ERDOĞAN, AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli’de Aydos Kalesi ve Sultan Korusu’nun açılış törenine katıldı...

03 Şubat 2023 Cuma 17:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli’de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin 14 Mayıs'ta gideceği seçimlerde küresel güçleri arkasına alarak yeniden tek parti faşizmini hortlatmak isteyen zihniyete karşı yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli Belediyesinin girişimleriyle hayata geçirilen restorasyonu 12 yılda tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu’nun açılış törenine katıldı. Açılışa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'un çevresindeki pek çok yer gibi Sultanbeyli de 1960'larda başlayan 1980'lerde patlama yapan büyümeyle ilçe oldu. İlk yapılaşmada sağlıksız şehirleşmenin sembollerinden biri haline gelmişti. Dönemlerimizde devam eden süreçte Sultanbeyli'nin sorunlarını çözdük, altyapısını tamamladık. Sultanbeyli artık 350 bini aşan nüfusuyla İstanbul'un en cazip ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor. Karşımda muhteşem bir katılım görüyorum. İşte bu Sultanbeyli'nin nereye doğru yürüdüğünü gösteriyor. 2023 14 Mayıs'ına hazır mıyız? Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacağız diyen kimdi? CHP. Biz ne dedik? ‘Fatih 18 yaşında çağ kapadı çağ açtı. Torunları olarak bizim gençliğimiz de parlamentoda yerini alır’. Bugün açılışını yaptığımız eserler konum ve hikayeleriyle ihtimamı hak eden yerlerdir. Aydos Kalesi 11. yüzyıla kadar uzanan geçmişi, Abdurrahman Gazi'nin kahramanı olduğu Fetih hikayesiyle milletimizin gönlünde ayrı yere sahiptir. Kalede 13 yıldır iğneyle kuyu kazar gibi sürdürülen çalışmalar ve belediyemizin yaptığı yatırımların neticesinde ortaya böyle bir eser çıktı. Sultan korusu da yaklaşık 127 bin metrekare alanda tesisleriyle ilçemize yakışır mesire yeri oldu. Maziden atiye kurduğu güçlü köprüyle büyüyen gelişen Sultanbeyli'ye bu güzel eserleri kazandıran belediyemizi, belediye başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.
“İstanbul'un her meselesinin çözümüne dört elle sarıldık”
Erdoğan, “İstanbul asla ihmale gelmeyen bir şehirdir. Burası öyle bir yerdir ki, bu şehre aşkla hizmet edenin aşamayacağı hiçbir engel, üstesinden gelemeyeceği hiçbir sıkıntı olmaz. Biz siyasete başladığımız ilk yıllardan belediye başkanlığı dönemine, sonrasında sorumluluk üstlendiğimiz her yerde bu anlayışla hareket ettik. Şehri yatırımlara kavuşturmak için gece gündüz çalıştık. Hangi işin hangi kurumun sorumluluğunda olduğuna bakmadan İstanbul'un her meselesinin çözümüne dört elle sarıldık. Kendi halinde devam etse ulaşımı, suyu, çöpü, kanalizasyonu, arıtması, elektriğiyle, doğal gazıyla ayakta duracak mecali olmazdı. Ama İstanbul'u biz yeniden ayağa kaldırdık. Biz gelmeden önce ne vardı. Çöp, çukur, çamur. CHP bu demek” şeklinde konuştu.
“Avrupa'nın aferin demesine bunlar muhtaç. Bizim ise milletimin ‘aferin’ demesine ihtiyacımız var”
Erdoğan, “Bay bay Kemal'e 14 Mayıs'ta dersi vermeye hazır mısınız? Yandaşlarına dersi vermeye hazır mısınız? Size inanıyorum, güveniyorum. Durmak yok yola devam. Boğazın her iki yakasında yaptığımız devasa yatırımları, denizin altından geçirdiğimiz Marmaray ve Avrasya Tüneli ile biz bu ülkede tarih yazdık. Fatih karadan kadırgaları yürüttü. Onun torunları olarak Marmara'nın altından raylı sistemi yürüttük. Bay bay Kemal var mı böyle eseriniz? Yanındakiler, var mı böyle eseriniz. Büyükşehirler elinizde, ne yaptınız, söyleyin, ‘şunu yaptık’ deyin. Hiç. İstanbul susuz muydu? İstanbul'a suyu 110 km'den Istranca dağlarını delerek biz getirmedik mi? Kardeşlerim bu bölgeler susuz değil miydi? Sakarya'dan suyu buraya getirmedik mi? Laf üretmedik, iş ürettik. Şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak imkanları yüzlerce kilometre öteden alıp buralara taşıdık. Nerelerden nerelere geldik. İlçelerde de belediye başkanlarının verdiği mücadelenin yakın şahidiyiz. Tüm çalışmaları yaptıklarımızı engellemek hatta tersine çevirmek için buldukları hiçbir fırsatı kaçırmayan güruha rağmen yürütüyorsanız işiniz daha zor. Kendi köhne düzenlerini sürdürmek için vesayetten darbeye terör örgütlerine göz kırpanlar yine her zaman olduğu gibi karşımızda kol kola girdiler. Batı ne diyecekmiş? Yazıklar olsun. Avrupa'nın aferin demesine bunlar muhtaç. Bizim ise milletimin ‘aferin’ demesine ihtiyacımız var. Bunlar herkese eyvallah ederler. Bir tek bu millete dönüp bakmazlar. Hayatımızın her safhasında olduğu gibi bugün de sadece Allah'a güveniyor sadece milletimizden destek bekliyoruz” dedi.

“Ülkemizin 14 Mayıs'ta gideceği seçimlerde küresel güçleri arkasına alarak yeniden tek parti faşizmini hortlatmak isteyen zihniyete karşı yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz”
Konuşmasının devamında Erdoğan, “Tek parti özentisi faşist zihniyetin Rahmetli Menderes'in "Yeter söz milletindir" diyerek milletimiz adına sergilediği meydan okumayı hala hazmedemediğini görüyoruz. Esasen bizim de İBB başkanlığımızdan başlayarak milletimizle birlikte bunlara karşı girdiğimiz her seçim kazandığımız her başarı yeni bir meydan okumaydı. Ülkemizin 14 Mayıs'ta gideceği seçimlerde küresel güçleri arkasına alarak yeniden tek parti faşizmini hortlatmak isteyen zihniyete karşı yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Seçimde ‘Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir’ diyerek huzurunuza geliyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda İstanbul başta olmak üzere ülkemizin 81 vilayetinin tamamını nasıl asırlık eser ve hizmetlere kavuşturduysak Türkiye Yüzyılı destanını hep beraber yazalım diyoruz. Güya bize karşı aday çıkarmak için kurdukları masanın altından birbirlerini tekmelemekten başka bir şey yapmayanlara iradenizi sandıkta göstermenizi istiyorum. CHP'nin başındaki zatın büyük hevesle sarıldığı Bay Kemal sıfatını terfi ettirdik. 14 Mayıs'ta adı ne oldu? Bay bay Kemal'e çevireceğinizden şüphe duymuyorum” dedi.

“Bu zafer aynı zamanda son 3 buçuk yıldır kaynakları sömürülürken eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır”
Erdoğan, “Unutmayın, 14 Mayıs'ta sadece CHP'nin başındakine bay bay demekle kalmayacak, tek parti zihniyetini sandığa gömeceğiz. Milleti ve onun iradesini bir kenara bırakıp ülkeyi 6 kişinin hırslarının oyuncağı haline getirmek isteyenlerin hevesini kursaklarında bırakacağız. Bu zafer aynı zamanda son 3 buçuk yıldır adeta unutulan, kaynakları sömürülürken eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır. Sultanbeyli'den bugüne kadar hep olduğu gibi 14 Mayıs'ta da kutlu mücadelede tüm gücüyle yanımızda yer almasını bekliyoruz. Buradan her vatandaşımı ülkemizin dünden bugüne muhasebesini yaparak doğruya doğru demeye davet ediyorum. Bizim yolumuz, hakkın, hakikatin, doğrunun yoludur. Bizim mücadelemiz istikbalin, istiklalin, güvenin, istikrarın mücadelesidir. 20 yıldır karşınızdayız, ülkemize eser kazandırma, millete hizmet etme, mazlum ve mağdurlara sahip çıkma dışında bir niyetimizi çabamızı gören var mı? Eyy bay bay Kemal, yanındakiler, bugüne kadar ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine siz mi çıkardınız? 26 havalimanından 57 havalimanına Türkiye'yi çıkaran kim? Bütün bu köprüleri yapan kim? Marmaray'ı Avrasya Tüneli'ni, şehir hastanelerini yapan kim? 76 üniversiteden 208 üniversiteye çıkaran kim? 6 bin 100 kilometreden 30 bin kilometreye şehirler arasındaki yolları yapan kim? Bay Kemal sen mi yaptın, yoksa senin yanındakiler mi yaptı? Ben bunları sayıyorum, masanın etrafındakiler neyi sayacaklar? Bunlar musluk açar, musluk. Başka bir şey yok. Çalışan biziz, üreten biziz, er meydanında mücadele eden biziz. Dün yine Afyon-Şuhut arasındaki yolun açılışını yaptım. Durmuyoruz, durmak yok. Her çalışan, üreten, er meydanında mücadele eden gibi eksiklerimiz olabilir. Bundan sonrası çok daha farklı olacak. Sen git George'dan aferin almaya devam et. Zavallı bunlar. Bizim yanımızda adam gibi yürüdüler bizden sonra kayboldular. Gözünü ABD’ye, Avrupa’ya dikenlerin böyle bir gayreti olamaz. Ne diyor, ‘Davos'a gideceğim’. Ne yapacak sana Davos. IMF başkanına Davos'ta dedim ki ‘bak adamlarını gönderirsin taksitlerini alırsın ama Türkiye Cumhuriyeti'ne talimat veremezsin’. 23 buçuk milyar Dolar borcumuz vardı, 2013'te, borcu sıfırladık. CHP o masanın etrafındaki birileriyle otel lobilerinde IMF ile görüşmeye devam ettiler. O zaman Merkez bankamızın rezervi 27 buçuk milyar dolardı şimdi 128 buçuk milyar dolar oldu. Biz buyuz” diye konuştu.
Esat Yontunç'un test sonucu negatif çıktıUyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adli kontrolle serbest kalan Acun Medya Genel Yayın Koordinatörü Esat Yontunç'un uyuşturucu test sonucu negatif çıktı.29 Ocak 2026 Perşembe 10:04GÜNDEM
Bakanlık 4 markayı ifşaladı! Evinizde varsa hemen kurtulunTicaret Bakanlığı tarafından yürütülen denetim çalışmaları kapsamında 4 üründe daha usulsüzlük tespit edildi. Halk sağlığını tehdit eden bu ürünler için piyasadan toplatma kararı alındı.29 Ocak 2026 Perşembe 09:46GÜNDEM
Seyir halindeki tır devrildi; 3 yaralıBilecik'te seyir halindeki tırın devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.28 Ocak 2026 Çarşamba 09:51GÜNDEM
Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplanıyor!2026 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Toplantıda başta Suriye olmak üzere iç ve dış güvenlik konuları ele alınacak.28 Ocak 2026 Çarşamba 09:24GÜNDEM
Bursa'da firari FETÖ'cülere operasyon!Bursa dahil 46 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve arama kaydı bulunan 151 şüpheli yakalandı.28 Ocak 2026 Çarşamba 08:38GÜNDEM
Gıda denetimlerinde yeni dönem... Artık itiraz yok!Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Fatih Kaya, yaptıkları denetimlerin görüntülü şahidinin olması için "yaka kamerası" uygulamasına geçeceklerini söyledi.27 Ocak 2026 Salı 10:29GÜNDEM
Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntüÖğretmen olduğu iddia edilen bir kadının küçük bir çocukla dudak dudağa öpüştüğü görüntüleri paylaşması büyük tepki toplarken, sosyal medyada yetkililere müdahale çağrısı yapıldı.26 Ocak 2026 Pazartesi 10:23GÜNDEM
Masaj salonlarına fuhuş operasyonuİstanbul genelinde masaj salonları ve kumar faaliyetlerine yönelik geniş çaplı denetimler gerçekleştirildi.26 Ocak 2026 Pazartesi 10:08GÜNDEM
Muhittin Böcek iddianamesi hazır!'Rüşvet' ve 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklanıp, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek'in de aralarında bulunduğu 41 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.26 Ocak 2026 Pazartesi 10:04GÜNDEM
Polise küfür edip "Hadi bulun beni" dedi, bakın sonra ne olduSamsun'un Atakum ilçesinde sanal medya hesabından polisi hedef alarak küfür içerikli video paylaşan ve "Beni her yerde arıyorsunuz ya, hadi bakalım. Bulabiliyorsanız bulun beni" diyen İ.K. (24) isimli kadın gözaltına alındı.26 Ocak 2026 Pazartesi 09:57GÜNDEM
Görev sırasında terör akımına katıldı! Gözaltına alındıKocaeli'de sosyal medyada yayılan provokatif akıma katılan hemşire İstanbul'da gözaltına alındı.26 Ocak 2026 Pazartesi 09:53GÜNDEM
Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldıAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitin Böcek, yeniden hastaneye kaldırıldı.24 Ocak 2026 Cumartesi 10:22GÜNDEM
Takı devri bitiyor! Davetiyelere IBAN yazılmaya başlandıYüksel enflasyon nedeniyle yaşanan nakit taşıma külfeti sadece ekonomik değil toplumsal gelenekleri de değiştiriyor. Son dönemlerde birçok düğün davetiyesinde IBAN bilgisi paylaşılıyor.24 Ocak 2026 Cumartesi 10:09GÜNDEM
Bakan Göktaş'ı isyan ettiren "Seçmece çocuk" talebiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlat edinmede ''seçmece çocuk'' taleplerine sert tepki gösterdi.24 Ocak 2026 Cumartesi 10:01GÜNDEM
Meclis'te yumruklaşmaya varan kavga! Oturuma iki kez ara verildiEn düşük emekli aylığını 20 bin liraya yükselten düzenlemeyi de içeren kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Görüşmeler sırasında milletvekilleri arasında itişmeler ve yumruklaşmaya giden kavga çıktı.23 Ocak 2026 Cuma 10:41GÜNDEM
Görüntüye tepki yağıyor! Genel başkan yemeğe çakarlı konvoyla gittiSaadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ile beraberindeki heyet, Kayseri'de çakarlı konvoyla ciğer yemeye gitti. Parti heyetinin yemeğe gösterişli ve abartılı bir şekilde gitmesi tepki çekti.23 Ocak 2026 Cuma 10:25GÜNDEM
2 dakikada bitti! Elendiği ilk soruya bakınKim Milyoner Olmak İster'de yarışan bir yarışmacı, "Yarısı 4 olan sayının yarısı kaçtır?" sorusunda yaptığı hata nedeniyle 2 bin lira değerindeki ilk soruda elenerek programa veda etti.23 Ocak 2026 Cuma 10:22GÜNDEM
Bedelli askerlik yerleri açıklandıMilli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik yapacak kişilerin celp dönemleri ve birlik yerlerini belirledi.22 Ocak 2026 Perşembe 10:20GÜNDEM
Müge Anlı, canlı yayında kocasından dert yandıMüge Anlı, canlı yayında eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu'nun ev işlerinde destek olmadığından dert yanarak, çalışan bir kadın olmasına rağmen evde tüm yükün kendisinde olduğunu söyledi.22 Ocak 2026 Perşembe 10:18GÜNDEM
Bursa'nın yanıbaşı beşik gibi! Artçılar durmuyor...Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde dün akşam saat 18.11 meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,1 ve 4,4 olan 100'e yakın sarsıntı kaydedildi. Zaman zaman Bursa'da da hissedilen sarsıntılar büyük panik yaşattı.22 Ocak 2026 Perşembe 10:15GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.