 7-1'lik skorla sahadan ayrıldı. Sarı-lacivertliler, ligin son karşılaşmasında da İstanbulspor'u 6-0 mağlup etti. Kanarya, 17 maçını 2 veya daha üzeri farklı sonuçla kazandı.
Fenerbahçe Avrupa'da Talisca ile farka koştuUEFA Avrupa Ligi'nin 6. haftasında Fenerbahçe, Norveç deplasmanında Brann'ı 4-0 mağlup etti.12 Aralık 2025 Cuma 10:11SPOR
Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplar belli olduZiraat Türkiye Kupası grupları yapılan kura çekiminin ardından belli oldu. Buna göre C Grubu ilk hafta maçında Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi oynanacak.06 Aralık 2025 Cumartesi 09:57SPOR
Penaltı mı değil mi? Ünlü yorumcular son noktayı koyduGalatasaray ve Samsunspor arasında oynanan maçın 90+7. dakikasında Kazımcan'ın elle oynadığı iddia edilen pozisyon, hakem yorumcuları tarafından değerlendirildi.06 Aralık 2025 Cumartesi 09:55SPOR
Galatasaray son dakikada 3 puanı aldıGalatasaray, Samsunspor galibiyetiyle Trendyol Süper Lig’de evindeki yenilmezliğini 26 maça çıkardı.06 Aralık 2025 Cumartesi 09:30SPOR
2026 Dünya Kupası’nda Türkiye’nin muhtemel rakipleri belli oldu2026 Dünya Kupası grup kuraları bu akşam çekilirken, A Milli Futbol Takımı’nın da muhtemel rakipleri belli oldu.06 Aralık 2025 Cumartesi 09:27SPOR
Galatasaray'a 90+5 şoku! Fenerbahçe evinde yıkılmadıTrendyol Süper Lig’in 14. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı.01 Aralık 2025 Pazartesi 22:37SPOR
Fenerbahçe ile Galatasaray 404. randevudaFenerbahçe ile Galatasaray bugün oynanacak derbiyle 404. kez rakip olacak. Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 149’a 130 üstünlüğü bulunuyor.01 Aralık 2025 Pazartesi 09:43SPOR
Trendyol Süper Lig’de 14. hafta heyecanıTrendyol Süper Lig’in 14. haftası yarın oynanacak Kocaelispor-Gençlerbirliği maçıyla başlayacak.27 Kasım 2025 Perşembe 10:17SPOR
Mbappe 4 gol attı Real Madrid kazandıUEFA Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında İspanyol ekibi Real Madrid deplasmanda Yunan takımı Olympiakos'u 4-3 mağlup etti. Kylian Mbappe attığı 4 golle maça damga vururken, milli oyuncu Arda Güler de bir asist yaptı.27 Kasım 2025 Perşembe 10:15SPOR
A Milliler, FIFA sıralamasında bir basamak yükseldi2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde play-off turunda mücadele edecek A Milli Futbol Takımı, bugün FIFA tarafından açıklanan kasım ayı dünya sıralamasında topladığı bin 582 puanla bir basamak yükselerek 25. sıraya yerleşti.20 Kasım 2025 Perşembe 09:56SPOR
Ünlü futbolcu Alisha Lehmann'ın evi soyulduJuventus kariyerinin ardından Como'ya transfer olan İsviçreli futbolcu Alisha Lehmann, evine hırsız girdiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı.19 Kasım 2025 Çarşamba 10:52SPOR
Milliler, Dünya Kupası yolunda... İşte muhtemel rakiplerA Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele etmek için play-off oynayacak.19 Kasım 2025 Çarşamba 10:41SPOR
A Milliler, İspanya deplasmanındaA Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu 6. ve son maçında bugün deplasmanda İspanya ile karşı karşıya gelecek.18 Kasım 2025 Salı 10:38SPOR
Galatasaray'da alarm! 4 oyuncu yokGalatasaray, 21 Aralık'ta başlayacak Afrika Kupası nedeniyle 4 oyuncusunu birden kaybedecek.13 Kasım 2025 Perşembe 11:03SPOR
Fenerbahçe, Lewandowski bombasını patlatıyorŞampiyonluk yarışında yeniden iddialı konuma gelen Fenerbahçe, devre arası transfer dönemi için çalışmalarını hızlandırdı. Sarı-lacivertlilerin radarındaki en büyük yıldız ise Barcelona'nın dünyaca ünlü golcüsü Robert Lewandowski.13 Kasım 2025 Perşembe 09:05SPOR
Bahis oynadığı ortaya çıkan futbolcunun gördüğü kart olay olduTürkiye Futbol Federasyonu'nun bahis soruşturması kapsamında PFDK'ya sevk ettiği 1024 futbolcu arasında yer alan tek yabancı isim olan Konyasporlu Alassane Ndao'nun, geçen sezon gördüğü kırmızı kart sonrası yaptığı sevinç hareketi yeniden gündeme geldi.12 Kasım 2025 Çarşamba 10:11SPOR
Alperenli Houston Rockets, Milwaukee Bucks’ı 122-115 yendiNBA’de milli basketbolcu Alperen Şengün’ün formasını giydiği Houston Rockets, deplasmanda karşı karşıya geldiği Milwaukee Bucks’ı 122-115’lik skorla mağlup etti. Alperen, müsabakada 23 sayı, 11 ribaund ve 7 asistle oynadı.10 Kasım 2025 Pazartesi 11:27SPOR
Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadıTrendyol Süper Lig’in 12. haftasında Fenerbahçe, evinde karşılaştığı Kayserispor’u 4-2 mağlup etti.09 Kasım 2025 Pazar 22:22SPOR
Galatasaray, ligde bu sezon ilk kez yenildiGalatasaray, Kocaelispor maçıyla bu sezon Trendyol Süper Lig’de ilk kez mağlup oldu.09 Kasım 2025 Pazar 19:00SPOR
Messi Galatasaray'a mı geliyor? Resmi açıklama geldiGalatasaray'ın Lionel Messi'yi 4 aylığına kiralama girişimiyle ilgili iddialara, Inter Miami'den resmi açıklama geldi. ABD ekibi, Arjantinli süper yıldızı başka bir takıma göndermeye niyetli olmadığını duyurdu.08 Kasım 2025 Cumartesi 11:30SPOR
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.