DİYARBAKIR AVRUPA'YA AÇILIYOR!
Avrupa'ya uçak seferleri başlatılacak...

28 Mart 2018 Çarşamba 16:44
SunExpress tarafından Diyarbakır'dan, Almanya'nın Frankfurt, Düsseldorf ve Hannover kentlerine uçak seferleri başlatılacak.
Hava yolu şirketi SunExpress, Diyarbakır'dan, Almanya'nın Frankfurt, Düsseldorf ve Hannover kentlerine sefer koyacak.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, SunExpress tarafından sunulacak hizmetin tanıtımı dolayısıyla bir otelde düzenlenen toplantıda, "Kenti dünyaya bağlayacak, Diyarbakır'ın ve bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak bir gelişmeyi paylaşmanın heyecanını yaşıyorum. Diyarbakır, ülkenin değil dünyanın en önemli kültür, tarih, inanç ve medeniyet şehri." dedi.
Kenti, gerçek değerleriyle tanıtmanın, ülke ve dünya boyutunda bir tanıtım projesine konu yapmanın temel öncelikleri arasında bulunduğuna işaret eden Güzeloğlu, "Kentin hedefi, bugünün çok daha ötesi, iyisi, güzeli. Kent bunu hak ediyor. Kenti ulaşılabilir, erişebilir ve dünya ile entegre olabilir hale getirmek en önemli hedeflerimizden. Bu noktada başlayan çalışmalarımız çok önemli bir aşamada. Diyarbakır'ı Avrupa'ya, bir anlamda dünyaya bağlıyoruz." diye konuştu.
SunExpress'in Diyarbakır-Almanya seferlerinin, 19 Haziran'da başlayacağını, bunun sadece Diyarbakır'ı değil, komşu illeri de etkileyen çok önemli bir değişim ve kazanım olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, uçak seferleri ile ülkenin çok önemli bir coğrafyasının dünya ile buluşmasının sağlanacağını aktardı.
Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a teşekkür
Güzeloğlu, ilk etapta bu yıl için ayrılan koltuk sayısının 312 bin 984 olduğunu, bunun da çok iddialı ve değerli bir başlangıç olduğuna dikkati çekerek, SunExpress'in bununla, Diyarbakır'a güvenini, kentin potansiyelinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini belirtti.
Vali Güzeloğlu, şöyle konuştu:
"Bu anlamlı kazanımı Diyarbakır ile buluşturan, kente inanan ve çok önemli bir değer sunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Diyarbakır'ın çok modern havalimanı, böylelikle uluslararası noktada çok iddialı bir konuma geliyor. Yıllık 5 milyon kapasiteye sahip olan havalimanı, bugün itibarıyla her geçen gün yolcu sayısı artan, ulusal ve uluslararası anlamda çok iddialı yol alan bir havalimanı. Sadece Diyarbakır değil bölgeye hizmet eden havalimanında, bu yıl, CIP hizmetini de kente kazandırıyoruz. Uzun bir dönemdir beklenen bu hizmeti de bu yıl içerisinde hizmete açacağız."
Geçen yıl yolcu sayısında yüzde 7 artış yaşandığını kaydeden Güzeloğlu, "Yolcu sayısı geçen yıl 2 milyon 64 bin 379'a ulaştı ve 13 bin 430 uçak seferi yapıldı. Dış hat uçuşlarında bir önceki yıla göre yüzde 100 artış oldu." dedi.
"Ulaşımı ve erişimi sağlamak zorundayız"
Güzeloğlu, 2017'de turist sayısında yüzde 130 artış yaşandığını, 122 bin olan sayının, 280 bin civarına geldiğini vurgulayarak, konaklayan kişi sayısının da yüzde 40 arttığını, 1 milyon turist hedefinin, çok kısa sürede gerçekleşeceğine inandığını aktardı.
"Bu uçuşlar, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, memlekete gelişlerini sağlamalarının yanı sıra turizm anlamında da bir gelişme sağlayacaktır" diyen Güzeloğlu, şunları kaydetti:
"Bu ivmenin sürdürebilir olması için yoğun çaba içerisine gireceğiz. Diyarbakır son dönemlerde çok pozitif gelişmelerle anılıyor. 9 Mayıs'ta tamamlanan dünya çapındaki stadyumda Türkiye Kupası'nın finali yapılacak. Ulaşılamayan yer sizin değildir, gelişmeye de açık değildir. Ulaşımı ve erişimi sağlamak zorundayız. Turizmde de ulaşılabilirlik en önemli şarttır."
Çalışkan: Diyarbakır'ı Avrupa'ya bağlayacağımızın müjdesini veriyoruz
SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan da, SunExpress'in Anadolu'yu Avrupa'ya bağlayan bir hava yolu şirketi olduğunu belirterek, İzmir ve Antalya dışında, Anadolu'nun 9 kentinden, Avrupa'da 17 kente direkt tarifeli sefer düzenlediklerini söyledi.
Bu iller arasına Diyarbakır'ı da dahil etmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Çalışkan, SunExpress'in ilk olarak 12 yıl önce Diyarbakır'dan, önce İzmir'e sonra aynı yıl Antalya'ya tarifeli seferler düzenlemeye başladığını anımsattı.
"SunExpress olarak Diyarbakır'ı, Ankara ve İstanbul dışında İzmir ve Antalya'ya bağlayan ilk hava yoluyduk. Bugün ise büyük bir mutlulukla sizlere Diyarbakır'ı Avrupa'ya bağlayacağımızın müjdesini veriyoruz." ifadelerini kullanan Çalışkan, Diyarbakır'ın ana taşıyıcısı olarak, bundan sonra, hem iç hatlarda hem dış hatlarda Diyarbakır'ı tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlayan hava yolu şirketi olacaklarını bildirdi.
Bundan böyle Diyarbakır'dan, Almanya'nın Frankfurt, Düsseldorf ve Hannover kentlerine uçacaklarını dile getiren Çalışkan, şöyle devam etti:
"SunExpress, sunduğu bu yeni bağlantılarla, Diyarbakır'ı Avrupa'ya direkt tarifeli seferle bağlayan ilk ve tek hava yolu oldu. İlk uçuşumuz 19 Haziran'da Frankfurt ile başlayacak, daha sonra 21 Haziran'da Düsseldorf ve 22 Haziran'da ise Hannover ile devam edecek. Tabii ki bunlarla sınırlı kalmıyoruz, İzmir ve Antalya üzerinden bağlantılı uçuşlarla Diyarbakır'ı, Avrupa'da 18 noktaya bağlamaya da devam edeceğiz. 2018 yaz sezonunda Diyarbakır'a toplam 1656 uçuş gerçekleştireceğiz ve toplamda 312 bin 984 koltuk arz edeceğiz."
Çalışkan, Diyarbakır'a uçtukları ilk günden bu yana toplam 2 milyon 823 bin 752 yolcu taşıdıklarını dile getirerek, bu uçuşların, Diyarbakır'ın iş ve turizm hayatına önemli katkı sağlayacağını, amaçlarının bu uçuşları artırarak sürdürmek olduğunu aktardı.
SunExpress'in havacılık sektöründeki 29 yıllık tecrübesi ve tatil hava yolu uzmanlığı bulunduğunu vurgulayan Çalışkan, "Türkiye ve Avrupa arasında, popüler tatil destinasyonları Kanarya Adaları, Kızıl Deniz ve Kuzey Afrika'da, 20'den fazla ülkede, 60'tan fazla uçuş noktasına tarifeli uçuş gerçekleştiriyoruz.
Avrupa'nın en genç filolarından birine sahibiz. SunExpress, merkezleri Antalya, Frankfurt, İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan 4 bine yakın çalışanı ve 68 uçaklık filosu ile her yıl 8 milyondan fazla yolcu taşıyor. diye konuştu.
Konuşmaların ardından Çalışkan, Vali Güzeloğlu'na uçak maketi takdim etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öğretmenin heimlich manevrası hayat kurtardıTokat’ta kalem parçası boğazına kaçan öğrenci, öğretmenlerin heimlich manevrasıyla son anda kurtarıldı.07 Nisan 2025 Pazartesi 16:57GÜNDEM
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz!19 Mart'taki İBB'ye yönelik operasyon sonrası tutuklanan ve o günden bu yana Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde bulunan Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edildi. Tutuklanan gençlerle ilgili itirazın da iletildiği belirtildi.07 Nisan 2025 Pazartesi 16:03GÜNDEM
Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'i tebrik ettiCezaevinde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'in yeniden genel başkan seçildiği 21. Olağanüstü Kurultay'a dair bir açıklama yaptı.07 Nisan 2025 Pazartesi 12:39GÜNDEM
"TRT'de Rasim ile Cem Yıkılış AKP dizisi çekerler"Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş gündemi değerlendirdi.07 Nisan 2025 Pazartesi 11:13GÜNDEM
Hamile kadınla yanındaki şahıs öldürüldüŞişli'de silahlı saldırı07 Nisan 2025 Pazartesi 10:56GÜNDEM
Tatil bitti trafik başladıİstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 78 oldu07 Nisan 2025 Pazartesi 09:12GÜNDEM
Ve Bahçeli 2 ay sonra mesaiye başladı! İşte ilk görüntüKalp kapakçığından ameliyat olan ve iki aydır tedavi süreci devam eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in anıt mezarını ziyaret ediyor.04 Nisan 2025 Cuma 14:08GÜNDEM
Boşanmanın maliyeti dudak uçuklattı! Takılar avukata gidiyorEvlenmek isteyenlerin masrafları giderek artarken, boşanmak isteyenler de benzer bir maliyetle karşı karşıya kalıyor. Çekişmeli boşanmaların minimum maliyeti dudak uçuklattı.04 Nisan 2025 Cuma 12:51GÜNDEM
Kılıçdaroğlu aday olacak mı? Beklenen açıklama geldiEski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Partimizin bu hafta sonu yapacağı olağanüstü kurultayında Genel Başkan adayı olmayacağım. Aday olmam için imza toplayan, ısrar eden ve çalışan bütün kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.04 Nisan 2025 Cuma 12:46GÜNDEM
Devlet Bahçeli, Türkeş'in anma törenine katılmadı28 Ocak'tan bu yana görüntü vermeyen MHP lideri Bahçeli, Alparslan Türkeş'in mezarı başında düzenlenen anma töreni katılmadı.04 Nisan 2025 Cuma 11:46GÜNDEM
Bomba kulis! 2 isim Özel'e rakip oluyorCHP Genel Başkanı Özgür Özel, partiye yönelik kayyum atanması olasılığına karşı olağanüstü kurultay kararı aldı.Kurultayda Müslim Sarı ve Berhan Şimşek'in aday olacağı idida edildi.04 Nisan 2025 Cuma 09:50GÜNDEM
Tavuk döner 300 kişiyi hastanelik etti! 2 kişi yoğun bakımdaKocaeli'nin Körfez ilçesinde yedikleri tavuk döner sebebiyle çok sayıda kişi, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavi gören 2 kişinin durumunun kritik olduğu öğrenilirken, sayı 300'ü geçti. İşletme geçici süreyle kapatıldı.03 Nisan 2025 Perşembe 15:26GÜNDEM
Kılıçdaroğlu son noktayı koydu: "Kurultayda aday değilim"Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 6 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü kurultayında aday olmayacağını açıkladı.03 Nisan 2025 Perşembe 14:56GÜNDEM
Boykot çağrısı yapan 11 kişi gözaltındaİstanbul'da sosyal medya üzerinden boykot çağrısı yapan 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu'nun da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.03 Nisan 2025 Perşembe 10:01GÜNDEM
AK Parti Bursa Milletvekili Varank, 2014'teki 'Boykot' tweetini güncellediAK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2014 ve 2025 dönemlerini kıyaslayarak CHP’yi hedef aldı.02 Nisan 2025 Çarşamba 15:02GÜNDEM
İşte 26 ilde yapılan seçim anketinin çarpıcı sonuçları21-28 Mart tarihleri arasında 26 ilde yapılan ankette, CHP yüzde 33.1 ile birinci, AK Parti yüzde 30.2 ile ikinci sırada yer aldı.02 Nisan 2025 Çarşamba 14:33GÜNDEM
Diploması iptal edilen İmamoğlu'na üniversiteden bir darbe dahaİstanbul Üniversitesi, İmamoğlu'nun da bulunduğu 28 kişinin diplomalarını hangi gerekçelerle iptal ettiğini açıkladı. İptal edilen diplomaların üniversite veri tabanından bayram tatilinin ardından silineceği ifade edildi.02 Nisan 2025 Çarşamba 14:17GÜNDEM
Eski CHP'li isimden Kılıçdaroğlu iddiasıCumhuriyet Halk Partisi Kurultayı, pazar günü genel başkan seçmek için olağanüstü toplanıyor.02 Nisan 2025 Çarşamba 13:30GÜNDEM
Tatilin acı bilançosu! İlk 4 günde 34 can kaybıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 4 gününde meydana gelen trafik kazalarında 34 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.02 Nisan 2025 Çarşamba 11:32GÜNDEM
LGS başvuruları başladı! İşte tüm detaylar15 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuruları açıldı. İşte LGS sınavı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...02 Nisan 2025 Çarşamba 11:17GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış