22 Mayıs 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara16°C

EGE ADALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Ege adalarındaki son durumu...

Ege adaları meclis gündeminde

09 Şubat 2017 Perşembe 09:02

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Ege'deki adaların Yunanistan'ın kontrolüne geçtiğine ilişkin iddiaları TBMM'ye taşıdı. Türk dış politikasının iflas ettiğini savunan Aydın, Ege'deki adaların son durumu hakkında Meclis Araştırması yapılmasını istedi.
 
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım'ın Ege Denizi'ndeki adalara ilişkin iddialarının araştırılması istemiyle Meclis Araştırması yapılması istemiyle önerge verdi. Yalım'ın Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Koyun Adası'na Türk bayrağını saklayarak ve teknesine Yunan bayrağı çekerek pasaportla girdiğine yönelik iddiasını hatırlatan Aydın, konunun bir an önce aydınlatılmasını istedi. Erkan Aydın, Eşek Adası'na yerleştirilen Yunan askerlerinin gözetleme yaparak Ege Denizi'nde geçiş yapan askeri gemilerimizin cins ve sınıflarını Yunanistan'a rapor ettiğine yönelik iddiaların ise durumun ne kadar vahim olduğunu gösterdiğini kaydetti.
 
Erkan Aydır araştırma önergesinde Türkiye'nin dış politikada büyük kayıplar verdiğini kaydetti. Bunun son örneğinin Ege'de yaşandığını belirten Aydın, bir-çok adanın Yunanistan'ın kontrolüne geçtiğini vurguladı. Aydın önergesinde şunları belirtti: "İddialara göre; Koyun Adası'ndan Aydın Eşek Adası'na geçen Apostolakis, adada inşa edilen Yunan Bölük Gözetleme İstasyonu'nda, Türkiye gözetlenmektedir.
 
1-015.jpg
 
Eşek Adası'na yerleştirilen Yunan askerleri, gözetleme yaparak Ege Denizi'nde geçiş yapan askeri gemilerimizin cins ve sınıflarını Yunanistan'a rapor etmektedir. Yunan Genelkurmay Başkanı ve Adalar Valisi elini kolunu sallayarak Türk adalarına girip çıkarken ve adalarda zafer kutlaması yaparken, hükümetin nasıl bir tepki verdiği bilinmemektedir. Ege Adaları'ndaki Türkiye'nin haklarına ilişkin son sözü TBMM söyleyecektir. Bu nedenle Ege'deki diplomatik ve askeri girişimlerin araştırılması gerekmektedir."
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa