19 Mayıs 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

'ENGELLİLER HER ŞEYE KOLAY YOLDAN ULAŞMALI'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, engellilerin sorunlarında dikkat çekti

'Engelliler her şeye kolay yoldan ulaşmalı'

29 Haziran 2017 Perşembe 12:13

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, Türkiye'de engellilerin büyük sorunlar yaşadığına dikkat çekerek, bu sorunlara kalıcı çözümler getirilemediğini söyledi.
 
Engellilerin ihtiyaçlarını tespit eden bir çalışma yaptıklarını, bunları başta TBMM olmak üzere her alanda dile getirdiklerini vurgulayan Karabıyık, engellilerin en büyük problemlerinden birinin, kullandıkları protez malzemeleri gibi araçları karşılayamamak olduğunu kaydetti. Karabıyık, "Bu bir vatandaşlık hakkıdır, engelli kardeşlerimiz, ihtiyaç duyduğu her şeye kolay yoldan ulaşmalıdır." dedi.
 
Görme engellilerin trafikte sinyalizasyon sistemine ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Karabıyık, engellilerin toplu taşıma araçlarını kullanmada, kaldırımlarda yürümede sorunlar yaşadığını bildirdi.
 
Engellilerin sorunlarının sadece CHP'li belediyelerce değil, bütün Türkiye'de çözülmesi gerektiğini belirten Karabıyık, "Engelli vatandaşlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlayacak çalışmalar bir an önce yapılmalı. Bu çalışmaların başında engellilere yeterli istihdamın sağlanması geliyor. Engellilere ayrılan kadrolar yeterli değil, mevcut kadrolar da doldurulmuyor. Engellilere iş konusunda verilen sözler tutulmuyor. CHP olarak bu sözün tutulmasını istiyoruz." diye konuştu.
 
Engellilerin çalıştıkları yerlerde yaşadıkları sorunları da gündeme getirerek çözüm bulunması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Karabıyık, "Engelli insanların çalışmaya ihtiyacı var. Bu insanları topluma ancak bu şekilde kazandırabilirsiniz. Ancak çalıştıkları iş yerlerinde de fiziki anlamda sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu şartların da iyileştirilmesi gerekiyor." dedi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem