21 Eylül 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C

ENGELLİ ÇOCUKLARIN ŞENLİK KEYFİ

Hem çocukları hem de izleyenler eğlendi

Engelli çocukların şenlik keyfi

12 Mayıs 2017 Cuma 11:12

Bursa Ayten Bozkaya Spastik Engelli Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında bu yıl 4.sü düzenlenen Çocuk Şenliğinde hastalar ve anneleri doyasıya eğlendi. 1997 yılında hizmet vermeye başlayan Türkiye'nin 54 yataklı ilk engelli çocuk hastanesinde yine Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastalar tedavi oluyor.

Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali  Hizmetler Başkanı Avukat Durmuş Yakar, hastane idarecileri, çocuklar ve aileleri birlikte pasta kesti. Program çocukların şiir ve gösterileri ile devam ederken, gerçekleştirilen  drama gösterisiyle çocuklar keyifli dakikalar yaşadı. Hastane personelinden oluşan koronun seslendirdiği  şarkılar hem çocukları hem de izleyenleri eğlendirdi

Hastane yöneticisi Uz.Dr. Erkan Yıldırım, "Bugün çocuklarımızın eğlenme günü; çocuklarımız mutlu olsunlar. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını anlamak için empati yapmak gerekir. Unutmayalım ki bizler de engellilerin yerinde olabiliriz. Muhakkak ki engelliler bizim başımızın tacıdır. Sadece bugün değil yılın her günü engelli çocuklarımızla beraberiz"  dedi.

En büyük engel sevgisizlik olduğunu söyleyen Uzm.Dr.Yıldırım, "Hz. Mevlana'nın "Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın" sözünü hatırlattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa