DEMİRTAŞ: CUMHURBAŞKANI ANAYASA SUÇU İŞLİYOR
PARİS - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran´da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi partisinin Fransa´nın başkenti Paris´te düzenlediği mitingde konuştu.Selahattin Demirtaş

PARİS - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi partisinin Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği mitingde konuştu.
Selahattin Demirtaş burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ve Batman ziyaretlerini eleştirdi. Demirtaş, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı bugün Batman'da, Diyarbakır'da konuşuyor. Bir partiye, AKP'ye oy istemek için gidiyor oraya. Bunu da öyle gizli saklı yapmıyor. Bindiği uçak devletin uçağı. Bizim vergilerimizle, HDP'ye oy verenlerin de ödediği vergilerle alınmış bir uçak. Uçağın mazotu bizim, personelinin maaşını biz ödüyoruz. Gidip konuştuğu sahnenin parasını bile biz öduyoruz. Cumhurbaşkanının maaşı halk tarafından ödeniyor. Ama o ne yapıyor, aldığı bütün devlet imkanlarını peşine taktığı bütün devlet olanaklarını AKP propagandası için kullanıyor. Anayasa suçu işliyor. Yasayı tanımıyor. Yargıyı, mahkemelerin hepsini askıya almış durumda."
ÖKSÜRSE CANLI YAYINA GEÇİYORLAR
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da farklı olmadığını savunan Demirtaş, "Başbakan da aynı. Başbakanlık imkanlarını, valilik, kaymakamlık imkanlarını, jandarma, emniyet, Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı kimin ne gücü varsa tamamını bize karşı kullanıyorlar.'' dedi.
Hükümetin elindeki medya gücüne de vurgu yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "160'tan fazla yerel ve ulusal televizyon kanalı var ellerinde. Öksürdükleri zaman hepsi canlı yayına geçiyor. Hapşırdıkları zaman anında canlı yayın başlıyor. Yüzlerce gazeteleri var yerel ve ulusal. Savcıları, hakimleri, rektörleri var. Devleti sokaktan Ankara'nın tepesine kadar ele geçirmişler, bize karşı kullanıyorlar." şeklinde konuştu.
"AHLAKSIZLIKTA SINIR TANIMIYORLAR"
Hükümetin hedef tahtasına HDP'yi koyduğunu da savunan Selehattin Demirtaş, "Çok denediler, ellerinden geleni arkalara koymayacaklar. Biz ne dersek yapmaya devam edecekler. Güçleri az mıdır; hayır. İnanın dünyanın en gayri ahlaki çalışan hükümeti ve devletiyle karşı karşıyayız. Ahlaksızlıkta sınır tanımıyorlar. Kirli propaganda provokasyanda sınır tanımıyorlar.'" dedi.
"ONLARIN GÜCÜ VAR AMA HAKSIZLAR"
Güçlü olmanın yetmediğini, haklı olmak da gerektiğini aktaran Selahattin Demirtaş, "Onların gücü var ama haksızlar. Güçleri var ama o kadar insana zulüm yaptılar ki, o kadar insanın günahına girdiler ki, o kadar suç işlediler ki korkuyorlar. Bu güce rağmen korkuyorlar." dedi.
Demirtaş, şöyle devam etti: "Biliyorlar ki zorla tankla, topla, ayakta durulmaz. Haklılığını yitiren, meşruiyetini yitiren bir iktidar arkasında tank, top, polis gücüyle duramaz. Şimdi sonları yaklaşıyor. 7 Haziran seçimleri AKP'nin en büyük iflasının bitişinin ilanı olacak. Artık tek başına iktidar olamayacaklarının farkına vardılar. Yavaş yavaş valizlerini topluyorlar." diye konuştu.
"ÖNÜMÜZDEKİ 40 GÜN İÇERİSİNDE PROVOKASYON YAPABİLİRLER"
Provokasyon uyarısında da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Önümüzdeki 40 gün içerisinde her türlü çılgınlığı yapmaya devam edecekler, provokasyon yapabilirler." dedi. Herkesin dikkatli olması gerektiğini kaydeden Demirtaş, "Kışkırtmaya devam edecekler, parti binalarımıza, seçim bürolarımıza bin bir güçlükle çalışma yürüten arkadaşlarımıza saldıracaklar. Orada halklara barış elini uzatanlara saldıracaklar. Belki bayraklarımızı yakacaklar. Ama sabırlı olacağız. İnanın sonları geldiği için çaresiz kaldıkları için bunları yapıyorlar." ifadelerini kullandı.
Yakılan HDP'nin bayraklarının helal parayla alındığına dikkat çeken Dmeirtaş, "Şunu da unutmasınlar, o yaktığınız bayraklar helal parayla alınmış hırsızlık parasıyla alınmış bayraklar değil. Yaktığınız bayraklar emekçinin alın teri ile alınmış. Çok şükür sizin bayraklarınız gibi hırsızlık yolsuzluk parasıyla yapılmamış HDP'nin bayrakları." vurgusunda bulundu.
"BİSMİLLAH DEYİP ÇALMAK O HIRSIZLIĞI GÜNAH OLMAKTAN ÇIKARMIYOR"
Son dönemde Diyanet ile ilgili açıklamaları nedeniyle kendisine yönelik yapılan eleştirilere de değinen Selehattin Demirtaş, "Bize din üzerinden inanç üzerinden saldıranlar öncelikle dönüp kendilerine baksınlar. Bugüne kadar bütün dini inançları sömürü açısından halkı ezmek için kullandılar. İslamiyet'i sopa haline getirip açın yoksulun işçinin, fakir fukaranın üstünde bir rehine gibi, bir alet gibi kullanmak istediler ve bunu önemli ölçüde başardılar. Allah deyip, Bismillah deyip hırsızlık yaptılar. Oysa bilmiyorlar ki Bismillah deyip çalmak o hırsızlığı, suçu günah olmaktan çıkarmıyor. Halk bunu şimdi daha iyi görüyor. İnsanlar bunlara hırsızlık yapsınlar diye oy vermedi. İnsanlar bunlara Roboski'de, Gezi'de, Gazi'de katliamlar yapsın diye oy vermedi. İnsanlar bunlara 1 Mayıs'ta işçiye, ekmekçiyi, sokakta yatırıp işkence yapsınlar diye oy vermedi. Bunların hepsi görülüyor." dedi.
"DİYANET HIRSIZLIKLA İLGİLİ TEK BİR HUTBE YAYINLAYAMIYOR"
Diyanet ile ilgili eleştirilerine de devam eden HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Bizim din adamlarımızın bu mevzuyu iyi anlatması lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı bir din kurumu değildir. MGK gibi YÖK gibi bir devlet baskı aygıtıdır. MGK'nın amacı neyse Diyanet'in amacı odur. Aynı amaç için çalışıyorlar. Dini yaymak değil amaçları halkı baskı altında tutmak, Allah'la, dinle, kitapla inançla halkı teslim almak, Diyanet'in temel görevi budur. Dini anlattıkları falan yok. Biz bu nedenle diyoruz ki böyle bir kurumu kaldırıp İnanç Hizmetleri Başkanlığı kuracağız. Herkesin inancına hizmet edeceğiz. Kim ne ibadeti yapmak istiyorsa korkmadan özgürce her yerde ibadetini yapsın diye. Hangi dilde ibadetini yapmak istiyorsa rahatlıkla yapsın diye. Caminin mi bir ihtiyacı var biz karşılayalım. Cemevinin biz karşılayalım, kilisenin biz karşılayalım. Herkes inancında özgür olsun. Başını kapatan korkmadan başını kapatsın, başını açan korkmadan balını açsın. Bunu sağlayacak kurum Diyanet değil. Diyanet şu anda devletin dinini, Allah'ın dinini değil, devletin dinini yayma kurumudur. Allah'ın kitabını anlatmıyorlar, devletin kitabını, Recep Tayyip Erdoğan'ın emirlerini halka anlatıyorlar. Bizim din alimlerimizin buna sahip çıkıp iyice anlatması lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı hırsızlıkla ilgili tek bir hutbe, fetva yayınlamıyor. 700 bin dolar saat takmak bir bakan için günahtır, haramdır diye tekbir cümle etmeyen Diyanet dindar olabilir mi ? Bunların işi dinle değil.'' dedi.
HDP dine karşı olmadığını vurgulayan Demirtaş, "Senin dini alet etmene karşıyız biz. Dine karşı değiliz. Çocuklarımıza din eğitimi de vermek istiyoruz. Ama zorunlu tek bir mezhebin dersini herkese anlatamazsın zorla dayatamazsın. En çok sünni Müslümanların buna karşı çıkması lazım. Dinde zorlama olmaz demesi lazım.'' konuştu.
TAKSİM'E KABE DEMİŞİM; YALANDIR DİYORUM BUNA RAĞMEN SÜRDÜRÜYOR
Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da sert sözlerle yüklenen Demirtaş, ''Biz bunları doğru anlatamazsak bu üçkağıtçılar çıkıp meydanlar da yalan iftirayla kampanya yürütüyorlar. Denize düşen yalana sarılmış. İftiradan yalandan, kirli propagandadan başka hiçbir argümanları kalmadı. Söylediğimiz hiçbir şeyi doğru düzgün eleştiremiyorlar. Çarpıtıp yalan üzerinden eleştiriyorlar. Başbakan diyeceğim de üstüne alınmaz, kendini Başbakan olarak görmediği için." ifadelerini kullandı.
Davutoğlu'nun yalan söylediğini iddia eden Demirtaş, "Yalan dışında bir şey konuşmuyor. Bir Müslüman çıkıp on birlerce insanın televizyonların önünde yalan konuşur mu? Bunu yapıyor. Taksim'e Kabe demişim. Yalandır diyorum buna rağmen sürdürüyor. Sen yalanla oy alacağını sanıyorsan az kaldı 40 gün var senin de ustanın da boyunun ölçüsünü alacağız.'' dedi.
HDP seçmeninin seçimler öncesi heyecanına da dikkat çeken Demirtaş, şöyle devam etti: "Disiplinli bir seçim çalışmayla sandığın kurulmasını heyecanla beklediğinizi görüyorum. Fakat bunu bir ben görmüyorum. Saray'daki de görüyor, o yüzden korkuyor. Siz ne yaptınız da bunu bu kadar korkuttunuz, büyük bir panik sarmış durumda. Paçaları, Saray'ın bacaları tutuşmuş eskisi gibi rahat değil sarayda rahat uyuyamıyor. 7 Haziran akşamı saltanatının biteceğinden o kadar emin ki her yerde provokasyon yapmaya çalışıyor. Şimdi ülkede onun diktatörlüğünü ve AKP hegemonyasını önleyebilecek tek partinin HDP olduğunu o da biliyor halk da biliyor. Türkiye'de kalıcı gerçek bir demokrasi inşaanın tek yolu HDP'dir."
Seçimlerde Avrupa'da verilecek oyların da çok önemli olduğunu söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, "Avrupa'da oylar bizim barajı aşmamızın sigortasıdır." dedi. CİHAN
Elon Musk serveti 600 milyar doları aşan ilk kişi olduABD'li milyarder iş insanı Elon Musk, şirketi SpaceX'in halk arz edilebileceğine yönelik haberlerin ardından tarihte serveti 600 milyar doları aşan ilk kişi oldu.16 Aralık 2025 Salı 10:35DÜNYA
Çin 32 yıllık uygulamayı bitirdi: Her şey tersine döndüSon verilere göre 1 milyar 416 milyon kişinin üzerinde nüfusa sahip olan Çin, düşen doğum oranlarını yükseltmek için dikkat çeken bir adım attı.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:16DÜNYA
Japonya’da 6.7'lik deprem! Tsunami uyarısı yapıldıJaponya’da 7.5 büyüklüğündeki depremin ardından, bu kez 6.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, tsunami uyarısı yapıldı12 Aralık 2025 Cuma 10:04DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'daCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Uluslararası Barış ve Güven Forumu'na katılmak üzere Türkmenistan'a geldi.11 Aralık 2025 Perşembe 23:08DÜNYA
Bilim dünyası uyardı: Yeni türü tespit edildi!Bilim insanları, İngiltere'de mpox virüsünün yeni bir varyantının ortaya çıktığını duyurdu.09 Aralık 2025 Salı 10:54DÜNYA
ABD ordusu, bir tekneyi daha vurduABD Güney Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, uyuşturucu taşıdığı iddia edilen bir tekneye daha saldırı düzenlendiği belirtilerek, "Teknede bulunan 4 erkek narko-terörist öldürüldü" denildi.06 Aralık 2025 Cumartesi 09:52DÜNYA
Rusya’da Snapchat'e erişim engeli getirildiRusya, sosyal medya platformu Snapchat’e suç işlemek için kullanıldığı gerekçesiyle erişim engeli getirildi.06 Aralık 2025 Cumartesi 09:34DÜNYA
Zelenskiy'den barış görüşmeleriUkrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukraynalı ve ABD’li heyetlerin Rusya ve ABD arasında gerçekleşen son barış görüşmelerinin ardından bir araya geleceğini hatırlattı.05 Aralık 2025 Cuma 12:30DÜNYA
Karadeniz'de gerginlik tırmanıyor! Bir gemi daha saldırıya uğradıKaradeniz'de bir gemiye daha saldırı düzenlendi. Geçtiğimiz günlerde 2 tankere yapılan saldırılar sonrası bugün ayçiçek yüklü gemiye saldırı yapıldı.02 Aralık 2025 Salı 10:32DÜNYA
Dünyanın en pahalı yumurtası satılıyorRus İmparatorluk mücevher ustası Fabergé'nin en nadide eserlerinden 'Kış Yumurtası', gelecek hafta Londra'da rekor bir fiyatla satışa çıkacak.29 Kasım 2025 Cumartesi 09:54DÜNYA
Maduro Türkiye'ye sürgün edilebilirWashington Post'un iddiasına göre, olası bir devrilme durumunda Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun sürgün için Türkiye'yi tercih edebileceği öne sürüldü.28 Kasım 2025 Cuma 13:23DÜNYA
Gine-Bissau'da ordu yönetime el koyduGine-Bissau'da yarın açıklanması beklenen devlet başkanlığı ve parlamento seçim sonuçları öncesi ordu yönetime el koydu.27 Kasım 2025 Perşembe 09:42DÜNYA
Beyaz Saray yakınlarında silahlı saldırı! 2 Ulusal Muhafız vurulduABD’de Beyaz Saray yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda 2 Ulusal Muhafız personeli hayatını kaybetti. Beyaz Saray güvenlik gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı.27 Kasım 2025 Perşembe 09:40DÜNYA
Trump: "Mutabakat sağlanıyor"Trump, Ukrayna'da barış planı görüşmelerine ilişkin, "28 maddenin her birini ele alıyorlar ve böylece sayı 22 maddeye düşüyor. Maddelerin çoğu üzerinde mutabakat sağlandı ve aslında oldukça olumlu şekilde. Bakalım nasıl sonuçlanacak" dedi.26 Kasım 2025 Çarşamba 10:28DÜNYA
Provokatif eylem! Kara çarşafla meclise geldiAvustralya'da yıllardır kamusal alanlarda yüzü tamamen kapatan giysilerin yasaklanmasını savunan Senatör Pauline Hanson, 2017'de yaptığı çıkışın benzerini tekrarlayarak bu kez de Senato oturumuna çarşafla girerek tartışmaları yeniden alevlendirdi.25 Kasım 2025 Salı 10:07DÜNYA
Hindistan'ın savaş uçağı gösteri sırasında düştü! Pilot öldüHindistan'ın yerli üretimi Tejas savaş uçağının Dubai Airshow gösterisinde yere çakılması sonucu pilot hayatını kaybetti.22 Kasım 2025 Cumartesi 10:40DÜNYA
Trump'ın 'Turkey' sözleri gündem olduABD Başkanı Donald Trump, katıldığı bir programdaki 'Turkey yüzde 33 düştü' sözleriyle gündem oldu.20 Kasım 2025 Perşembe 10:37DÜNYA
Kazakistan’da ev yangını: 9’u çocuk 12 kişi öldüKazakistan’ın Türkistan bölgesinde 2 katlı bir evde çıkan yangında 9’u çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.19 Kasım 2025 Çarşamba 09:46DÜNYA
Trump, Putin ile görüşecek mi?ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Budapeşte'de bir görüşme yapmaları ihtimaline ilişkin soruya, "Her zaman bir ihtimal var" cevabını verdi.08 Kasım 2025 Cumartesi 09:26DÜNYA
Avrupa'da kuş gribi alarmı!Avrupa genelinde artan kuş gribi vakalarının görülmesinin ardından hastalıkla mücadele kapsamında harekete geçildi.07 Kasım 2025 Cuma 11:12DÜNYA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.