21 Eylül 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara13°C

ETO’O’DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MAÇ TEKLİFİ

Samuel Eto'o Vakfı'nın, 16 Temmuz 2016'da Antalya'da yardım amaçlı olarak düzenleyeceği turnuvanın tanıtım programı bu sabah Çırağan Sarayı toplantı...

Eto’o’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a maç teklifi

14 Mayıs 2016 Cumartesi 15:25

Samuel Eto'o Vakfı'nın, 16 Temmuz 2016'da Antalya'da yardım amaçlı olarak düzenleyeceği turnuvanın tanıtım programı bu sabah Çırağan Sarayı toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Antalyasporun ünlü futbolcusu Samuel Eto'o, "Dünyanın en büyük futbolcularıyla oynadım ama Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da mutlaka oynamak isterim. Eğer onunla birlikte maç yapabilirsem bu benim için çok büyük bir hediye olacak ve bu vakfımız için de çok güzel bir hediye olacak. Umarım birkaç saniye de olsa bizimle oynar." dedi.

Samuel Eto'o Vakfı çocukların eğitimi, meslek edinme ve gelişimi ile ilgili yardım amacıyla 16 Temmuz 2016'da Antalya'da bir maç düzenliyor. Maça Messi, Neymar, Suarez, Maradona, Demba Ba, Drogba gibi dünya yıldızlarının katılacağı belirtildi. Organizasyonun tanıtım toplantısında söz olan dünyaca ünlü futbolcu Samuel Eto'o, "Dünyanın en büyük futbolcularıyla oynadım ama Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da mutlaka oynamak isterim. Eğer onunla birlikte maç yapabilirsem bu benim için çok büyük bir hediye olacak ve bu vakfımız için de çok güzel bir hediye olacak. Umarım birkaç saniye de olsa bizimle oynar." dedi.

16 Temmuz'da maçı oynayacaklarını söyleyen Eto'o, bunun kendisi için bir doğum gününden daha fazla olduğunu belirtti. Eto'o, "Biz burada hem futbolu hem Antalya şehrini hem de Türkiye'yi onurlandıracağız. Gelecekte dünya çapında yapılacak maçlar Türkiye'de olacak, yani dünya futbolunun geleceği Türkiye'yle bağlantılı olacak. İspanya, İngiltere gibi Türkiye de dünyada çok önemli bir isim olacak. Çünkü Türkiye'nin her yerinde çok iyi tesisler var." dedi.

"RONALDİNHO'YLA BARCELONA'DA NASIL BİRLİKTE ÇALIŞTIYSAK EN AZ O KADAR İYİ KOŞULLARDA ÇALIŞACAĞIZ"

Ronaldinho'nun Antalyaspor'a transferiyle ilgili sorulan bir soruya da cevap veren Samuel Eto'o sözlerine, "Ronaldinho biliyor ki kardeşi Eto'o Antalya'da çok rahat" diyerek başladığı açıklamasına daha sonra şöyle devam etti:

"Birkaç gün önce Ronaldinho'yla konuştum. Şehirden bahsettim, altyapımızdan tesislerimizden bahsettim ve Antalya'da bulacağı güzel şeylerden bahsettim. Barcelona'da nasıl birlikte çalıştıysak en az o kadar iyi koşullarda çalışacağız. Sayın başkan kendisine bir teklifte bulundu. Biz de cevabını bekliyoruz, umarım çok uzun sürmez. Ben onunla oynamayı çok istiyorum ve önümüzdeki sezonu onun golleriyle kazanmayı çok istiyorum."

MARADONA GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ OYUNCU

Maradona'yı turnuvaya katılmaya nasıl ikna ettiğine dair sorulan bir soru üzerine de futbolun çok büyük bir aile olduğunu ve kendi aralarında sohbet ettiklerini konuştuklarını belirten Eto'o, "Maradona'yla sohbet ederek konuşarak, yaptıklarımızı ona anlatarak, O'nu ikna ettik. Maradona çok büyük yürekli bir insan. Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu." diye cevap verdi.

Turnuvanın Türkiye ve Antalya'daki en büyük tanıtım olduğunu söyleyen Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ise yaptığı açıklamada, "Bu organizasyonun bizim ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle yapılıyor olması ve sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleşecek olması organizasyonun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor." dedi.

"TRABZONSPOR MAÇINDA ZARİF BİR GALİBİYET ALDIK"

Bu arada bir basın mensubunun Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor'a karşı aldıkları 7-0'lık galibiyeti sorması üzerine ise Samuel Eto'o, takım arkadaşlarını kutlayarak söze başlarken, Trabzonspor karşısında zarif bir galibiyet aldıklarını söyledi. Eto'o sözlerini şöyle tamamladı:

"Takım olarak zaman zaman istediğimiz şeyleri yapamadık. Ancak ben takımıma Antalya'ya her zaman inandım. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Trabzonspor gibi bir takım karşısında 7-0 kazandık ve çok zarif bir galibiyet aldık."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem