16 Mayıs 2024
  • Bursa10°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

DARBE OPERASYONU VALİLERE SIÇRADI

Püskürtülen darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevli toplam...

Darbe operasyonu valilere sıçradı

18 Temmuz 2016 Pazartesi 12:28

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) püskürtülen darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevli toplam 8 bin 777 personelin görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Görevden uzaklaştırılanlar arasında biri il valisi, 29'u merkez valisi olmak üzere 30 vali, 46 kaymakam, 52 mülkiye müfettişi, 16 hukuk müşaviri, bir genel müdür yardımcısı ve 2 daire başkanı da bulunuyor.

En büyük temizlik Emniyet Genel Müdürlüğü'nde (EGM) de yapılıyor.. EGM, Türkiye genelinde rütbelilerin de içinde bulunduğu 7 bin 850 emniyet personelinin açığa alınması talimatını verdi.

FETÖ'nün hain darbe girişiminin bastırılmasının ardından kamudaki temizlik operasyonları hızla sürüyor. Emniyet teşkilatının darbe girişimini vatandaşların da yardımıyla püskürtmesinin ardından başta Genelkurmay olmak üzere, yüksek yargı ve diğer kurumlardaki FETÖ/PDY yanlılarına yönelik gözaltı işlemleri devam ediyor.

SİLAHLARINA EL KONULDU

EGM de bir taraftan kendi içindeki, darbe girişimine destek veren FETÖ yanlılarını ayıklamak için düğmeye bastı. Darbe girişiminin ardından harekete geçen Emniyet, Türkiye genelinde ilk etapta rütbelilerin de içinde bulunduğu 7 bin 850 emniyet personelinin açığa alınması için işlem başlattı. 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen yazı ve listede, hangi ilde hangi personelin alınacağı bildirildi. Ayrıca, iki gündür Emniyet'e çağrılan polislerin silahlarına el konulup kimlikleri alındı. Bu personel hakkında daha sonra adli işlem yapılacağı kaydedilirken, açığa alma ve gözaltı işlemlerinin artacağı öğrenildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem