29 Nisan 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

EN İDDİALI STEAM OYUNLARI

Bayramı değerlendirmek için son dönemin en iyi Steam oyunları...

En iddialı Steam oyunları

04 Nisan 2024 Perşembe 13:34

Önümüzdeki uzun bayram tatilinin keyfine sonuna kadar varabilmeniz için Oyunfor, son dönemde çıkan en iddialı Steam oyunlarını sizler için derledi

Dragon’s Dogma 2 (Capcom)

Şu sıralar hem PC’de, hem de konsollarda büyük ilgi gören bu fantastik temalı oyunda oyuncular yarattıkları karakterle uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkıyor. Her düşmanın zorlu bir rakip olduğu Dragon’s Dogma 2, sizi Cylcops’lardan Griffin’lere kadar birçok farklı fantastik dünya canavarıyla karşı karşıya getiriyor. Monster Hunter ile Elden Ring’in bir karması olarak düşünülebilecek olan oyuna göz atmanızı tavsiye ederiz.

Horizon Forbidden West (Guerilla Games)

PlayStation 5’te uzunca bir süredir var olan ve çoğunlukla olumlu eleştiriler alan Horizon Forbidden West, Aloy’un Horizon New Dawn’daki hikayesini şimdi de PC’de devam ettiriyor. İlk oyunu oynamasanız bile çok büyük keyif alacağınız bu açık dünya konseptli oyun, o kadar büyük bir haritaya sahip ki her şeyi tamamlamak için 70 saati gözden çıkartmanız gerekiyor -ki oyun bittiğinde keşke bir 70 saat daha sürseydi diyebiliyorsunuz. Horizon Forbidden West özellikle Assassin’s Creed oyunlarının geniş ve özgür yapısını sevenlerin hoşuna gidecektir.

Tekken 8 (Bandai Namco)

Yılların eskitemediği ünlü dövüş oyunu Tekken’in son versiyonu, geniş kadrosu ve sağlam grafikleriyle PC’de de çıkışını gerçekleştirdi. Bir kez daha Mishima ailesinin hikayesine odaklanan oyun, hem yeni oyunculara, hem de serinin müdavimlerine büyük bir dövüş heyecanı sunuyor. Geçtiğimiz günlerde oyuna eklenen Capoeira ustası Eddy Gordo ile birlikte büyük eksiklerinden birini de kapatan Tekken 8’i tüm dövüş oyunu meraklılarına şiddetle tavsiye ediyoruz.

The Outlast Trials (Red Barrels)

Piyasadaki en iddialı korku serilerinden biri olan The Outlast, bu yeni versiyonunda sizi bir dizi teste tabi tutuyor. Soğuk Savaş döneminde geçen oyunda insan kobayları, Murkoff Corporation tarafından ileri beyin yıkama ve zihin kontrolü yöntemlerini test etmek için işe alınıyorlar ve bunlardan biri de sizsiniz. Bu korkutucu testlere tek başınıza veya arkadaşlarınızla katılma imkanınız bulunsa da ikinci seçenek gerilimi azaltmaya yetecek gibi de gözükmüyor açıkçası. Eğer korku oyunlarını seviyor ve bu düşüncede bir grup arkadaşınız varsa, The Outlast Trials’ın testlerini sırt sırta verip alt edebilirsiniz.

Granblue Fantasy: Relink (Cygames)

Mükemmel grafikleri, eğlenceli oynanışı ve uzun oyun süresiyle tüm JRPG fanatiklerini bir çatı altında toplayan Granblue Fantasy: Relink aslında büyük bir dünyanın son üyesi. Kendi seçeceğiniz ve istediğiniz gibi modifiye edebileceğiniz karakterlerle, rengarenk bir fantastik evrende çıkacağınız yolculuk size Granblue dünyasının hikayesini de en ince detayına kadar anlatıyor. JRPG’ler ilgi alanınızdaysa Granblue Fantasy: Relink’i gözünüz kapalı oyun kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

Helldivers II (Arrowhead Game Studios)

Özellikle arkadaşlarınızla birlikte deneyimlediğinizde çok büyük bir keyif veriyor Helldivers II. Aksiyonu sonuna kadar hissettiren ve stratejik davranmadığınızda da sizi affetmeyen oyun, hızlı maçlara ev sahipliği yaptığı için çok fazla vaktinizi de almıyor; akşam işten veya okuldan geldiğinizde kafanızı dağıtmak için çok iyi bir seçenek haline geliyor. Sürekli güncellenerek farklı özelliklerle geliştirilen oyunun ömrünün çok uzun olacağını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Bayramda şehirde kalan arkadaşlarıyla böcek peşinde koşmak isteyen oyunculara tavsiyemizdir.

Pacific Drive (Ironwood Studios)

Şimdiye kadar sayısız farklı türde korku oyunu deneyimlemiş olabilirsiniz ama Pacific Drive, oyuncuyu çok farklı bir noktadan yakalıyor. Karanlık bir gecede, ıssız bir yolda arabanızla ilerlerken bir anda takip edilmeye başladığınızı farz edin ve peşinizdeki gizemli yabancının sizi yoldan çıkartmaya çalıştığını… Ondan kaçmak için daha hızlı gitmeli, izinizi kaybettirmek için yolunuzu değiştirmeli ve tüm bunları yaparken de bilmediğiniz yolları tecrübe etmelisiniz. Eh, bu okuduğunuz kadarıyla pek de kolay olmuyor ve gerilimi yüksek bir kovalamaca içinde buluyorsunuz kendinizi. Oyunculardan olumlu eleştiriler alan Pacific Drive’ı farklı bir korku oyunu tecrübe etmek isteyenlere öneriyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji