23 Haziran 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul24°C
  • Ankara29°C

FATMA KARANFİL'İN CENAZESİNDE VEFASIZLIK

Karanfil'in cenazesine dizide birlikte oynadığı sanatçılar dışında az sayıda katılım oldu...

Fatma Karanfil'in cenazesinde vefasızlık

05 Haziran 2024 Çarşamba 15:24

Yeşilçam'da iz bırakan oyunculardan olan Aşk-ı Memnu ve Çocuklar Duymasın gibi dizilerde de oynayan ve yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle İstanbul'da 72 yaşında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Fatma Karanfil son yolculuğuna uğurlandı. Karanfil'in cenazesine katılımın az olduğu görüldü.   

Yeşilçam'da iz bırakan oyunculardan ünlü sanatçı Fatma Karanfil, kanser hastalığı nedeniyle 72 yaşında hayatını kaybetti. 2008'de yayınlanan 'Aşk-ı Memnu' adlı dizide 'Şayeste' karakterini canlandıran, Çocuklar Duymasın dizisinde de oynayan Karanfil için Beşiktaş'ta bulunan Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Sinema Genel Müdürü Birol Güven, ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit, ünlü oyuncu Pınar Altuğ ve yakınları katıldı. Taziyeleri ise Karanfil'in yeğenleri Aslı ve Elif Karanfil kabul etti. 

"Çok disiplinli, hayat dolu çok profesyonel bir oyuncuydu" 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, "Türk ekranlarının çok değerli bir sanatçısıydı. Ben de onunla çalışma fırsatını elde ettim. Çok disiplinli, hayat dolu çok profesyonel bir oyuncuydu. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.  

Üzüntülerini dile getiren Hülya Koçyiğit ise, "Türk sinemasının yıldızlarından birini daha ebediyete yolcu ediyoruz. O kadar güzel bir insandı o kadar güzel hatıralar bıraktı ki bize. Ruhu şad olsun. Biz onu çok sevdik. Ben onu ne yazık ki entübe edilmiş haliyle ziyaret ettim. Ben onunla konuştum. O bana gözleriyle selam verdi" dedi.  

Cenazeye katılım az oldu 

Karanfil için öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı kılındı. Helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Karanfil'in tabutu omuzlara alınarak Feriköy Mezarlığı'na defnedilmek üzere cenaze aracına konuldu. Öte yandan Karanfil'in cenazesine katılımın oldukça az olduğu görüldü. 

TIKLA İZLE: CENAZEDEN DETAYLAR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Magazin