28 Mart 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

EREN ERDEM'DEN SERT TEPKİ

CHP'li Erdem: Bu manşeti atan arkadaş azıcık vicdanın sızladı mı? Utanma duygun var mı?...

Eren Erdem'den sert tepki

03 Ekim 2022 Pazartesi 09:49

Hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski CHP Milletvekili Eren Erdem, yeniden yargılandığı davada beraat etti. Beraat eden CHP'li Erdem katıldığı ilk televizyon yayınında "4 yıldır bu konuşmayı yapmayı bekliyordum" deyip hakkında çeşitli ithamlarda bulunan hükümet medyası yöneticilerine şu soruyu sordu; "Bu manşetleri atan kişiler! Vicdanınız var mı? Bugün bu karar sonrası utandınız mı? Siz bana bunu yaptınız ama siz haksızlığa uğrarsanız sizin hakkınızı ben savunacağım kardeşim" dedi.

EVLADIMDAN ÖZÜR DİLEYİN

CHP'li Erdem, "Ben,özrünüzü beklemiyorum. Lakin, bu manşetlerle beni tutuklatıp, 17 ay babasız bıraktığınız evladımdan özür dileyin. Bu soruyu sormak için tam 4 yıldır bekliyorum; Beraat kararı kesinleşince azıcık utandınız mı?" diye konuştu.

Masum olduğu kesinleşen Erdem, "Bu manşeti atan muhterem hisset! Gözlerime bakarak hisset! 4 yıl boyunca bana her türlü hakareti yaptınız. Kızgın mıyım evet! Bu manşeti atan arkadaş sana söylüyorum bizim iktidarımızda bana yapılan sana yapılmayacak. Sana söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

MİLLETİN CEBİNDEN ÇIKACAĞI İÇİN DAVA AÇMIYORUM

Yasal hakkı olan tazminat davasını açmayacağını belirten Erdem, "Ben devletime tazminat davası açmayacağım. Niye? Bu parayı vatandaş ödeyecek. Bu para devletin kasasından çıkacak. Bu manşetleri atanların, bana kumpas kuranların cebinden çıkmayacak ki. Bu yüzden dava açmıyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 1 Mart 2019'da Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Atabey hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) "üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetmişti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya 2020 yılında Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, kararı bozdu. Kararın bozulmasının ardından dosya yeniden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

17 AY TUTUKLU KALMIŞTI

Mahkeme, davayı yeniden karara bağladı ve tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem