ERDOĞAN'DAN 2020 AÇIKLAMALARI
Erdoğan: 2020 yılına ait bazı müjdelerimizi paylaşmak istiyorum

21 Kasım 2019 Perşembe 15:53
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Şurası vesilesiyle kamuoyuyla 2020 yılına ait bazı 'müjdeleri' paylaştı.
Su kaynaklarının verimli yönetilebilmesi amacıyla Su Kanunu çıkaracaklarını belirten Erdoğan, "İnşallah 56 milyon küçükbaş rakamını yakalamak istiyoruz. Sürüye katılan hayvan başına ilave 100 lira destek vereceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 3. Türkiye Tarım Orman Şurası'nda konuştu.
"Ziraat Bankamız inşallah çiftçilerimizle, çok daha etraflıca, geniş kapsamlı ve kredide bugüne kadar alışılmışın dışında bir dayanışmayı sürdürecektir" diyen Erdoğan, "Milletimizin gıda güvenliğini garanti altına almak, her ülke gibi Türkiye için de bir milli güvenlik meselesi haline gelmiştir. Türk tarımını, küresel şirketlerin, sadece kar odaklı çalışan çarkı içinde kesinlikle ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
"Temel tarım ürünlerinde dışa bağımlı olmak, en az savunma sanayisinde dışa bağımlılık kadar tehlikelidir" şeklinde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:
"Tarımsal hasılada dünyada yedinci, Avrupa'da ise birinci sıradayız. Fındık, kiraz, kayısı ve ayva üretimde dünya lideriyiz. Dünyanın 195 farklı ülkesine bin 690 tarım ürünü ihraç ediyoruz."
Erdoğan, şöyle devam etti:
"Ata Tohumu Projesi'yle, ülkemiz gen kaynaklarını oluşturan bitki çeşitlerinin koruma altına alınmasını sağlıyoruz. Dünyanın üçüncü büyük tohum gen bankasını 250 bin örnek kapasiteyle Ankara'da hizmete açtık. 20 yıl önce 'Acaba Avrupa'da, Amerika'da nerede tohum buluruz da biz bunu çiftçimize dağıtırız?' diye koşturup duruyorduk. Şimdi neredeyiz? Tohum ihracatımızı 11 kat artırarak 102 bin tona, ihracat rakamımızı ise 152 milyon dolara yükselttik."
'Soruna kalıcı çözüm getireceğiz'
Erdoğan, Tarım Şurası kararlarıyla ilgili olarak da "Arazi toplulaştırma ve sınıflandırma işlemlerini hızlandırarak projeyi 10 yıl içinde tamamlayacağız" dedi.
Miras mevzuatını geliştirerek tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm getirileceğini belirten Erdoğan, "Toprak Bilgi Sistemi'ne bağlı tarımsal arazi kullanım planları hazırlayacağız" ifadesini kullandı.
'Su kanunu çıkaracağız'
Erdoğan, "Kırmızı et sektörünü hafife almayacağız, ürünlerini hafife almayacağız. Küçük ve büyükbaş hayvancılıkta yerli ırkların muhafazasına ve ıslahına yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkedeki su kaynaklarının verimli yönetilebilmesi amacıyla Su Kanunu'nun çıkarılacağını belirtti.

'2020 yılına ait bazı müjdelerimizi de paylaşmak istiyorum'
“Tarım ve Orman Şurası vesilesiyle sizlerle ve aziz milletimizle 2020 yılına ait bazı müjdelerimizi de paylaşmak istiyorum” diyen Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Ülkemizdeki besicilik sektörünün korunmasına verdiğimiz önemi gayet iyi biliyorsunuz. Bu anlayışla son 1,5 yılda zorunlu olmadıkça et ithalatı yaptırmadık. Besilik hayvan için Kasım ayıyla beraber yeni ithalat müracaatı almıyoruz. İnşallah bu hassasiyetimizi 2020’de de devam ettireceğiz.
Su ürünleri konusunda yeni bir dönemin kapısını açan kanun değişikliği Meclisimiz tarafından kabul edildi. Balık yetiştiricilerine desteklemelerimiz ödendi. Toplamda 15 bin kıyı balıkçımızı ilgilendiren desteklemeleri de inşallah önümüzdeki ay ödeyeceğiz.
Avrupa’nın ve ülkemizin ilk tarıma dayalı ihtisas organize su ürünleri yetiştiricilik bölgesini, 16 bin 500 ton kapasite ile kuruyoruz.
'Orman çalışanlarının prefabrik evler edinmelerini sağlayacağız'
Ormancılık faaliyetlerinde çalışan vatandaşlarımızın, arazi şartlarında güvenli, sağlıklı ve konforlu bir şekilde barınmalarını teşvik edeceğiz. Bu amaçla orman çalışanlarının, maliyetinin yüzde 20’si hibe, kalan kısmı faizsiz kredi şeklinde olmak üzere prefabrik evler edinmelerini sağlayacağız.
Çiftçimize ek gelir temini kapsamında 'Bin Köye Bin Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi' kurulmasını hedefliyoruz.
Yazılımı, tasarımı, üretimi yerli ve milli elektrikli traktörümüzün tanıtımını Hasat Bayramında Polatlı’da yapmıştık. Şimdi de, elektrikli traktörün farklı bir modeli ile kendi yürür ilaçlama makinası üretim aşamasına geldi.

'Sofralık zeytinin kilosuna 15 kuruş destek vereceğiz'
Bitkisel üretimimizi önümüzdeki yıl yüzde 5 artırarak, yaklaşık 125 milyon tona yükseltmeyi planlıyoruz. Sertifikalı tohum üretimimizi de yine yüzde 5 artırarak 1,2 milyon tona, tohum sektörümüzün pazar büyüklüğünü ise 1,4 milyar dolara çıkarmayı hesaplıyoruz.
Cumhuriyet tarihinde ilk defa sofralık zeytini 2019 yılında Fark Ödemesi Desteği kapsamına aldık. Sofralık zeytinin kilogramına 15 kuruş destek vereceğiz.
'Sürüye katılan hayvan başına ilave 100 lira destek vereceğiz'
Önümüzdeki yıl küçükbaş hayvan varlığını artırmada inşallah hamle dönemimiz olacak. İnşallah 56 milyon küçükbaş rakamını yakalamak istiyoruz. Küçükbaş sürü büyütme projesi kapsamında sürüye katılan hayvan başına ilave 100 lira destek vereceğiz.
Ülkemizin tavukçuluk üretimini garanti altına alacak sistemi kurduk. Böylece yılda 220 bin adet yerli et ve yumurta amaçlı damızlık civciv üretimi yapılmasını sağlıyoruz. Bu damızlıklar kullanılarak 30 milyon tavuk üretilebilecektir.
'Korunan alan sayısını 599'dan 605'e çıkaracağız'
Çay üreticimizi desteklemeyi sürdüreceğiz. Önümüzdeki yıl yaş çay alım miktarı 650 bin tona, ihracat dahil kuru çay satışı da 115 bin tona çıkacak. Doğal kaynaklarımızı korumaya devam edeceğiz. Korunan alan sayısını 599’dan 605’e çıkaracağız. Orman varlığımızı 2020 yılı sonunda 22,9 milyon hektara ulaştıracağız. Zirai don tahminlerini 493 ilaveyle 922 ilçemizin tamamına yaygınlaştırıyoruz. Baraj sayımızı 841’den 856’ya çıkarmayı ve depolama hacmini 178 milyar metreküpe ulaştırmayı hedefliyoruz."
Tacizci kadınla ilgili şoke eden detay!İstanbul'un İkitelli, Bayrampaşa ve Avcılar ilçelerinde "Kolonya satıyorum, öğrenciyim" bahanesiyle iş yerlerine girerek erkek çalışanlara tacizde bulunan kadının, aynı yöntemi ilçe ilçe gezerek uyguladığı ortaya çıktı.02 Temmuz 2026 Perşembe 11:54GÜNDEM
Öğrenci affı teklifi Meclis'e sunuluyorÜniversite eğitimini çeşitli nedenlerle tamamlayamayan binlerce kişi için beklenen öğrenci affı düzenlemesinde önemli bir gelişme yaşanıyor.02 Temmuz 2026 Perşembe 11:52GÜNDEM
Cep telefonlarında yeni dönem başladı!BTK, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişikliğe gitti.02 Temmuz 2026 Perşembe 11:50GÜNDEM
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam geldi! İşte son tarifeler...Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam yapıldı. Osmangazi ve Çanakkale Köprülerinden geçiş ücreti 1170 liraya yükseltildi01 Temmuz 2026 Çarşamba 09:32GÜNDEM
Genç çalışanı zorla öpmeye çalışınca beklemediği tepkiyle karşılaştı!İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bir atölyede ürün tanıtımı yapmak amacıyla iş yerine gelen bir kadın ile çalışan arasında yaşanan gerginlik, kısa sürede tartışmaya dönüştü.01 Temmuz 2026 Çarşamba 09:25GÜNDEM
Tutuklanan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin görevden uzaklaştırıldıİçişleri Bakanlığı, İzmir'in Seferihisar ilçesinde Belediye Başkanı olarak görev yapan İsmail Yetişkin hakkında önemli bir idari karar alındığını açıkladı.01 Temmuz 2026 Çarşamba 08:35GÜNDEM
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar!Hukuk davalarında uzun süredir uygulanan önemli bir usul konusunda Yargıtay'dan emsal niteliğinde bir karar geldi.30 Haziran 2026 Salı 10:44GÜNDEM
Müge Anlı'da aranıyordu, DEAŞ operasyonunda ortaya çıktı2017 yılında birlikte yaşadığı kadınla birlikte ortadan kaybolan ve 2019'da Müge Anlı'nın programında aranan Çekdar Yılmaz'ın yıllar sonra DEAŞ saflarına katıldığı ortaya çıktı.30 Haziran 2026 Salı 10:42GÜNDEM
Milyonlarca liralık sahte altın vurgunu! 10 ilde düğmeye basıldı...Kahramanmaraş merkezli yürütülen soruşturma kapsamında sahte altın üretip piyasaya sürdükleri öne sürülen şüphelilere yönelik 10 ilde operasyon düzenlendi.30 Haziran 2026 Salı 10:40GÜNDEM
Tahta araçla 79 kilometre hız yaptıRize'nin ünlü Ayder Yaylası'nda tamamen ahşaptan yapılan otomobiliyle dikkat çeken bir vatandaşın sosyal medyada büyük ilgi gören paylaşımı, resmi incelemeyi beraberinde getirdi.30 Haziran 2026 Salı 10:32GÜNDEM
Askerlikte yeni dönem!Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını yakından ilgilendiren askerlik düzenlemesi için çalışmalar hız kazandı.30 Haziran 2026 Salı 10:31GÜNDEM
YKS'de hatalı sorular var iddiası! İptal mi olacak?Yaklaşık 2,5 milyon adayın ter döktüğü YKS'de hatalı olduğu iddia edilen iki soru için ÖSYM düğmeye bastı.Soruların iptal edilip edilmeyeceği önümüzdeki hafta çıkacak bilirkişi raporuyla netleşecek.27 Haziran 2026 Cumartesi 11:09GÜNDEM
Trafikte görülmemiş hız cezası! Yolcu uçağından bile hızlı çıktıİstanbul Pendik'te bir sürücüye kesilen hız cezası, hem rakamı hem de iddiasıyla büyük şaşkınlık yarattı.27 Haziran 2026 Cumartesi 10:15GÜNDEM
Kadir İnanır'ın cenaze programı netleştiHayatını kaybederek tüm Türkiye'yi yasa boğan Türk sinemasının efsane ismi Kadir İnanır, pazar günü düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.27 Haziran 2026 Cumartesi 09:56GÜNDEM
Endişelendiren tablo! O kentte ölüm hızı zirve yaptıTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılına ait ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini yayımladı.27 Haziran 2026 Cumartesi 09:52GÜNDEM
Kamu kreşlerinde yeni dönem! Tüm kurallar değiştiKamu kreşleri için yeni yönetmelik yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme, açılış, personel, denetim ve dijital takipte yeni standartlar getirdi.27 Haziran 2026 Cumartesi 09:48GÜNDEM
Kadir İnanır hayatını kaybettiZatürreye bağlı solunum sıkıntısı nedeniyle Acıbadem Fulya Hastanesi'ne kaldırılan 77 yaşındaki Kadir İnanır'ın durumu kötüleşti.26 Haziran 2026 Cuma 16:01GÜNDEM
Türkiye güne dev operasyonla başladı! Yüzlerce kişi gözaltına alındıAdalet Bakanı Akın Gürlek, organize suç örgütlerine yönelik başlatılan eş zamanlı operasyonlarda 81 ilde 48 operasyon düzenlendiğini ve toplam 841 şüphelinin yakalandığını açıkladı.26 Haziran 2026 Cuma 12:07GÜNDEM
Kocaeli’de Edebiyat Rüzgârı…Kocaeli, önemli bir kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.26 Haziran 2026 Cuma 09:23GÜNDEM
Yargıtay'dan iş sözleşmeleri için önemli kararSayfalar dolusu iş sözleşmelerinde imza ve kaşe atmanın hayati önem taşıdığına dikkat çeken Yargıtay, emsal bir karara imza attı.26 Haziran 2026 Cuma 09:04GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.