21 Eylül 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara22°C

ERDOĞAN: SUİKASTÇI FETÖ'CÜ

'Yetiştiği yerden tut, iltisaklarına kadar her şey FETÖ'yü gösteriyor'

Erdoğan: Suikastçı FETÖ'cü

21 Aralık 2016 Çarşamba 19:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Büyükelçiyi öldüren saldırgana ilişkin, "Bağlantıların öncelikli olanı tamamıyla Feto Terör Örgütüne mensup olduğudur. Yetiştiği yerden tut, iltisaklarına varıncaya kadar onlar bunu gösteriyor." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ile ortak açıklamalarda bulundu.
 
Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi hakkında konuşan Erdoğan, "Bundan sonraki süreci de tabii şu anda Rusya'dan da biliyorsunuz gelen soruşturma heyetiyle bizim soruşturma heyetlerimiz birlikte çalışmalarını yürütüyorlar. Birlikte bu çalışmayı yapmak suretiyle de temenni ediyorum ki en kısa zamanda bir neticeye varılacak. Bu kişinin yurt dışındaki bağlantıları nelerdir, buna yönelik de bazı ipuçları var. Şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız, diğer soruşturma birimlerimiz, çalışmalarını sürdürüyor. Nihai neticeyi, neticelendikten sonra açıklayacağız." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bağlantıların öncelikli olanı tamamıyla Feto Terör Örgütüne mensup olduğudur yani bunu gizlememize filan gerek yok. Yetiştiği yerden tut, iltisaklarına varıncaya kadar onlar bunu gösteriyor."
 
Rus Büyükelçi Karlov’u öldüren saldırganın, neden canlı yakalanmadığına yönelik eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, “Öbürü tabii, bedelini ödedi. Bazıları spekülasyonlar yapıyor. ‘Niye canlı yakalanmadı da şöyle oldu, böyle oldu’. Canlı yakalamaya çalıştığınız zaman bedel ödendiğinde de İstanbul’da olduğu gibi ne oldu? Bir tanesini canlı yakalayalım dediler, 5 tane polis üzerine gitti. 1 kişi orada 5 polisimizi şehit etti. Bunlar o andaki ruh halidir. O andaki tasarruf halidir. Bu tasarruflarda bazen başarılı olursunuz, bazen başarılı olmayabilirsiniz. Burada da vuran arkadaşımız, kendi elini tekrar öbür tarafa doğru sallayınca buradan bir bomba mı çıkaracak acaba endişesiyle onu orada vurmak durumunda kaldı” dedi.
 
Andrey Karlov suikastıyla ilgili soruşturmanın Rus heyetle ortaklaşa yürütüldüğünü vurgulayan Erdoğan, “Bundan sonraki süreci de Rusya’dan da gelen soruşturma heyetiyle bizim soruşturma heyetimiz birlikte çalışmalarını yürütüyorlar. Birlikte bu çalışmayı yapmak suretiyle temenni ediyorum ki en kısa zamanda bir neticeye varılacak. Bu kişinin yurt dışındaki bağlantıları nelerdir, buna yönelik de bazı ipuçları var. Şu anda Milli İstihbarat Teşkilatı’mız, diğer soruşturma birimlerimiz çalışmaları sürdürüyor. Nihai neticeyi, neticelendikten sonra açıklayacağız.” diye konuştu.
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem