ERDOĞAN'DAN MACRON'A TEPKİ
"Sayın Macron, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir."

29 Kasım 2019 Cuma 15:42
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' açıklamasına sert tepki gösterdi: "Sayın Macron bak Türkiye'den sesleniyorum, NATO'da da söyleyeceğim, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maltepe'de Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi temel atma töreninde konuştu.
Türkiye'de üniversite üniversite sayısını 76'dan 207'ye çıkarırken sadece skor amaçlı hareket etmediklerini söyleyen Erdoğan, "En köklüsünden en yenisine kadar, tüm üniversitelerimizin yüksek öğrenimden beklediğimiz işlevleri yerine getirebilecek anlayışa, donanıma, altyapıya sahip olması için de çalıştık" dedi.
Erdoğan, "Üniversitelerimizin başarıları ülkemizin en büyük gururu, övünç kaynağı olmalıdır. Cumhurbaşkanı olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz. İlk 500, ilk 100 listelerinde ülkemizden bir elin parmağı kadar değil göğsümüzü kabartacak düzeyde üniversitelerin yer almasını bekliyoruz" diye konuştu.
'Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak-çıkarmamak... Bu senin haddine mi?'
Economist dergisine verdiği röportajda 'NATO'nun beyin ölümü yaşadığını' söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sert sözlerle yüklenen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron bak Türkiye'den sesleniyorum, NATO'da da söyleyeceğim, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir. Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak-çıkarmamak... Bu senin haddine mi? Böyle bir şeyin kararını senin verme yetkin var mı?"
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Bu coğrafya, inancıyla ilgili hassasiyetlerine dokunulmaması şartıyla her imkanı, her değeri, her birikimi kucaklama kültürüne sahiptir. İslam dünyasının sıkıntılarının sebebi nasıl İslam değilse, ülkemizin geçmişte yaşadığı krizleri de milletimize ve kültürümüze mal edemeyiz.
Kendimiz olmayı, kendimiz üretmeyi, kendimiz düşünmeyi bırakıp başkalarına benzemeyi hayatımızın merkezine yerleştirdiğimiz gün, kaybetmeye başlarız.
Başımıza gelenlerin nedeni son birkaç asırdır medeniyet ufkunu yitirmiş, öz güvenini kaybetmiş, Batı karşısında ezik, kendi kültürüne karşı nobran, kendisi üretmek yerine kopyalamayı bilim diye yutturmuş bir zihniyetin üzerimize karabasan gibi çökmüş olmasıdır.
Türkiye, son 17 yılda yaşadığı büyük dönüşümün ardından sadece bilim alanında değil her konuda çok farklı bir kulvara girmiştir. Artık kendisine inanan, gücüne inanan, hedeflerine kilitlenen, tuzakları bozan bir Türkiye var.
Üniversitelerimizden beklentimiz, medeniyet davamızı her türlü ön yargıdan arınmış olarak, insanlığın tüm birikimini kullanarak güçlendirmeyi yükseltmeleri ve yüceltmeleridir.
Arnavutluk'a inşallah, en uygun yerde ekiplerimiz çalışmalarını yapacak ve 500 konutu Türk kardeşleri olarak orada inşa etmiş olacağız.
Başka yerlerde üretilen bilginin ezbercisi, kopyacısı, tekrarcısı değil bizatihi bilginin membaı haline gelen üniversitelere sahip olmanın hayaliyle yaşıyoruz.
Türkiye ile ilgili hazım sorunu yaşayanların giderek arttığını görüyoruz. Son örneği NATO tartışmalarıdır. Hiç risk almayan hep kazanmaya alışmış kimi ülkeler, Türkiye'nin kendi hakkını, hukukunu, egemenliğini koruma çabalarına tahammül edemiyor. Fransa Cumhurbaşkanı'nın son açıklamaları bu hastalıklı anlayışın örneklerinden biridir.
'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir' diyor.
Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron bak Türkiye'den sesleniyorum, NATO'da da söyleyeceğim, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir.
Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak-çıkarmamak... Bu senin haddine mi? Böyle bir şeyin kararını senin verme yetkin var mı?
NATO için Fransa ne anlam ifade ediyoruz bilemeyiz ama Türkiye bu kurumun en önemli üyesidir. Türkiye olmasa, dünyanın dört bir yanındaki teröristlerin Avrupa'ya yığılacağından kimsenin şüphesi olmasın.
Ülkemizin haklı hassasiyetlerini hiçe sayıp en küçük bir ilgilerinin olmadığı Suriye'de tırnak tutturmaya çalışan Fransa'nın ta kendisidir.
(Fransa'nın Suriye'de bulunması) Senin orada bulunmaya hak ve selahiyetin yok. Seni rejim de davet etmiş değil.
Türkiye'nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda, söylediği her şeyi yapacak gücü, kararlılığı, imkanı olduğu, herhalde artık iyice görülmüş, kabul edilmiştir.
Güvenli bölgeden ve ötesinden ülkemize yönelen tehditler makul bir sürede bertaraf edilemezse bu işi bizzat kendimiz yapmakta tereddüt göstermeyiz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devlet erkanı Anıtkabir’de(TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, beraberindeki heyetle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.23 Nisan 2025 Çarşamba 11:11GÜNDEM
Yenidoğan Çetesi davasına devam ediliyorDavanın 4. duruşmasının görülmesine 2'inci gününde devam ediyor.22 Nisan 2025 Salı 12:04GÜNDEM
Hüseyin Baş'tan Gazze tehcirine 'hicret' diyenlere tepki"Trump’ın Gazze’yi boşaltma planına tahliye değil hicret diyorlar"22 Nisan 2025 Salı 11:57GÜNDEM
‘sahte diploma' soruşturmasında 27 kişi ifade verecekEkrem İmamoğlu'nun ‘sahte diploma' soruşturmasında 27 kişi 'şüpheli' sıfatıyla ifade verecek21 Nisan 2025 Pazartesi 12:05GÜNDEM
İmralı Heyeti Öcalan ile görüşmeye gidiyorDEM Parti İmralı Heyeti teröristbaşı Abdullah Öcalan'la görüşmek için İmralı Adası'na gidiyor.21 Nisan 2025 Pazartesi 11:16GÜNDEM
"Bahçeli erken seçime götürecek!"Bahçeli'ye yakın isimden çarpıcı 'erken seçim' iddiası!21 Nisan 2025 Pazartesi 10:17GÜNDEM
Soylu Kuzey Kıbrıs iddialarına çok sert cevap verdi'Namussuzlara duyurulur...'21 Nisan 2025 Pazartesi 10:03GÜNDEM
Telefon dolandırıcıları paraları PKK'ya aktarmışSahte savcı ve avukatlara yönelik operasyon: 15 gözaltı21 Nisan 2025 Pazartesi 09:53GÜNDEM
Ücretli doğum izni 1 yıla çıkarılıyorTaslak çalışması hazırlandı...21 Nisan 2025 Pazartesi 09:45GÜNDEM
Yenidoğan Çetesi davasında 4. duruşmaYenidoğan Çetesi davasında 4. duruşmanın görülmesine başlandı21 Nisan 2025 Pazartesi 09:35GÜNDEM
"Forex yatırımı" operasyonu: 36 gözaltıİstanbul merkezli 8 ilde dolandırıcılık ve kara para aklama operasyonu19 Nisan 2025 Cumartesi 12:02GÜNDEM
Daire Başkanının kasasından 26 kilo altın çıktıEski DHMİ İşletme Daire Başkanı Acar'ın kasasında 26 kilo altın ele geçirildi19 Nisan 2025 Cumartesi 11:13GÜNDEM
Türkiye nüfusunun yüzde 25'i çocukTürkiye nüfusunun yüzde 25,5'ini çocuk nüfus oluşturdu18 Nisan 2025 Cuma 11:26GÜNDEM
8 milyon TL değerinde sahte bebek maması ele geçirildiOperasyon sonucunda 1 şüpheli şahıs gözaltına alındı18 Nisan 2025 Cuma 11:22GÜNDEM
Hastaneden Sırrı Süreyya Önder'le ilgili açıklamaHastaneden Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumuyla ilgili açıklama18 Nisan 2025 Cuma 11:00GÜNDEM
Kemalpaşa Belediyesi'ne operasyonKemalpaşa Belediyesine yönelik "usulsüzlük operasyonu"... Şüpheliler adliyeye sevk edildi18 Nisan 2025 Cuma 09:14GÜNDEM
"Netice alana kadar aynı iradeyi muhafaza edeceğiz"Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Netice alana kadar aynı iradeyi muhafaza edeceğiz"17 Nisan 2025 Perşembe 18:48GÜNDEM
Rasim Ozan Kütahyalı adli kontrol şartıyla serbestRasim Ozan Kütahyalı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı17 Nisan 2025 Perşembe 16:02GÜNDEM
AFAD duyurdu... Malatya'da depremMalatya'da 13:53'te 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.17 Nisan 2025 Perşembe 13:54GÜNDEM
Adalet Bakanı Tunç ile İmralı Heyeti görüşmesi ertelendiAdalet Bakanı Tunç ile İmralı Heyeti’nin yapacağı görüşme ertelendi17 Nisan 2025 Perşembe 11:03GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış