DERVİŞOĞLU'NDAN İMRALI MESAJINA SERT TEPKİ
'Yazıklar olsun, bu aymazlığı millet affetmez!'

09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:42
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, TBMM Grup Toplantısı’nda PKK elebaşı Öcalan’ın videolu mesajına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Dervişoğlu, “Şehit verilen günde o katilin temsilcileriyle görüşmenin izahı yok. Yazıklar olsun!” dedi. Cumhuriyet’e “kanlı darbe” diyen eski vekil Ahmet Hamdi Çamlı hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.
İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Dervioğlu PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın sabah saatlerinde yayılanan videolu mesajına değinerek duruma tepki gösterdi. Müsavat Dervişoğlu, 'Şu aymazlığa bakar mısınız? yazıklar olsun' ifadelerini kullandı
Dervişoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:
"Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit düşen 12 askerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Bu elim olayın sorumlusu, hırdavatçıda 500 liraya satılan bir alet olamaz. Böyle bir sorumsuzluk, böyle bir duyarsızlık, böyle bir iş bilmezlik kabul edilemez. Türkiye, 12 evladını bu şekilde yitirmiş olamaz. Sorumlular kim olursa olsun; başta Milli Savunma Bakanlığı olmak üzere, tüm etkili ve yetkili kişi ve kurumlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türk milletine hesap vermelidir. Bu hesap acilen, behemahal verilmelidir. Eğer verilmezse, bu salon, bu parti ve bu millet o hesabı mutlaka soracaktır.
12 şehidimizin acısı yüreğimizi dağlarken, Sayın Erdoğan’ın İmralı’daki terörist başının temsilcileriyle görüşmesinde hiçbir sakınca görmemesi, milletin vicdanını derinden yaralamıştır. Aynı gün Adalet Bakanı, şehit cenazeleri nedeniyle planladığı görüşmesini erteleyebiliyorsa, Cumhurbaşkanı’nın da aynı hassasiyeti göstermesi gerekirdi. Milletin gözyaşı döktüğü bir günde, o katilin temsilcileriyle görüşmenin izahı yoktur. Programlar ülkenin dört bir yanında iptal edilirken, bu görüşmeyi ertelemek neden aklınıza gelmedi? Vicdandan ve milletten bu kadar mı koptunuz?
Dahası, özgür basına yönelik sansür uygulayan iktidar, aynı gece İmralı’daki teröriste video mesaj çektirip dünyaya servis ettirebiliyor. Özgür medyaya yasak olan yayın, teröriste serbest bırakılıyor. Üstelik bu mesajda hâlâ “ulusal kurtuluş mücadelesi” ifadeleri kullanılıyor, zafer ilan ediliyor. Bu tablo, kimin kazandığını açıkça gösteriyor. Böyle bir aymazlığı tarif edecek kelime bulamıyorum. Yazıklar olsun!
Cumhuriyet’e '1923 kanlı darbe' benzetmesi yapan, 'Yeliz' lakabıyla tanınan AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı hakkında Sayın Erdoğan’a sesleniyorum.
Bu kendini bilmezin 'kanlı darbe' diye tanımlamaktan utanmadığı Cumhuriyet devletini bugün temsil eden sensin. Bu haddini bilmeze hepimizden önce senin müdahale etmen, senin cevap vermen yakışır. Sükût ikrardan gelir, bu konuda susamazsın!
Bundan sonrası, 5064 savcıdan birinin çıkıp 'Ben Cumhuriyet’in savcısıyım' diyerek gereğini yapmasıdır. Emin olun, binlerce kahraman Türk polisi, bu kendini bilmezin başını öne eğip ters kelepçe takmak için hazır ve nazırdır. Buradan açıkça suç duyurusunda bulunuyorum!
Altın kaçakçılığı yapıyorlar, sonra da “bizim yolsuzumuz” deyip üstünü örtüyorlar. İnsan kaçakçılığı yapıyorlar, “bizimkiler” deyip aklıyorlar. Hazine malını kaçırıyorlar, “bize helal” diyerek meşrulaştırıyorlar. Türk milletinin hayatı, ayakkabı kutularıyla, baklava kutuları arasında heba oluyor.
Ama biz İyi Parti olarak bu düzeni değiştirmeye geliyoruz! Bizim bu konuda tek bir hedefimiz var: Yolsuzlukla sistematik mücadele!
Kim yaparsa yapsın, kimden gelirse gelsin; milletin malına, hakkına, rızkına uzanan eli kıracak bir sistemi bu memlekete getireceğiz!
İhanet mafyasının bir ayağı silah bırakma gösterisidir. PKK, iyi niyet gösterisi olarak 20-30 kişilik bir silah bırakma gösterisi düzenleyecekmiş.
İletişim Başkanlığı da artık İmralı ve Kandil'in de iletişiminden sorumlu olmuştur. Artık o gösteriyi onlar yayınlar.
Bu silahlar, onu kimin ne için kullandığına bakılmadan imha mı edilecektir? Yoksa olması gerektiği gibi adli emanete mi alınacaktır? Görelim bakalım hangisi olacaktır!
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin istihbaratı, askeri, polisi; terörle mücadele eden kurumlardır. Bu hain terör örgütünün varlığını ve işlediği suçları cezalandıran ise Türk yargısıdır.
Bu silahlar, Türk milletine ve devletine karşı kuşanılmış ve kullanılmıştır. Peki, bu silahların bırakılacağı yer neresidir? Türkiye, kendisine karşı 40 yıl boyunca bölücü terör yürütmüş bu örgütün silahlarını neden başka bir ülkenin toprağında teslim almaktadır?
Herhangi bir etkin pişmanlıkta bulunmaları da, yargılanmaları da söz konusu olmayacakmış. Geldikleri gibi gideceklermiş.
Bu nasıl bir tiyatrodur Allah aşkına! "Biz ne yapıyoruz?" diye soran bir Allah’ın kulu kalmadı mı? Devletin önemli kurumlarında bir tane Türk yönetici kalmadı mı? Hepiniz mi mankurtlaştınız!
Adı “çözüm”, özü ise “İhanet Süreci”nin ikinci versiyonu olan bu dönemde, iktidar kadrosu öyle alengirli işler çevirmeye başlamıştır ki; milletinden aldığı yetkiyle yine milletini aldatan bu kadrolar, tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir.
Cumhurbaşkanlığı makamında oturan AK Parti Genel Başkanı, artık bir unvanın daha var: Sen artık Cumhurbaşkanlığı yetkisini kullanarak “terör örgütü üyelerini” affeden birisin.
Sen, vatandaşlarımızı şehit eden hainleri imzanla affeden bir Cumhurbaşkanısın.
Sen, seni her eleştireni hapse attırmaktan çekinmeyen, milletine silah sıkanları ise affetmeyi tercih edensin.
Cezaevlerini belediye başkanlarıyla, gazetecilerle, öğrencilerle, siyasetçilerle, akademisyenlerle… Kısacası kendilerine biat etmeyen, aykırı ses çıkaran kim varsa onlarla dolduruyorlar.
Milletimiz artık ne verdiğiniz kararları, ne yaptığınız işleri ne de girdiğiniz yolu destekliyor. Eğer tersini düşünüyorsanız, buyurun sandığı getirin! Teröristleri hükümet ortağı yaptığınız bu hale milletimiz karar versin.
Referandumla sorun: ‘Ben artık senin katillerini bile affediyorum. Vatan hainlerini Cumhur İttifakı’na aldım. Ne düşünüyorsun?’ diye bir sorun bakalım!”
Dilencilere zabıta baskını! Üzerlerinden binlerce lira çıktıTekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Ramazan ayında vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yaptığı belirlenen kişilere yönelik zabıta ekiplerince Cuma namazı sonrası operasyon düzenlendi.16 Mart 2026 Pazartesi 09:34GÜNDEM
Eski vekilden İlber Ortaylı'ya ağır sözler! "Kötü tarihçi, siyonizm yalakası..."Eski milletvekili Aydın Ünal'ın 78 yaşına hayatını kaybeden ünlü tarihçi İlber Ortaylı hakkında yaptığı paylaşım gündem yarattı.14 Mart 2026 Cumartesi 10:18GÜNDEM
60 suç kaydı vardı! 8 çocuk annesi kadın cezaevine götürüldüSamsun'da, çok sayıda suç kaydı bulunan 8 çocuk annesi bir kadın ve 13 yaşındaki oğlu, bir evden hırsızlık yaptıktan sonra yakalandı. Hırsızlık olayının ardından mahkemeye çıkarılan anne ve oğlu tutuklandı. Kadın, ağlayarak cezaevine gönderildi.14 Mart 2026 Cumartesi 10:13GÜNDEM
Bursa'dan yola çıkan otobüs tıra çarpı! Çok sayıda yaralı varBursa'dan yola çıkan yolcu otobüsü ile tır Amasya'da çarpıştı. Kazada 11 kişi yaralandı.14 Mart 2026 Cumartesi 09:20GÜNDEM
İlber Ortaylı hayatını kaybettiBir süredir sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören ve kısa süre önce entübe edildiği açıklanan tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 78 yaşında yaşamını yitirdi13 Mart 2026 Cuma 16:21GÜNDEM
Görüntüye tepki yağıyor! Doktordan skandal sözlerİzmir'de bir aile hekimliğinde doktor ile hasta arasında yaşanan tartışma mahkemeye taşındı13 Mart 2026 Cuma 10:24GÜNDEM
Kayıp emekli öğretmen sahilde ölü bulunduBalıkesir’in Bandırma ilçesinde 7 Mart’tan bu yana kayıp olarak aranan emekli öğretmen Ahmet Baysal (66), sahilde ölü bulundu.13 Mart 2026 Cuma 09:54GÜNDEM
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşenur Eraslan ölü bulundu"İşte Benim Stilim" yarışmasıyla tanınan Ayşegül Eraslan'ın evinde ölü bulundu. Kanlı not paylaşımı intihar iddialarını güçlendirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.13 Mart 2026 Cuma 09:07GÜNDEM
Kavurma yapılan yarış atının görüntüleri ortaya çıktıMersin'de aşevinde dağıtılan kavurmanın içinden çıkan dijital çip skandalında yeni detaylar ortaya çıktı.13 Mart 2026 Cuma 09:04GÜNDEM
Tokat’ta 5.5 büyüklüğünde depremAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Tokat’ın Niksar ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.13 Mart 2026 Cuma 07:00GÜNDEM
Erdoğan: "Türkiye her zaman barışın yanındadır"Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim, İran krizindeki tavrımız gayet berraktır ve nettir. Türkiye her zaman savaşın değil, barışın yanındadır. Çatışmanın değil, diplomasinin tarafındadır. Kaos ve kargaşanın değil, huzur ve istikrarın safındadır" dedİ.12 Mart 2026 Perşembe 09:56GÜNDEM
İran reddetmişti... Türkiye, atılan füzelerin yerini tespit ettiİran'dan Türkiye'ye atılan her iki füzenin de çıkış noktasının aynı olduğunu belirten güvenlik kaynakları, ateşlemenin Tahran'ın doğusunda bir alandan yapıldığını bildirdi.11 Mart 2026 Çarşamba 09:34GÜNDEM
İBB davasının ikinci celsesi de gergin başladı!İBB2ye yönelik aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 402 sanıklı davanın ikinci celsesi başlamadan gerginlik başladı.10 Mart 2026 Salı 10:51GÜNDEM
Sürücüler dikkat! APP plakalı araçlara ceza yoldaKırıkkale’de ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahı olan "kilit kavşak"ta görev yapan trafik ekipleri, APP plaka kullanan sürücüleri durdurarak 1 Nisan’a kadar plakalarını mevzuata uygun şekilde değiştirmeleri konusunda bilgilendirme yaptı.10 Mart 2026 Salı 10:40GÜNDEM
Katibe adliye odasında aşk şantajı! O anları gizlice kaydetmişİstanbul'da bir adliyede görevli kadın katip, sosyal medyada tanıştığı Halil Kızmaz'ın yatırım vaadiyle kendisini dolandırdığını ve adliyedeki odada birlikte oldukları anları gizlice kaydedip şantaj yaptığı iddiasıyla şikayetçi oldu.10 Mart 2026 Salı 10:15GÜNDEM
Sahilde sır ölüm! Bekçiler deniz yüzeyinde buldu...Sinop'ta sahil bandında denizde hareketsiz yatan bir erkek şahıs, bekçiler tarafından fark edildi. Sağlık ekiplerinin incelemesinde şahsın hayatını kaybettiği belirlendi10 Mart 2026 Salı 10:11GÜNDEM
MSB: Malatya'ya patriot konuşlandırıldıMilli Savunma Bakanlığı, "hava sahamızın korunmasına destek sağlamak üzere görevlendirilen bir patriot sisteminin Malatya’da konuşlandırıldığını" açıkladı.10 Mart 2026 Salı 10:08GÜNDEM
Türkiye'den savaşa hazırlık! 16 bakanlığa atama yapıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Milli Savunma Bakanlığı dışındaki tüm bakanlıklara 'Acil Durumlar ve Savunma Planlaması Daire Başkanı' atandı.07 Mart 2026 Cumartesi 09:59GÜNDEM
Eller tetikte! Türk jetleri sınırda alarm durumuna geçtiABD ve İran arasındaki savaşın devam ettiği bu dönemde, Türkiye'nin sınır bölgelerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları devriye uçuşları gerçekleştiriyor.06 Mart 2026 Cuma 11:16GÜNDEM
MİT’ten Suriye'de DEAŞ operasyonu! 3 terörist yakalandıMİT’in istihbari çalışmaları sonucu Şam’da DEAŞ’a bağlı hücre çökertildi: 3 DEAŞ’lı yakalandı06 Mart 2026 Cuma 10:20GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.