29 Mart 2024
  • Bursa10°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara13°C

DAVOS ZİRVESİ BAŞLIYOR

Davos Zirvesi 2 yıl aradan sonra yeniden başlıyor...

Davos Zirvesi başlıyor

21 Mayıs 2022 Cumartesi 14:22

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), korona virüs salgını nedeniyle 2 yıl verilen aranın ardından yarın İsviçre'nin Davos kasabasında yeniden düzenlenecek. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin açılış konuşmasını yapacağı toplantıya Rusya ise davet edilmedi.   

Dünyanın tanınmış iş insanları ve politikacılarını bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu (WEF), 22-26 Mayıs arasında İsviçre’nin Davos kasabasında yarından itibaren yeniden gerçekleştirilecek. Korona virüs salgını nedeniyle 2 yıldır düzenlenemeyen WEF, "Tarihi bir dönüm noktası" temasıyla başlayacak.

Toplantılarda küresel salgın, Ukrayna savaşı, bölgesel ekonomik sorunlar, ilerlemeyi hızlandırmak, küresel zorluklarla mücadele, açlık ve kuraklık, küresel çatışmalar ve dünyada var olan sıkıntılara çözüm yolları bulmak için dünyanın farklı kıtalarından 50 devlet ve hükümet başkanı, büyük şirketlerin yöneticileri ve diğer alanlardan dahil olmak üzere 2 bin 500'den fazla katılımcı bir araya gelerek çözüm yolları arayıp öneriler sunacak. 
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya